zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders in top vijf grootste online shoppers in Europa

29 april 2014 - Ondanks de huidige economische situatie, groeit de e-commerce sector in Europa en de VS zeer snel. Dit blijkt uit internationaal onderzoek in opdracht van ActiePagina.nl.

Het onderzoek, uitgevoerd door Centre of Retail Research in acht Europese landen en de Verenigde Staten, laat zien dat de online verkoop in de Europa zal toenemen met achttien procent in 2014 en in de VS een groei van vijftien procent wordt verwacht.Populaire tijdsbesteding
Het onderzoek laat tevens zien dat 46 procent van de Europeanen en 55 procent van de Amerikanen online winkelt. Online shopping is met name populair in Zweden en het Verenigd Koninkrijk waar meer dan tweederde van de bevolking aankopen online doet (respectievelijk 71 procent en 67 procent). Nederland had 8,3 miljoen online shoppers in 2013, dit is 49 procent van de bevolking. Nederland staat hierdoor in de top vijf van landen met de meeste online shoppers en boven Duitsland met 45,2 procent online shoppers. De groei van online shopping is in Zuid-Europa kleiner, maar toch shopt  een op de vijf Italianen en 32 procent van de Spanjaarden online.

Waarde
De online shopping frequentie is vergelijkbaar tussen Europa en de VS (13,3 versus 13,9 aankopen in 2013). Echter blijkt de waarde van de aankopen in de VS hoger te liggen dan in Europa. In de VS kochten consumenten, per aankoop, voor gemiddeld 82,50 euro in 2013, in Europa voor 56,40 euro. Nederlanders besteden na de Britten en de Duitsers het meeste per transactie, namelijk 62,35 euro en doen dit gemiddeld 10,2 keer per jaar. In totaal is vorig kalenderjaar in Nederland 5,3 miljard  euro uitgegeven aan online shopping. Dit bedrag zal in 2014 naar verwachting stijgen met veertien procent naar 6,0 miljard.

Groei
Maurice Buijs, oprichter van ActiePagina.nl licht toe; "Terwijl de e-commerce sector blijft groeien in een rap tempo, zien we dan het Verenigd Koninkrijk en de VS reeds zeer volwassen markten zijn wat betreft online shopping. Nederland moet, samen met Frankrijk, Zweden en Duitsland nog volwassen worden. De technologie en distributie zijn reeds aanwezig en de groei komt van bestaande klanten die meer online kopen en van nieuwe online shoppers. In de komende drie jaar verwachten we dat deze landen zich nog meer zullen ontwikkelen en een online marktaandeel krijgen van meer dan toien procent. Nederland kent nu een online marktaandeel van 6,3 procent en verwacht wordt dat dit in 2014 al 7,1 procent zal zijn."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kortingswebsites positief effect op aankoopproces
 On- en offline verkoopkanalen versterken elkaar onvoldoende
 Chinese consument koopt massaal online
 Online shoppen steeds populairder
 
 
reacties
 
Nathan  |   | 
20-05-2015
 | 
18:51 uur
Belgen zijn ook meer en meer online aan het shoppen!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10