Reactie: Dat zal de ABN_AMRO dan wel winnen. Heeft tenslotte een Zalm norm in plaats van de Balkenende en een leuke loonsverhoging voor de top. Schept vertrouwen.
Reactie: Er is maar weinig wat de Europese commissie kan overzien is wel gebleken uit de genomen maatregelen. Alleen in het goed voor zichzelf zorgen blinken de leden in uit.
Reactie: Met sommige zaken ben ik het niet helemaal eens maar dat zijn mening verschillen. De dont's ben ik het zeker mee eens en dan voornamelijk dat je op komt voor je werknemer.
Reactie: Lang leve de crisis, en ik zou iedere (rationele)manager een persoonlijke crisis wensen. We kunnen en mogen deze managers echter niet aanspreken en beoordelen op het niet hebben van empathisch vermogen In de wereld van KPI's, bonussen en aandeelhouders passen ze heel goed. Sterker nog ze laten zich gebruiken door het systeem waar voor zingeving geen plaats is. Ik denk dat het spirituele vermogen wel te ontwikkelen bij deze managers. De vraag is; Wat maakt dat ze niet op mensen en hun intuďtie vertrouwen, welke verwondingen hebben ze opgelopen in hun leven. En dat vraagt om echte moed om daar naar te kunnen kijken. Pas daarna ontstaat er ruimte voor de spirituele kant die we allemaal hebben. Van KPI's gaan medewerkers echt niet harder lopen wel van zaken die zin geven.
Reactie: Ach, wat je als fabrikant aan de samenleving als (duur) statussymbool (me too) wilt verkopen zegt niets over de persoon. Origineel of imitatie..whatever.
Het is het ''botox'' gedrag om bij een groep te horen. Zeg maar Linda, Mary, Vanessa, Leontien, Gerard en Helwegen Louis Vuinis ton personen. De '' heilige graal'' van volstrekte innerlijke ontevredenheid met zichzelf.
Tsja..wat je laat zien...wordt gevolgd.
Nep managers met...dasspelden, witte sokken en een briltouwtje en kabbelend kontwater.😂
Reactie: Mijn persoonlijke leuze luidt nog steeds, '' Ondernemen is doorgaan waar anderen stoppen ! ''
Dit betekent echter niet dat ik met volle kracht en op een ervaringsloze wijze deze weg doorga. Als je bewust omgaat met evolutie en natuurlijke groei ,zorg je voor de juiste dosering in lichaam en geest. Als bedrijfsleider ben ik reeds met burn-outers bezig. Iemand die ''zichzelf voorbijloopt'' moet leren langzamer en gestadiger te gaan.
Een les die we vaak vergeten uit onze kindertijd, valkuilen ontwijken of overbruggen.
Taak als bedrijfsleider is ervoor zorg dragen dat je uw medemensen naar een hoger niveau kan tillen door hun innerlijke kracht te laten groeien en het delen van jouw ervaring en kennis met behoud en bescherming van hun eigenheid! Een moeilijk evenwicht want we willen allen zo graag de beste en enige unieke persoon worden.
Reactie: Het moeten wel geavanceerde Chinese fabrieken zijn wil je horloge onderdelen vervaardigen.Bij namaak is het probleem vaak dat er goedkope en minderwaardige metalen gebruikt worden.Maar tegenwoordig wordt echt alles gekopieerd incluis medicijnen wat natuurlijk levensgevaarlijk is bij inname.
Reactie: Ik ben het grotendeels eens wat Dick Hissink schrijft in dit artikel. Ik heb de volgende aanvullingen.
Te weinig komt het voor dat innovatie op de wekelijkse boardroom agenda staat. Die bedrijven die dit wel doen zijn vaak heel succesvol.
En als je met innovatie vanaf de ‘werkvloer’ aan de slag gaat, stel dan niet te veel kaders want dan haal je de kracht van ‘vrijuit denken’ er juist uit. Belangrijk is wel om dit proces goed te begeleiden. Eigenlijk moet er maar 1 kader gesteld worden; en dat is tijd. Want onder tijdsdruk wordt de creativiteit meestal nog groter. En er moet vooraf wel een foto van de toekomst/een lonkend perspectief/een stip aan de horizon geschetst worden. Voor veel managers is sociale innovatie een onbekend (ervarings)gebied. Laat ook vooral ook de verleidingen in kaart brengen waarom voor een bepaalde innovatie gekozen zou moeten worden en welk persoonlijk/team belang er mee gemoeid is. Want dat kan uiteindelijk je grootste versneller of vertrager zijn.
Reactie: De arrogante zelfingenomen uitstraling, waarin hij totaal overtuigt van zijn gelijk dit commniceert.
Totaal los van de maatschappij en daarin levende sentimenten.
Gebrainwasht door de drogredenatie dat de internationale markt hierom vraagt. Geloof me geen enkele Europese bank zit te wachten op deze kerel.
Reactie: Heel interessant artikel. Omdat ik me in mijn praktijk heb gespecialiseerd in mensen met perfectionisme (en faalangst, een andere kant van dezelfde medaille), ontmoet ik heel veel mensen met burn-out. Perfectionisme komt namelijk heel veel voor bij deze groep.
Ik ben het helemaal eens met Pieter Frijters dat mensen die meer risico lopen op een burn-out een aantal eigenschappen bezitten, die op zich heel mooi en waardevol (kunnen) zijn. En hun burn-out laat ze zien dat ze die eigenschappen beter wat anders, gedoseerder kunnen inzetten, want dat het nu ten koste gaat van henzelf.
Dat ongedoseerde doen ze natuurlijk niet bewust, daar zitten op veel dieper niveau vaak onbewuste, automatische (dikwijls saboterende) patronen onder. Zoals onzekerheid en de voortdurende behoefte aan bevestiging of angst voor de mening van anderen. Ik ben van mening dat je pas echt duurzaam van je burn-out kunt herstellen wanneer die patronen zijn opgelost. Ik denk dat hier veel overlap zit in de filosofie met meneer Frijters.
Mijn ervaringen en in de loop der jaren ontwikkelde persoonlijke visie op het vlak van perfectionisme (en dus ook t.a.v. oorzaken en oplossen van burn-out) heb ik inmiddels opgeschreven en gaan in boekvorm verschijnen. Momenteel zoek ik nog een aantal 'meelezers', die mij van feedback willen voorzien op de inhoud van een paar hoofdstukken. Want waarom zou ik een boek uitbrengen waar niemand op zit te wachten? Dus ik wil graag meningen peilen.
Het gaat voor alle duidelijkheid niet om de punten en de komma's, maar om: Vind je het interessante materie, heb je er wat aan en zou je er meer over willen weten?
Uiteraard helemaal vrijblijvend. Wie het leuk vindt om mee te lezen, kan me even een berichtje sturen. Dan ontvang je mijn voorwoord en inhoudsopgave van het manuscript op basis waarvan je een 3-tal hoofdstukken kunt uitkiezen om te lezen.
Reactie: Helemaal mee eens Pieter. En om dat nader te onderzoeken heb ik precies op dit onderwerp een wetenschappelijk onderzoek gedaan in 2013. Vanwege de bijzondere resultaten is een publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift in voorbereiding.
Je kunt het onderzoek downloaden op mijn website onder het kopje: publicaties en lezingen.
Met vriendelijke groet,
Greet Vonk
Reactie: Onbegrijpelijk dat dertien procent zegt niets te geven om Bevrijdingsdag.
Duidelijke regelgeving zou een hoop verwarring kunnen voorkomen. Nu komt het er op neer dat de baas zelf bepaalt of er gewerkt wordt of niet. Dan is het vrij logisch dat hij/zij de deuren niet sluit.
Ik verwacht eerlijk gezegd dat er bij een soortgelijk onderzoek naar andere feestdagen, het percentage van de ondervraagde aangeeft niks te geven om de desbetreffende feestdag, vele malen hoger ligt.
Denk hierbij aan Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren.