zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Ook ik heb steeds meer aandacht voor 'softe' zaken, zoals bedrijfscultuur, milieu en kennismanagement (Artikel)

heer H.A.J Hezemans   |    |  8 mei 2007
Reactie: De vergelijking tussen werknemers en kinderen vind ik wat kort door de bocht en denk ook niet dat je die band als een en hetzelfde mag beschouwen.
Verder ben ik wel van mening dat het belangrijk is en dat de term ''Soft'' geen verkeerde keuze is.
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

Phil Kleingeld   |    |  8 mei 2007
Reactie: Ondernemers hebben als regel een korte termijnvisie hetgeen uit de eerste reactie maar weer eens blijkt. De realiteit is op dit moment dat over 5 jaar het eerste gedeelte van de babyboom-tsunami onze economie gaat raken; ruim 20% arbeidspotentieel gaat verloren en dat verlies kan niet worden goed gemaakt door de huidige geboorteratio van 1.5. Deze moet minimaal 2.1 zijn om het arbeidspotentieel op peil te houden. Er verlaten meer mensen het land dan er binnenkomen en 20.000 Polen zijn echt niet voldoende om de aanstaande ineenstorting van het arbeidspotentieel op te vangen en dus hebben we de ouderen snoeihard nodig; ook na hun 65ste. Al is het maar dat deze groep ervaren mensen, die doorgaans een hogere trouw aan bedrijven hebben dan de generaties na de babyboomers, met Benidorm-contracten kunnen worden verleid om nog enkele jaren door te gaan. Een taak van de overheid? De economie wordt niet door de overheid bepaald maar door het bedrijfsleven. Sandd geeft in ieder geval een prima voorbeeld door steeds vaker 50+ postbezorgers in dienst te nemen. Wie volgt?
 

FNV: manager moet op cursus

Danny   |    |  8 mei 2007
Reactie: Ach ja, leidinggevenden en leidingontvangenden. Er zal altijd wel een spanningsveld aanwezig zijn tussen deze twee groepen. De FNV draagt hier graag haar steentje aan bij door zich standaard af te zetten tegen managers. Volgens het FNV hebben managers nooit eens tijd voor hun mensen en doen hen altijd maar weer tekort. Moeilijk doen over vrije dagen, controle bij ziekte, zeuren als iemand wat later wil beginnen omdat de kat ziek is. Als ze al een functioneringsgesprek houden, dan ook nog eens hun mensen stelselmatig te laag beoordelen. Vragen om meer eigen verantwoordelijkheid bij medewerkers. Het is maar goed dat je bij het FNV kunt klagen over deze incapabele beroepsgroep!
 

De hocus pocus van The Secret

heer J. Meijer   |    |  8 mei 2007
Reactie: Beste Angelo
Er is geen geheim als jij dat wil. Volg je gevoel (met de nodige relativering) en je komt waar je moet zijn. Wat een heerlijke nuance. Het is inderdaad zelden het één of het ander. Vooral je eigen verhaal, en nog meer wat je ermee gedaan hebt, is indrukwekkend. We komen van alles tegen, dat is niet te voorspellen, laat staan dat we dat willen. Hoe we daar mee omgaan is waar het om gaat. Jij bent voor mij het levende bewijs van de uitspraak; Pijn is onvermijdelijk, lijden een optie. Je bent een engel. Ik heb genoten van je schrijven. Groeten Jan PS De reacties blijven maar komen? Is dat het geheim? Iets raken waarvan iedereen weet dat het er is maar niemand (oké een paar) nog echt heeft weten te grijpen, en vervolgens zeggen dat jij het wel weet (koop mijn boek maar).
 

Van klaagcultuur naar complimentencultuur

Ad de Beer   |    |  8 mei 2007
Reactie: Ik heb geleerd dat bij problemen altijd gekeken moet worden naar de oorzaak van het probleem. In dit geval is dat dus de vraag waarom afdelingen elkaar voor rotte vis uitmaken.
Ik heb dat in mijn boekje “Klantgericht Veranderen” al eens aangegeven, maar wil het hier ook doen.
De oorzaak is eenvoudig, de diverse afdelingen hebben verschillende en vaak conflicterende doelstelling. Verkoop moet zoveel mogelijk verkopen, Productie streeft naar optimale bezetting van de productiefactoren, Finance wil aan het einde van het boekjaar een positief rapport van de accountant.
Stel dat een verkoper nog voor 50.000 euro moet verkopen om de prijs, een reisje naar Valkenburg, te winnen. Hij heeft nog 1 dag en weet bij een klant de order los te krijgen. Voorwaarde is wel dat het binnen één week geleverd moet worden en dat men de helft in euro’s en de andere helft in dollars mag betalen.
De man heeft zijn doelstelling bereikt, maar komt eerst in conflict met Productie, die hebben namelijk op zo’n korte termijn geen capaciteit. Daarna komt hij in conflict met Finance, want die weten wat de dollar doet en vrezen dus voor een niet kloppende administratie.
Kortom, in plaats van een compliment krijgt de goede man alleen maar kritiek over zich heen.

Nu kunnen Productie en Finance natuurlijk hun kritiek Krauthammeriaans geven, dus eers een compliment, meteen gevolgd door de trap in het kruis. Dat zal een en ander in ieder geval duidelijk maken. Per slot leer je van kritiek en wordt met een compliment alleen je ego gestreeld. En wordt een bedrijf beter, winstgevender als iedereen met zijn hoofd in de wolken loopt?
Ik vrees dat het meer gaat lijken of het bedrijf van de reklameheld Zjors, die alleen maar kwaad wordt als je hem stoort bij het nuttigen van een kopje soep.

Primair moet de oplossing worden gezocht in het vinden van een gemeenschappelijke doelstelling. Die is simpel te vinden, namelijk het streven naar klanttevredenheid. Per slot betaalt de klant het salaris van iedereen.
Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Maar de oplossing die door Frank wordt aangedragen leidt volgens mij alleen maar tot een verlammende organisatie. Organisaties moeten leren om te kunnen groeien, leren kun je alleen maar door kritiek te hebben op elkaar. Dat hoeft niet perse ongezouten kritiek te zijn, maar als het handelen van iemand negatieve energie losmaakt bij je, dan kun je die er beter uitgooien, dat is de enige manier om weer positieve energie te krijgen.
Als we elkaar alleen maar complimenten blijven geven, dan verlamt de organisatie en is het einde van de organisatie in zicht.
Kritiek geven moet, als er maar een boodschap in zit waar anderen van leren.

Productie en Finance mogen onze verkoper best even de oren wassen, maar moet ook uitleggen waarom ze zo kwaad zijn. Onze verkoper mag ook uitleggen waarom hij zo heeft gehandeld, al is het reisje Valkenburg een slecht argument. Maar als hij het heeft gedaan om een klant te behouden, of om een nieuwe klant met potentie te werven, dan is het uiteraard een andere zaak.

Het zakenleven is hard, met een softe aanpak, gebaseerd op NLP, Positief Denken of “The Secret” versnel je alleen maar het einde van de organisatie.
 

‘The Secret’ komt eraan

Ad Beer   |    |  8 mei 2007
Reactie: @Michel

Hardwerkende mensen die hun best doen om met MLM iets voor zichzelf op te bouwen worden uitgemaakt voor oplichters.

Ik noem de mensen die keihard werken in MLM, de distributeurs geen oplichters, alleen maar de mensen die deze mensen ronselen met bewust foutieve informatie.

Lees Paul Zane Pilzer of Robert Kiyosaki. Onafhankelijke experts. Lovend over MLM, de kans voor de gewone man om iets voor zichzelf op te bouwen.

Beide heren zijn inderdaad bekend als MLM aanhangers, werken zelfs in de MLM industrie. Ik kan ook een fors aantal erkende guru's (oa Porter, de expert op het gebied van marketing) aanhalen die MLM veroordelen.

''michiel:Als je niets positiefs te melden hebt, meld dan niets. Een basis principe uit The Secret. ''

The Secret zondigt dus tegen zijn eigen principe. Men heeft niks positiefs te melden, alleen een leugen.

De opmerking past overigens wel in de sfeer van de MLM sectes. Ook daar mag niets negatiefs worden gemeld over de producten en de organisatie. Doe je dat, of stel je kritische vragen, dan wordt je te verstaan gegeven dat je beter op moet passen als je gezondheid en welzijn je lief is.
Het prikbord MLM van startpagina is mede daarom gesloten, omdat men tegenstanders van MLM bedreigde en probeerde te blokkeren.

Van positieve berichten leer ik niets, van negatieve berichten juist wel. Ook daar gaat ''The Secret'' in de fout.
Daarom is het voor MLM aanhangers ook goed om een keer het (ook gratis te downloaden) Merchants of Deception te lezen.

De succesverhalen over MLM kennen we allemaal, de andere kant van de medaille, de 95% procent die gefrustreerd afhaakt, daar leer je meer van.
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

A. Stuijt   |    |  8 mei 2007
Reactie: Ik vind dat Achmea maar moet voordoen hoe 't moet in de toekomst. Zie artikel over gezondheidsbeleid.
 

Drie tips voor gezonder personeel

A. Stuijt   |    |  8 mei 2007
Reactie: Kortom: het bedrijf als vervangend gezin. Dat is al eerder geprobeerd. Al eeuwen. En vervolgens wordt dat gezonde bedrijf door de aandeelhouders verkwanseld. Maar dan sta je tenminste gezond op straat. Zonder het bedrijf waarvan je bent gaan houden omdat het zo'n warm nest was. Wat een tijd, wat een gedoe. Maar wel interessant.
 

Hoe kom ik van mijn secretaresse-imago af?

mevrouw Monique Veldt   |    |  8 mei 2007
Reactie: Ik kan me voorstellen dat je zelf ook nog ' afscheid' moet nemen van jouw functie als directiesecretaresse. Je hebt dit tien jaar gedaan en nu moet je tot een keuze komen: blijf je directiesecretaresse of ga je helemaal voor het P&O vak? Soms kun je ook onbewust uitstralen dat je het allemaal niet duidelijk hebt en hierdoor gemengde signalen uitzenden. Je baas kan hier dan misbruik/gebruik van maken. Profileer je als de P&O-er en geef een goed advies. Bijvoorbeeld door de functie van directiesecretaresse door een nieuwe persoon uit te laten voeren en voor jezelf een naamkaartje te laten drukken met alleen '' P&O-er'' of '' Personeelsfunctionaris'' er op. Iedere keer wanneer je een kaartje weggeeft, wordt je onderbewuste ook weer op de hoogte gesteld van je nieuwe functie.
Heel veel succes gewenst!

Monique Veldt is (PMA) coach bij Consolid Coaching & Advies
 

Selfulfilling prophecy belemmert 45-plusser in vinden van een baan

Hans van Haren   |    |  8 mei 2007
Reactie: Selfulfilling prophecy of vicieuze cirkel het is maar hoe je het noemt. Natuurlijk is het een vermeend misverstand dat senior medewerkers alleen maar geld kosten en niets meer kunnen toevoegen aan de onderneming. Zeker bij beursgenoteerde ondernemingen speelt dit een enorme rol. Meer rendabiliteit en dus minder kosten bereik je simpel door snel afscheid te nemen van de senior werknemers. Dat dit op termijn zal leiden tot kennis- en ervaringserosie dat is van later zorg, want dan is het bedrijf al overgenomen door een andere beursgenoteerde onderneming en begint het spel weer opnieuw. De enige partij die deze vicieuze cirkel kan doorbreken is de overheid en daaraan gekoppelde stimulerende maatregelen. Ook de vakbonden zouden hier een actievere rol moeten spelen. Het zit helaas ''tussen de oren'' dat senioren lastig zijn en duur!
Hoe is het te rijmen dat de pensioengerechtigde leeftijd omhoog moet en er steeds meer senioren eerder op straat gezet worden!? Senioren zijn een bron van inspiratie, kennis en ervaring. Het is naief om dit als ondernemer links te lagen liggen en niet in te zetten ten gunste van het bedrijfsresultaat. Lokale initiatieven van relatief kleine organisaties, zijn mooi maar zullen slechts een druppel op de gloeiende plaat blijven. Een landelijke aanpak is noodzakelijk dus zal de regering de ogen moet openen. Populistische politieke uitspraken zoals ''we moeten meer aandacht krijgen voor de senioren in het arbeidsproces'' leveren niets op, het komt aan op daden en sturende overheidsinspanningen.
Niet morgen maar vandaag!
 

De hocus pocus van The Secret

Piet Mondriaan   |    |  8 mei 2007
Reactie: Ondanks alles strijdt het ideële tegen het materiële.
 

Drie tips voor gezonder personeel

b.j.p.mieden@pyramide.nl   |    |  8 mei 2007
Reactie: Hoe nuttig, noodzakelijk en in zekere zin vooruitstrevend ook, als we niet naar de oorzaak van roken en drinken, te weinig lichaamsbeweging en ongezonde eetpatronen gaan, blijft het symptoombestrijding. Op www.bewustwordingsmanagement.nl
is te zien hoe het wel kan. Ook al werkt het al vijftien jaar, dit soort innovatie is nog niet erg populair. Wellicht een goede voorspelling dat binnen tien jaar 95% er wel mee aan de gang is. Zullen we daarvoor gaan? Ik verneem graag van u.

Bert-Jan van der Mieden.
 

FNV: manager moet op cursus

Gerrit Michels   |    |  8 mei 2007
Reactie: In aanvulling op wat ik geschreven wil ik nog opmerken dat niet de werkdruk het grootste knelpunt is, niet de financiele middelen, maar de volgende stap, namelijk de beslissing nemen om het coach traject in te gaan. Dus gewoon DOEN. Ik merk dat er heel veel belangstelling is voor dit soort trajecten maar dat de men om welke reden dan ook niet de beslissing neemt om dit traject in te gaan. Kortom, mijn advies: DOEN.
Gerrit Michels. www.germarmich.com
 

De hocus pocus van The Secret

R Broeren   |    |  7 mei 2007
Reactie: Kijk, heer E weijers.. zo kan het ook! Dit hele circus is nergens voor nodig.. De waarheid veranderd met het perspectief. Het label personal coach past u inderdaad niet meneer Hoetmer, zoals u op mij overkomt vind u uzelf veel te interessant - kijk eens naar uw reacties...! Reageert u zo op mensen die hier hun beleving en gedachten uiten om reacties uit te lokken, of wat is uw uitkomst?? U gaat maar lekker op onderzoek naar wetenschappelijk bewijs voor alles wat er om ons heen gebeurt, als u dat gaat doen en dan wat doet met uw bevindingen acht ik de kans groot dat u in de toekomst wel in uw eigen buurt kunt parkeren. :)

Geniet en ben dankbaar voor het leven, het is zo mooi!

Ps. Ik heb ook een vriend (22jr.) die lijdt aan een vorm van leukemie.., iedereen kan ziek worden, maar ik denk echt dat hij door zijn positieve kijk op het leven makkelijker met zijn ziekte om kan gaan en meer kijkt naar wat hij wil en wel kan dan dat hij zich richt op problemen en ellende. Zo is heeft hij nu een vloeibaar voedingsconcentraat gevonden, waarover hij superenthousiast is en waarmee hij nu vanuit huis (en waar dan ook) een terugkerend inkomen opbouwd.
Waar je aandacht aan schenkt word groter... Focus op 't goede, voor ellende en slechte dingen hoef je ook niet ver te zoeken he?!

Best regards,






 
< vorige 2039 2040 2041 2042 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10