Reactie: leuk artikel maar wat betreft de strekking van de titel, soms vraag je je af waarom de onderzoekers zulke voor de hand liggende zaken onderzoeken...
Reactie: Jezelf blijven ontwikkelen is ook belangrijk op management niveau. Een cursus persoonlijke ontwikkeling is daarbij een waardevolle toevoeging.
Reactie: Wat lees ik nou :''Frans vindt men een lastige taal en Fransen kunnen of willen geen Engels spreken''! Nou breekt mijn klomp! De Nederlanders krijgen evenveel jaren Frans op school als de Fransen Engels krijgen, dus als de Nederlandse toerist het vertikt Frans te speken of er op school met de pet naar heeft gegooid tijdens de Franse les, moet 'ie datzelfde de Fransen niet kwalijk nemen :)
Reactie: Ja hoor, wat een mooi verhaal.
Je CV verdwijnt al in de prullenbak zodra de werkgever naar je geboortedatum heeft gekeken.
Ik zit sinds vorig jaar zonder baan en solliciteer op alles.
En ja ik heb mij ok laten omscholen tot salarisadministrateur.
Ik wil dolgraag weer aan de slag maar in het bedrijfsleven zitten tegenwoordig helaas HR functionarissen van begin 30 die het idee hebben dat een 55 plusser niets kan, niet flexibel is en perse zijn oude salaris wil verdienen.
Het wort tijd dat deze vooroordelen eens overboord worden gezet.
Reactie: Jammer dat het een oud artikel is, maar natuurlijk wel nog steeds actueel. En in crisistijd, als je niet zo makkelijk van baan wilt en kunt veranderen, moet je de uitdaging in je eigen werk zoeken.
Maar wat doe je als je iedere keer binnen een jaar uitgekeken bent op je werk/baan? Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat het dus aan mij ligt. Alleen, in tegenstelling tot vernoemd in het artikel, neem ik wel risico, pak nieuwe projecten op en ben ik voorstander van verandering. Alleen ben ik daar dan ook zo op uitgekeken.
Hoe krijg ik mezelf zo ver om toch weer die uitdaging te zien in het werk dat ik doe, dan om weer een nieuwe uitdaging elders te gaan zoeken?
Reactie: Toch de tip om vanuit je eigen kracht te werken, lijkt me niet verkeerd.
Zo heb ik voor mezelf ontdekt, dat ik niet te veel moet voorbereiden. Ik weet de inhoud, ik weet welke boodschap ik wil/moet overbrengen en ga dan niet oefenen op hoe of de exacte bewoording. Toen ik dat wel deed, maakte ik mezelf daar helemaal gek mee. Nu is het dus deels improvisatie, of in ieder geval reageren of hoe het publiek reageert en wat voor vragen ze hebben. Ik weet waar het over gaat, dus heb ik niks om bang voor te zijn.
Reactie: Ik sluit me aan bij de laatste opmerking. Bij ons op kantoor staat iedereen ook te wachten op beter koffie-infrastructuur. Als je merkt hoeveel er nood aan is dan is dit volgens mij een no-brainer
Reactie: Ook ik ben een communicatieadviseur die zich bezig houdt in de maakindustrie. In die hoedanigheid heb ik veel met startende zzp`ers te maken. Ik deel de mening van MN dat je niet zomaar een bepaalt lettertype kunt wegzetten als `oudbollig`. Het kan heel goed in de totale context passen. Een antiekhandelaar bijvoorbeeld.
Ik ben het niet met MH eens dat er verschil is in de huisstijl en de communicatie/promotie. Dat behoort een en hetzelfde te zijn. Wat ik veel zie is dat het idee wel goed is maar de uitwerking slecht. Drukke achtergrond met kleine letters. Veel kleuren gebruik wat de kosten voor al het drukwerk behoorlijk laat oplopen.
De grootste valkuil is dat ze op de pc het kaartje maken....lekker groot zeg maar, maar ze geen beeld hebben hoe dat het kaartje er in werkelijkheid uit gaat zien. Dus de tip om eerst, voordat de bestelling gedaan gaat worden er iemand anders naar te laten kijken is zeker een heel belangrijke tip. Of er op het kaartje naast je e-mail en telefoonnummer ook nog je LinkedIn te plaatsen. Mij lijkt het te veel van het goed. lees, `te druk`, `te veel`. Het gaat om de indruk die het kaartje achter moet laten.
Reactie: Dag Phil, je constateringen deel ik. Visitekaartjes zouden veel meer vanuit communicatie/promotie dan vanuit huisstijl ontwikkeld moeten worden. Zeker voor netwerkende zzp'ers of ondernemers! Maar je tips over kleur en lettertype deel ik als communicatieadviseur echter niet. Te kort door de bocht wat mij betreft. Kleuren hebben bijvoorbeeld geen vaste betekenis (behalve algemene associaties) maar wordt in concrete communicatie met name bepaald door de context en manier waarop hij wordt gebruikt. Zo ook 'ouderwetse' typegrafie die in de juiste setting juist heel retro-modern kan zijn. Belangrijkste wat ik ondernemers kan meegeven is dat ze eerst goed nadenken over wat ze voor wie willen en kunnen betekenen. En dan hun aanbod in klantwaarden (what's in in for me!) vertalen. Dus niet met een (goede) ontwerper praten als je zelf nog niet duidelijk weet wat je wilt bereiken. Tenzij hij/zij ook een goed ontwikkeld gevoel van marketingcommunicatie heeft.
Reactie: Goed verhaal, veel tips. Vooral die opmerking over de achterkant: 50% van het kaartje blijft vaak onbenut.
Ook belangrijk: geen taalfouten. Zelfs op zo'n klein kaartje kan het voorkomen dat er een taalfoutje insluipt.
Net als in dit artikel overigens. De associatie slechte taal = slecht product wordt (onbewust) snel gemaakt. Jammer!
Reactie: Eens, Mieneke. Echter, de strekking van het artikel is duidelijk en kaart een goed punt aan. Wanneer zowel het menselijke aspect als het technische/ict aspect optimaal geïntegreerd zijn, kun je uitblinken als organisatie.