zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

heer C.N.M. Tuijp   |    |  22 juni 2007
Reactie: ZZPers in de bouw zorgen dat krapte op de arbeidsmarkt in de bouw bij bedrijven met 50 tot 100 man vooral bij bepaalde disiplines van onderaanneming waaronder tegelzetters , stukadoors ,en loodgieters enz groot blijft.
Hogere scholing en opleidingen waren jaren terug het stokpaarsje van regeringen.
Bouwvakker zijn was een onderontwikkelde groep.
Je moest MAVO = HAVO studeren . Dit werd met de paplepel binnen elke school gepropagandeerd.
Met tot gevolg dat er heden ten dagen te weinig handjes zijn die het aantal woningen kunnen maken die jaarlijks voor de behoefte nodig zijn.
Steeds maar weer de schuld geven aan regelgeving binnen gemeentes is een doekje voor het bloeden van het jarenlange falen van de overheid. Er zijn simpel te weinig vakmensen en daarmee basta !!
Er voor zorgen dat er voldoende aanwas blijft komen voor de diverse belangrijke aspecten zoals de bouwvakker is een taak van regeringen.
In Londen betaal je voor een loodgieter per dag 120 euro per uur.
Puur omdat er zeer weinig opleidingen voor werden gegeven maar eerder omdat er gewoon geen voldoende aanwas werd ontwikkeld .
In Nederland is dezelfde methode gehanteerd.!
Men gaf de indruk en dat al vanaf de schoolbanken dat een bouwvakker feitelijk geen waardig beroep was.
Hoelang duurt het nog voor wij in Nederland met deze prijzen worden geconfronteerd.
Word het niet een tijd dat het besef komt bovendrijven dat de krapte in de bouw aandacht krijgt en scholing vanaf de basis school weer als een mooie toekomst in het vooruitzicht wordt gesteld.!!
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

heer John Montana   |    |  22 juni 2007
Reactie: Wel alles lezen/weten.

Het onderzoek was in opdracht en met sponsoring van de Anti Tabac lobby.

Net zoals het onderzoek door Terry Conway in San Diego US.

Waar is dan de objectiviteit van het onderzoek ?
 

Klassiek management heeft langste tijd gehad

Bert De Beurme   |    |  22 juni 2007
Reactie: Wat betreft de verschuiving van de focus, vind ik dat reeds ruime tijd achterhaald. Hiermee bedoel ik dat in het algemeen kan aangenomen worden dat veel bedrijven reeds deze methode hanteren. We leven momenteel in het jaar 2007, door het ontstaan van de democratie (in onze Europese landen, niet echt nieuw meer te noemen) is het een noodzaak om medewerkers medezeggingschap te geven om elkeen op een zelfde spoor te krijgen. Als je uit individuen het beste wil halen (= hoger rendement) is het noodzakelijk om de medewerker het gevoel (empathisch gegeven) te geven dat hij/zij meewerkt aan dat gezamelijke doel. Teamwork vomt de hoeksteen van een organisatie.
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

Herman Bakker   |    |  22 juni 2007
Reactie: Hoezo krapte op de arbeidsmarkt?
Bedrijven zouden zich meer moeten openstellen voor 50-Plussers. Dan hebben ze meteen ervaring en motivatie in huis. Niemand zegt het maar de snelheid waarmee een sollicitatie van een 50 plusser wordt afgeschreven, onder het mom van we hebben al andere kanditaten, is zo groot dat er niet naar de inhoud kan zijn gekeken.

In mijn geval heb ik ervaring tot op management niveau in een breed technisch/commercieel marktgebied. Ik werk projectmatig, kan me in zeer korte tijd inleven en heb lagere salarisambities dan 10 jaar geleden.
Ik kan op veel plaatsen binnen een bedrijf worden ingezet.
Bedrijven moeten mij niet eens lang in dienst nemen maar een periode waarin ik mijn ervaring kan binnenbrengen en overbrengen aan jongere werknemers die vervolgens versneld in hun functie groeien.
Omdat ik boven de 50 ben is er ook nog eens korting op sociale lasten.

Lange tijd heb ik gedacht dat er met mij wat mis was!
Inmiddels weet is dat er wat mis is met die werkgevers die op leeftijd discrimineren en lopen te klagen dat ze geen mensen kunnen krijgen en consessies moeten doen aan de kwaliteit. Dat noem ik nou een gebrek aan competeties.

Herman Bakker
 

‘The Secret’ komt eraan

Janine   |    |  22 juni 2007
Reactie: Ik zie The Secret alleen als iets moois, ik vind het mooi dat ze oude wijsheden bij elkaar hebben gevoegd en ons helpen herinneren aan dat moois. Teksten uit de bijbel en van oude wijsheden. Wat iedereen er mee doet prima, laat iedereen wat moois van zijn leven maken. Op welke manier dat mag iedereen zelf weten. Als iemand een geweldig leven creëert door MLM prima, als iemand een geweldig leven creëert door meer plezier in zijn werk geweldig, of dat iemand zijn kans pakt om zijn eigen zaak op te zetten ook top! Ik zou zeggen probeer het zelf eens echt toe te passen en lees het boek eens en kijk alleen naar de mooie dingen die erin staan en vergeet dat over MLM. Kijk wat er gebeurd en het bewijs is aan jou!
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

Gerrit Michels   |    |  22 juni 2007
Reactie: Beste geinteresseerden, waar hebben we het over? Competenties en/of ervaring van nieuwe werknemers voldoen niet aan gestelde eisen. Als ik de vacatures lees en zie aan welke ''competenties en ervaringen'' nieuwe medewerkers ''moeten'' voldoen, ja dan hoef je geen unversiteitaire opleiding te hebben gehad om bovenstaande uitspraak voor waar aan te nemen. Verders, 49 procent (van wat?)geeft aan dat hun organisatie door de krappere arbeidsmarkt bepaalde(welke???) bedrijfsdoelstellingen misschien niet zal halen; zeven procent is daar zelfs zeker van. Wat staat hier in werkelijkheid: vanuit de directie of verantwoordelijk management zijn er doelstellingen vastgelegd. En kennelijk zijn ze hierbij ''vergeten'' dat ze hiervoor ''competente'' medewerkers met ervaring nodig hadden. En dus wordt de krapte in de arbeidsmarkt de oorzaak van het niet realiseren van de doelstellingen. In mijn beleving de zwakste argumentatie die je kunt bedenken laat staan om hem uit te spreken. Vanuit mijn ervaringen binnen bedrijven is niet het aannemen van het personeel het probleem, maar veel meer het creeeren van een heldere, alerte en open bedrijfscultuur. Hier kun je dan efficientie uit halen en kun je vervolgens wel het benodigde personeel werven. Mogelijk is dat dan ook de reden dat er minder problemen bij de kleinere bedrijven zijn t.a.v. het aannemen van personeel. Met vriendelijke groeten Gerrit Michels. www.germarmich.com

 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

heer Ron Ladage   |    |  22 juni 2007
Reactie: Regeren is vooruit zien!
Dit probleem is al jaren bekend, erger nog elke econoom kan op zijn vingers uitrekenen wat er met een geboortegolf (de babyboomers) gebeurd, elk jaar zijn er cijfers bekend hoeveel mensen geboren worden, dood gaan en welke mensen in het arbeidsproces deelnemen.
In 2001 heb ik een congres gehouden (als voorzitter van een ondernemingsraadplatform van de petrochemische industrie) en daar de werkgevers ook bij uitgenodigd, om te praten over de te verwachten uitstroom tussen 2007 en 2012, maar er was niet één werkgever bereid om te komen praten, want ze waren er niet mee bezig.
Ook de regering heeft jaren lang zijn kop in het zand geduwd, want je moet dan met vaak niet populaire acties komen.
De trend om lager gekwalificeerd personeel in dient te nemen, zie ik nog niet bij de industrie, zeker niet in de chemische industrie, waar de eisen zelfs hoger liggen dan 5 jaar geleden.
Het ontslaan van ouderen werknemers, is nog steeds de gedachte bij de werkgever en natuurlijk braaf gevolgd door die goede P&O‘ ers, die de laatste jaren meer terrein verloren op de aandeelhouders en i.p.v. beleidsmakers slechts trouwe volgelingen zijn geworden.
Door de ouderen langer binnen je bedrijf te houden en daar ook de goede voorwaarden voor te scheppen, creëer je tijd om de beschreven problemen op te kunnen lossen.
Verhalen als: ouderen zijn te duur, niet gemotiveerd, vaker ziek enz, zijn in 2002 door Prof. Maarssen van de Brink, naar het land der fabelen gewezen.
Maar werkgevers volharden in hun vooroordelen en blijven ouderen eruit werken.
Onze regering zelfs met de zogenaamde sociale PVDA, wilt het ontslag gaan vergemakkelijken en komt met het idee, om de ontslagvergoeding te maximaliseren.
De werkgevers hebben hierop al op de radio gereageerd en stelden dat het dan makkelijker en vooral goedkoper werd om ouderen te kunnen ontslaan.
Ik kan geen medelijden hebben met de bedrijven waar dit artikel op slaat, door niet je werk te doen, kom je in de problemen en dat is een wet die al jaren zo werkt.


 

Hoe stop ik racistische grapjes over mij?

mevrouw FJM Lamers   |    |  22 juni 2007
Reactie: Het krijgen van de leiding heeft natuurlijk als gevolg dat je in het vizier bent en veel leidinggevenden zullen last hebben van grappen achter hun rug om. Die grappen zullen inderdaad gaan over dingen die opvallen.
Ik ben het voor een groot deel met Asha eens. Door zeker te zijn van je positie en kwaliteit, je vakkundigheid zul je dat ook uitstralen. Je staat er boven.
Maar daarnaast heb je ook het recht om dit soort rottigheid aan te kaarten buiten functioneringsgesprekken of een gesprekje onder vier ogen.
Ik ben voor duidelijkheid, en rechtstreeksheid. Wat je niet hoort of ziet kun je negeren, maar wat je hoort en ziet hoef je niet altijd te nemen.
Vragen als: ''waarom zegt u dat?'' en opmerkingen als: ''Ik ben daar niet van gediend'' geven duidelijke grenzen aan. Als uw grens bereikt is, mag u best en plein publiek laten weten dat u het nu wel gehoord heeft.
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

heer bert j rechter   |    |  22 juni 2007
Reactie: En desondanks laten wij ''ouderen'' (vanaf 45 jaar!!) aan de kant staan, omdat er nog een sterk geloof is in de onterechte beeldvorming over deze mensen.
Laten we het bedrijfsleven uitdagen om dit arsenaal aan kennis en kunde aan te boren. Dat succes gegarandeerd is blijkt uit de praktijk

Bert Rechter, partner Oudstanding werving en selectie.
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

D.Lammers   |    |  22 juni 2007
Reactie: De HR dienstverleners hebben de afgelopen jaren geen enkele moeite te hoeven doen om geschikt kandidaten te vinden. De werkloosheid onder hoogopgeleiden en ouderen was nog nooit zo groot. Nu moet er wel gezocht worden, maar de recruiters hebben niet geleerd hoe dat moet. Tussen 2002 en 2006 heb ik zo ongeveer 2000 sollicitaties verricht, slechts 3x uitgenodigd voor een gesprek. Nu wordt ik dagelijks bestookt met uitnodigingen om vooral te solliciteren. Slechts 1 recruiter heeft de moeite genomen een nader onderzoek te doen naar mijn motivatie.
Het is dus niet de kwaliteit van de arbeidsmarkt maar van de recruiters die het succes bepaald.
D.Lammers
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Jos Arets   |    |  22 juni 2007
Reactie: Misschien de moeite waard om te lezen. De resultaten van een grootschalig wetenschappelijk onderzoek in Zweden. Bevestigt dat leefstijl effecten heeft op onder andere verzuim.

Bron: Financieel Dagblad

Rokers zijn vaker ziek
Dat rokers vaker ziek zijn dan niet-rokers, is geen nieuws. Wel nieuw is het bewijs dat ze vaker verzuimen dan nodig is. Acht extra verzuimdagen per jaar kunnen niet verklaard worden door hun slechtere gezondheid of door het feit dat ze risicovoller werk kiezen dan niet-rokers. Dit blijkt uit onderzoek van Petter Lundborg, onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lundborg gebruikte de gegevens van een grootschalig jaarlijks onderzoek naar levensomstandigheden in Zweden. Hij vergeleek de antwoorden van 14.000 werknemers via hun sofinummer met de administratie van de Zweedse sociale verzekeringsbank in de jaren 1988 tot en met 1991. In die tijd betaalde de sociale verzekeringsbank het ziektegeld uit.

In eerste instantie vond Lundborg een verschil van elf verzuimdagen extra bij rokers ten opzichte van niet-rokers. Maar rokers hebben relatief vaak banen die gevaar opleveren voor de gezondheid, zoals vuil werk of fysiek zwaar werk. Ook hebben rokers een slechtere gezondheid dan niet-rokers. Hierdoor daalt het verschil tussen rokers en niet-rokers tot acht ziektedagen.

Werkgevers die hun rokende werknemers cursussen stoppen met roken aanbieden, zouden wel eens teleurgesteld kunnen worden over het effect, zegt Lundborg. ''Volgens mij is roken een soort indicator van een andere houding tegenover het leven. Rokers drinken meer en hebben gemiddeld een lagere opleiding. Ze kiezen voor risicovollere beroepen. Ze zijn meer op het heden georiënteerd dan niet-rokers en houden geen rekening met de gevolgen van hun gedrag in de toekomst.''



 

Hoe stop ik racistische grapjes over mij?

mevrouw C.X. Tung   |    |  21 juni 2007
Reactie: Afgelopen dinsdag heb ik een soortgelijke situatie meegemaakt. Een collega die de receptie bemant heeft wat moeite om opdrachten van me aan te nemen. Ik denk dat het komt, doordat ik jonger ben dan haar, later in dienst ben getreden, mijn huidskleur en doordat ik op een functie zit wat zij zelf ambieert. Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ze niet alleen tegen mij bot doet. Wat het werkelijke probleem is tussen haar en mij is dat we ontzettend van karakter verschillen. Zij is vrij bot en ik ben wat meer van de tactische kant. En ik zie de uitdaging er wel van in om te zorgen dat we een goede werkverhouding te creeëren. De reden dat ik haar hierop aanspreek is dat ze de collega's waaronder mijzelf als interne klanten moet gaan zien. De competentie klantvriendelijkheid is toch een vereiste voor een goede werksfeer.
De opmerkingen dat ze maken is meestal niet kwetsend bedoeld, maar je mag hun wel duidelijk maken dat het wel zo op je overkomt. Probeer het in een gesprek onder vier ogen uit te pluizen wat hun achterliggende gedachten zijn hierachter, meestal weten ze geen houding te geven en doen ze daarom zo onbenullig. Ik wens je in ieder geval veel succes op je weg naar een respectvolle werkomgeving.
 

Dertig leefstijlverknallers op het werk. Ongezonde leefstijl als onderdeel van het beoordelingsgesprek?

A.F. Slot   |    |  21 juni 2007
Reactie: Voor het geval u het nog niet door hebt is een democratie ook een dictatuur. De meerderheid is de dictator. Altijd zal een minderheid zich niet prettig voelen. Dat ter zijde heeft het niet mijn voorkeur om de economie te laten bepalen wat de cultuur wordt. Helaas lijkt het daar steeds meer op af te stevenen. Economie is leidend het belang van kwaliteit van leven ondergeschikt. We hebben het uiteindelijk zelf veroorzaakt en een machine gecreerd die bepaald wat leidend is. Ondanks dat zaken als gezondheid etc nog niet uitgesproken worden door bedrijven wordt ook onze gezondheid al bepaald door bedrijven. Niets nieuws eigenlijk We hebben het alleen niet in de gaten.Door marketing sturen daar kan iedereen een eigen keus in maken. Echter vind ik het te ver gaan overheid en bedrijven regels op te laten stellen om prive situaties te sturen.
 

Talentmanagement grootste uitdaging voor Europese manager

Matthijs Goedegebuure, psycholoog/personal coach   |    |  21 juni 2007
Reactie: Dit zou al jaren lang de grootste uitdaging voor managers moeten zijn. Management is in veel bedrijven verworden tot een sturingsmechanisme om de klant zo snel mogelijk op zijn wenken te bedienen. Echt management begint niet bij de klant, maar bij de mensen in de organisatie: wat hebben ze in huis, hoe kun je dit benoemen en in kaart brengen, hoe creeer je in iemands taken ruimte voor zijn talenten, hoe help je mensen over angsten en weerstanden heen om hun talent uit te buiten? In mijn werk als personal coach en teamcoach ben ik iedere keer weer verrast door de boost die dit op een team of organisatie zet.
 
< vorige 1991 1992 1993 1994 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10