zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Hoe stop ik racistische grapjes over mij?

Fatin   |    |  21 juni 2007
Reactie: Beste vraagsteller,

Eigenlijk is het antwoord heel sterk uit jouw eigen woorden te halen. ''Het probleem'' eerst zien als een uitdaging en dit alleen als het werken aan jezelf. Je overtuiging straalt er namelijk van af. Het is niet jouw medewerkers, die jou op een bepaald manier behandelen, zoals jij deze gelooft waar te nemen. Ze behandelen je op een bepaald manier en jij maakt zelf de vertaalslag naar je huidskleur. Want hoe lang bekleed je deze functie eigenlijk? En hoe zit het met je karakter? Je kunt het namelijk op zoveel manier vertalen....

Wat iemand nu echt bedoeld en/of denkt, daar kom je toch niet uit. En waarom zou je? Hou je lekker bezig met je werk en laat je baan wat het is.... Tuurlijk, je zit er grotendeels van de dag. Maar je leven is echt wel groter en als het je huidskleur is, zul je geconfronteerd worden met deze ''uitdaging'' op meerdere vlakken in het leven, totdat je het echt aangaat.

''Zij maken grapjes over mij....'' Dat zul je vast denken bij elke lach die je hoort, terwijl je wegloopt, na uitgepraat te zijn. Dat hebben veel mensen. Veel vrouwen bijvoorbeeld, die over straat lopen, reageren op de lach van een ander. Met name als dit achter hen rug plaats vind. Dan draaien zij toch even om en kijken of het ''inderdaad'' over hen ging. Dan blijkt het een groep te zijn, die onderling lopen te dollen!

Je kunt niet denken, wat een ander over jou denkt. Overigens voelt dat ook heel onprettig als je een poging waagt. Niet omdat je er achter komt wat zij echt denken, eerder omdat de poging alleen al heel onnatuurlijk voelt.

Hou het bij jezelf. Accepteer jezelf. Je functioneren is één en je huidskleur..... die zullen velen niet eens meer opmerken, na de eerste ontmoeting. Je bent in velen hen ogen, gewoon een persoon, niets meer en zeker niets minder!

Fatin
 

Zeven tips voor een Not-To-Do list!

Fatin   |    |  21 juni 2007
Reactie: Moet hier om heel eerlijk te zijn, een beetje om lachen. Dit bericht behandel ik dan ook met humor. Als iedereen dat wel of niet (lees wel en wel) goed vindt.

In hoeverre is men op de hoogte, dat de mens immuun is voor de woorden; Niet, nooit en geen?

Dus zo'n lijstje met de dingen ''niet te doen'', is een hond een bot voorhouden! Met andere woorden, versterkt dat juist de ongewenst ervaringen.

Ehhhh, daar was de ''weten-schap'' inmiddels ook al achter! Of stonden er, in het bericht naar buiten, ook de woorden; ''Niet, nooit, geen'' vermeldt? Misschien kan ik voor zeven uur nog een persbericht in sturen voor de krant van morgen!

Research........
 

Vijf vuistregels voor geslaagde verandertrajecten

Tinus Beckers   |    |  21 juni 2007
Reactie: Hebben we het over veranderen of verbeteren. Want niet elke verandering is ook meteen een verbetering. En daar zit ook de crux van de motivatie! Veranderen van bovenaf? Dan zul je de tips en de vele andere die te vinden zijn op internet nodig zijn. Verbeteren uit jezelf? Dit is een cultuur die bij een organisatie past of niet. Wel uitdagend om hier naar toe te werken. Dit laatste kan alleen indien er een klimaat heerst van openheid en veiligheid en uiteraard van een positief mensbeeld. Want hoe je het ook wilt zien: indien het management niet een positeif mensbeeld heeft zullen veranderingen leiden tot gevechten en frustraties. Ondanks alle mooie tips en goed bedoelde adviezen.
 

Talentmanagement grootste uitdaging voor Europese manager

Claudia Zech   |    |  21 juni 2007
Reactie: Ik zie het als een uitdaging: de juiste talenten binnen Europa op de juiste plek krijgen. Steeds meer bedrijven fuseren met een bedrijf uit een ander Europees land. Hoe krijg je dáár dan de talenten? Je zou kunnen zeggen begin een goed recruitement beleid binnen je organisatie. Er zijn inderdaad bedrijven die een aanvraagformulier bieden op hun intranetsite en de ingeleverde data daadwerkelijk opslaan in een database. Helaas komt de organisatie vaak niet verder dan dat. Andere HR taken hebben vaak voorrang en dan is er geen tijd meer over de Europese HR zaken te stroomlijnen. Het bedrijf heeft dan nog de keuze de opdracht uit te besteden aan een multilingual service. Maar helaas zijn die ook nog niet zo ver in de europese samenwerking. Per land kunnen ze wellicht een oplossing aandragen maar niet het totaal grensoverschrijdende werk. Es gibt noch viel zu tun..pakken wir's an. .
 

Talentmanagement grootste uitdaging voor Europese manager

jeroen Hensen   |    |  21 juni 2007
Reactie: Het blijft belangrijk om erg zuinig te zijn op het menselijk kapitaal in een organisatie, zeker doordat de vergrijzing nu harder toe lijkt te nemen dan de vergroening. De manager als coach wordt vitaal en de manager als koppensneller fataal. In managementopleidingen mag veel meer nadruk komen op sociaal management naast de zakelijke kant. Ik zie nu in de praktijk teveel managers die op signalen van problemen erg primair reageren door de veroorzaker (?) een kopje kleiner te maken. Heeft hij of zij echter gekeken wat het verhaal van deze aangeklaagde persoon is. Het probleem zou wel eens echt ergens anders kunnen liggen en een superwaardevolle kracht met ook andere waardevolle talenten knikker je niet zomaar op straat.
Ga als manager ook niet in de reddersdriehoek zitten en laat eerst de klager en aangeklaagde onder jouw leiding eens gewoon communiceren over het probleem. Zaken komen veel genuanceerder te liggen en daarmee het probleem ergens anders dan mogelijk verwacht.
Als HRM-functionaris zing je niet mee in het koortje van de manager die op een verkeerd been staat zonder dat je het weet. Je stapt in een geweldige valkuil. Daarmee hoeft een aangeklaagde medewerker, die geneens helemaal schuld hoeft te hebben, niet als een Don Quichotte tegen windmolens te vechten. Zorg voor hoor, wederhoor en leer mensen geweldloos te communiceren en pas desnoods mediation toe. Als HRM functionaris ben je er voor alle partijen. Helaas zie ik te veel voorbeelden met desastreuse gevolgen voor het kapitaal van de organisatie.
Dus graag ruimte in Nederland voor talentmanagement

www.latenttalent.nl
 

Minder dan de helft ict-projecten succesvol

heer f.J. Veldhuizen   |    |  21 juni 2007
Reactie: Dat ICT projecten vaak foutgaan is waar. ICT wordt gezien als een handig hulpmiddel om processen te ondersteunen.

Ik kan zo een paar tips geven om ervoor te zorgen dat ICT projecten succesvoller worden:
1) Zorg dat en de software leverancier en klant beiden weten wat het project inhoud. Dit kan dus betekenen dat de klant extra ICT capaciteit moet inkopen om op hetzelfde niveau als de leverancier te kunnen werken!
2) Voor de klant: Betrek de medewerkers en zorg voor commitment bij het grootste deel van de organisatie. De leiding MOET er volledig achter staan.
Commitment = Aantal voordelen - aantal nadelen
3) Deel projecten in in haalbare en zo klein mogelijke brokstukken! (niet alles in 1 keer)
4) ICT leverancier en klant zullen beiden erop moeten toezien dat er binnen het project niet MEER en niet MINDER gebeurt dan van te voren afgesproken.
5) Zorg voor genoeg capaciteit in budget en mensen.
6) Voor de klant: Selecteer de leverancier op betrouwbaarheid en ervaring en niet alleen op de prijs
7) Voor de klant: Selecteer medewerkers van de leverancier op jouw project. Niet iedereen past bij de organisatie.
8) Selecteer mensen die hun proces goed kennen maar ook van andere afdelingen. (overzicht)
9) Zorg dat de kaders van het project in beton zijn gegoten. Uitbreidingen zijn vaak ongecontroleerd en sturen andere project onderdelen in de war.
10) Houdt in het achterhoofd:
Kwaliteit van project = kwaliteit team * inspanning * tijd.
En kwaliteit en tijd zijn geld. Bezuinigen op budget betekend altijd inleveren op de project kwaliteit of het aantal project onderdelen.

Met dit simpele lijstje zouden al veel problemen voorkomen kunnen worden. Zie het maar als basisregels. Streef dus altijd naar een Win-Win situatie tussen klant en leverancier. Anders wordt het toch vaak verliezen-verliezen. Zie de cijfers van hierboven maar...

Met vriendelijke groet,

Een ICT-er.

PS: Als laatste even ene kleine reactie op het millenium probleem.
Dat de problemen met de 'milleniumscam' meevielen heeft meer te maken dat de grote bedrijven tijdig de problemen onder controle hadden. Het probleem werd veroorzaakt doordat oudere systemen het jaar met 2 cijfers aangaven. het lijkt me logisch dat 00 (2000) minder is dan 99 (1999). Lijkt me toch voor vervelende situaties kunnen zorgen...
 

Gratis ov als wapen tegen lange files

Ad de Beer   |    |  21 juni 2007
Reactie: Allemaal leuk bedacht, maar naief.
Ik woon in Tilburg, werk nu in Duitsland, maar hiervoor in Sittard.
Reistijd met de auto pakweg 75 minuten, met het OV4 (ja vier) uur. En dan moeten ze allemaal op tijd rijden zodat je de aansluitingen niet mist.
Het nederlandse spoorwegnet is vol, de capaciteit van de meeste lijnen kan alleen maar worden uitgebreid door verdubbeling van het spoor.
Gratis openbaar vervoer, in Tilburg mag ik gratis met de bus mee (ja, een jongere oudere, 55 jaar), maar ik ga voor geen goud ter wereld die bus in. Vies, stinkend, rondom je alleen maar kinderen en medelanders allemaal met een mobieltje of een MP3 speler keihard aan.

bedrijven verplichten om in Groningen te gaan zitten lijkt wel wat, maar als dat strategisch voordeel had, dan waren er naast een paar overheidsinstanties, waarbij de Gasunie wel erg dicht op het gas moet zitten niet eens serieus meetelt, wel wat grotere bedrijven heen getrokken.
Maar ja, om je klanten eerst 2 uur met een vuile trein naar Groningen te laten reizen vanaf Schiphol, dat doe je niet.

Gratis OV is al eens een stokpaardje geweest van de PvdA. Omdat Woutertje niks beter kan dan de ideeen uit de jaren '60 en '70 weer op te halen, zal deze club er weer mee komen.
Indertijd is het afgeketst op de kosten en.... omdat het OV het gewoon niet kan winnen van het prive vervoer.

Mijn idee, algemeen verbod voor vrachtverkeer om van de rechterbaan af te komen.
Op de linkerbaan een minimumsnelheid van 110 en streng optreden tegen mensen die de doorstroming van het verkeer hinderen door langs een vrachtwagen te rijden en hem niet snel in te halen.
Afschaffen maximum snelheid op de snelwegen
Infrastructuur regionale wegen verbeteren en de maximumsnelheid op 100 km zetten (is ook beter voor het millieu)
Openbaar vervoer gratis voor 60+ ers (dan blijven die tenminste van de snelwegen af)
Verbod om met een caravan op de weg te zitten tussen 07.00 en 10.00 en tussen 15.00 en 19.00.

Kost niet half zoveel als gratis openbaar vervoer en het verminderd de files met zeker 70%.
 

Dertig leefstijlverknallers op het werk. Ongezonde leefstijl als onderdeel van het beoordelingsgesprek?

Ad de Beer   |    |  21 juni 2007
Reactie: Volgens mij gaat dit over de gevolgen voor de gezondheid op managementbeslissingen, niet over beslissingen die het management kan of wil nemen op basis van leefgewoontes van mensen.

Ook weten we toch dat de overheid en alles wat daaraan is gelieerd (vakbonden, consumentenbonden en zo voorts) de oren laat hangen naar het schreeuwen van de zeurterroristen en geen oor heeft voor de zwijgende minderheid.
Wat is een gezonde leefstijl. Nu hebben we het nog over de voeding die we tot ons nemen, of we voldoende bewegen en of we roken (deze zeker niet vergeten).
Maar wat over onze sexuele escapedes? Doen we het wel altijd safe en/of met slechts een partner?
Hebben we wel een kat? Want het snorren van een kat geeft rust.
En een vijver met stromend water in de tuin, ook dat is rustgevend.
Draag je nog een stropdas, foei, dat vertraagt de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor je denkproces vertraagt.

Hoe gek gaat het worden. Want nu we de zeurterroristen een vinger hebben gegeven met het rookbeleid, gaan ze door totdat ze alles, maar dan ook alles hebben.
Lopen we straks allemaal gelijk gekleedt zwaaiend met een rood boekje door het bedrijf. Als dat progressief denken is, dan vraag ik me af wat conservativsme is.

Wie weet overdrijf ik, maar het lijkt verdacht veel op dictatuur.
 

Minder dan de helft ict-projecten succesvol

Bas Aalbers   |    |  21 juni 2007
Reactie: 
Grappig,

Maar hebben we het hier over projecten waarbij ICT een enabeler is ? Bijvoorbeeld : ''Is de invoering van een software pakket nog wel een ICT project als het er eigenlijk om gaat dat de afdeling Marketing haar doel gaat bereiken ? ''

Het is tijd voor verandering binnen de ICT en bij de opdrachtgevers ! Aansluiten bij de business betekent dat die specs leading zijn en dat het doel bij alle partijen helder is. (het doel is meestal niet de invoering van een CRM of ERP pakket)

Een professioneel kan met elk instrument iets moois maken. En ICT is zo'n instrument, niet meer en niet minder.
Het is tijd dat we (opdrachtgever en ICT) als professioneel in beweging komen.

Als ICT manager denk ik dat die beweging onveranderlijk is. !


 

Minder dan de helft ict-projecten succesvol

heer Johan Falix   |    |  21 juni 2007
Reactie: Echt geen schokkend nieuws.

ICT is maar een zeer recent hulpmiddel waarvan teveel wordt verwacht. Meestal draait men bij het bedenken en invoeren van ICT toepassingen het gezond verstand op nul. De 'millenniumscam' is een mooi voorbeeld van, waarbij de massahysterie zo erg opgeklopt werd dat men er vanuit ging dat de wereld zoal zou vergaan als de computers op 1 januari 2000 niet de juiste datum aan zouden geven. (Een ieder die langer met computersystemen werkte wist dat het millennium probleem grote onzin was)

Om misverstanden te voorkomen. De ICT is een heel goed hulpmiddel. Ik zou zonder, zeker minder effectief werken. Maar met gezond verstand erbij lukt het altijd.

Gelukkig is het woord automatisering niet gebruikt. Immers er is maar 1 (een) gegeven dat automatisch gaat!!! En dat is een mislukkig. Alles dat goed moet gaan, eist constante aandacht, controle en bijsturing..... Dus ook elk ICT project of toepassing. Zonder een juiste interactieve ICT auditing is het plan van tevoren al een mislukking.
 

Belastingontduiking makkelijker na uitspraak Europese hof

moderator belastingparadijzen   |    |  21 juni 2007
Reactie: http://finance.groups.yahoo.com/group/belastingparadijzen/
Via deze yahoo group vindt u gratis al de informatie waar u naar op zoek bent. Waar u bij adviseurs duur voor moet betalen staat hier gratis te lezen.
Vragen stellen via Messages, info via Links en Files.
U kunt anoniem inloggen, wel even een yahoo email aanmaken.
Als links hier niet zijn toegestaan kunt u de group benaderen als volgt. Ga naar Yahoo, klik aan de linkerkant op Groups, tik dan in het zoekschermpje het woord ''Belastingparadijzen''.
Succes.
 

Gratis ov als wapen tegen lange files

Eric Lansu   |    |  21 juni 2007
Reactie: Meer mensen met het OV is een prima plan, gratis maken zou voor iedereen moeten gelden. U zegt 'capaciteitstekort'? Kwestie van vraag en aanbod. Als er structureel meer mensen met het OV gaan zal ook het aanbod toenemen. Reiskostenvergoeding? Ieder bedrijf moet dit in de OV-pot stoppen.
Zijn we er dan? Nee dus...
Bedrijven willen graag in drukke centra zitten. Amsterdam, Utrecht etc. De proef om bedrijven bijvoorbeeld naar het Noorden te verplaatsen is een stille dood gestorven, mensen trekken daar weg omdat er geen werk is. Files? Nauwelijks. Bereikbaarheid? Belabberd. Als je als Noorderling in de WW komt wordt van je geeist dat je in A'dam solliciteert. Maar je mag niet met de auto komen, slecht voor het milieu, files, beperking van reiskostenvergoeding. Reistijden met het ov echter meer dan 2 uur enkele reis. Verhuizen dus, waardoor de woningmarkt in de provicie instort, leegstand, verpaupering etc.
Mijn conclusie;
Een integrale aanpak: Maak het OV gratis, beboet de bedrijven die toch in stadsagglomeraties willen zitten en stort dit in financiering van gratis OV. Vervang de reisafstandseis voor de WW door een maximale reistijd met het OV.
 

Talentmanagement grootste uitdaging voor Europese manager

Wilbert de Kroon   |    |  21 juni 2007
Reactie: Diversiteit al een business case?
De reclame op t.v. waarin Mohammed zijn naam delete en vervolgens ''Maarten de Vries'' intypt onder zijn sollicitatiebrief, kent u wellicht? De niet-autochtoon ontmoet in veel gevallen nog barrières. En dat kan ook gezegd worden voor vrouwen, ouderen, enz. (zie bijvoorbeeld het artikel over de nieuwe vrouwelijke minister van financiën van Frankrijk in FD van vandaag).
In onze praktijk komen we nog regelmatig tegen dat diveristeit nog geen business case is, althans niet voor het lijnmanagement. Grote bedrijven hebben ''diversity officers'' en/of HR-managers die diversiteit hoog in het vaandel hebben staan, maar dat is niet genoeg. Bij veel organisaties zullen de ''beslissers'' meer oog moeten hebben dan tot nu toe voor de waarde van diversiteit. Meer oog voor diversiteit levert niet alleen winst op op het gebied van recruitement, maar ook winst op het gebied van bijvoorbeeld innovatie (zie onderzoek van The Catalyst, 2004, The Bottom Line: connecting corporate performance and [gender] diversity).
Wilbert de Kroon
Diemen & Van Gestel, in search of diversity!
 

Nu is niet SMART

Eric Lansu   |    |  21 juni 2007
Reactie: Het woord doelloos zegt het al, een werknemer zonder doel heeft grote moeite om gemotiveerd te blijven. Het is de verantwoordlijkheid van het management om een duidelijke missie en strategie te hebben. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om persoonlijke doelen te stellen. Is het de missie van het bedrijf om maktleider te worden in een bepaald product? Dan zullen bijvoorbeeld de verkopers hun conclusies moeten trekken en SMART doelen formuleren om dit te bereiken. Zo ook productiemedewerkers, kunnen ze de aantallen niet produceren, dan kun je ze ook niet verkopen! Dit product, zoveel exemplaren, maximaal percentage uitval en op welke termijn. Hoezo moeizaam SMART maken?
Uiteraard is het lastiger om soft-skills SMART te maken, maar verlies je daar niet in. Begin met eenvoudige, goed meetbare doelen die sterk verband houden met de missie van je organisatie. Stel jezelf die doelen en merk dat dat op zichzelf al A-ansporend is!
 
< vorige 1992 1993 1994 1995 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10