zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Zo bestrijdt u valse ziekmeldingen

heer J Doorn   |    |  25 juni 2007
Reactie: Hi,

Ik werk bij HC, ook wij hebben een soortgelijke regeling alleen minder aantrekkelijk. Bij geen ziektedagen over een kalenderjaar krijgen wij ± €80 netto. Bij één ziekmelding ongeacht de duur, vervalt de bonus.
Als ik voor mezelf spreek, ziek is ziek, daar bedoel ik mee heb je koorts (geen 37.2) maar echt koorts, blijf je thuis. De zgn snotteraars komen voor een bonus wel werken, dat is winst.
 

Blackberry risico voor bedrijf

Frank Lippits   |    |  24 juni 2007
Reactie: Het bericht over de onveilige Blackberry is klinklare onzin !

De Enterprise oplossing van de Blackberry is een volledig veilig en encrypted oplossing: de mail- en data communicatie vindt plaats op basis van zgn. End-to-end AES or Triple DES encryption, wanneer gebruik wordt gemaakt van een Exchange of Lotus Notes mail server.
Ik moet hierbij benadrukken dat het in dit geval om de ENTERPISE oplossing gaat, niet de home/consumenten oplossing.
Inmiddels zijn veel bedrijven al overgeschakeld naar 1 van deze typen mailservers, vanwege de gebruikersvriendelijkere configuratiemogelijkgheden ten opzichte van bv. Sendmail, Postfix of Qmail.

Mijn bericht is geen reclameboodschap voor de Blackberry: er zijn diverse alternatieven, maar laten we wel kritisch blijven als het om informatievoorziening gaat.
 

Dertig leefstijlverknallers op het werk. Ongezonde leefstijl als onderdeel van het beoordelingsgesprek?

dhr RHK   |    |  24 juni 2007
Reactie: Geachte heer de Beer

Snacktax! Vind ik een goed idee. Ontmoedig de rotzooi. Als je het unbedingt toch wil eten koop je het toch wel. Alleen wat minder vaak. (Ja ik eet ook af en toe een grote zak patat met teveel mayonaise gebakken in afgewerkte olie. Vooral in een Belgisch frietkot of onder U-Bahnhof Friedrichstrasse in Berlijn: pommes mit mayo und currywurst, bij voorkeur na een dag hard werken met veel water, thee en gezond brood en leuke collega’s!)
Het gaat mij niet om details, maar om de overall uitkomst. Ok, de regelneverij kan knap lastig zijn in NL maar wat als sommige regelarij in Nederland op de lange termijn voor zorgt dat mensen in ieder geval gezonder gaan leven (en dus productiever zijn op het werk) Mensen die van hun ouders meekrijgen dat je op zijn tijd best lekkere rotzooi kunt eten maar die weten dat het nooit een fatsoenlijke maaltijd kan vervangen. Onderzoeken en statistieken mogen m.i. nooit het boerenverstand vertroebelen. Niet lunchen is, zoals u beaamt slecht. Wanneer ik een collega / teamlid heb die de neiging heeft om niet te lunchen zeg ik daar wat van. Uiteraard op een normale manier. Geen pesterij of dwang. En misschien werkt hij of zij wel door omdat ik als manager het werk niet goed verdeel…allemaal simpele voor de hand liggende oplossingen.

Dat ontevreden mensen meer zouden pesten weet ik niet. Dat er mensen zijn die altijd wel wat te zeiken hebben is inderdaad waar. Gelukkig behoor ik daar niet toe. Overigens is constateren niet altijd klagen. Daarnaast kan klagen en tegelijkertijd voorstellen hoe het beter zou kunnen zeker wel constructief

Over iedereen leven zoals hij / zij wil is aan de basis een nobele gedachte. Helaas zullen er altijd mensen / groepen zijn die zich meer vrijheden toe-eigenen dan anderen. Op die manier zitten ze anderen in de weg. (bijvoorbeeld pesters, zeurpieten, over-achievers) Een zekere regulering is daardoor m.i. nodig. Ik werk voor een organisatie waar mensen heeeeel veel vrijheden genieten. Snoepen de hele dag door, eigen tijd indelen, competitie, blufferij. Gelukkig allemaal binnen de perken van relatieve normaliteit. Maar af en toe wordt er paal en perk gesteld aan het ‘feestgedruis’. Mensen worden herinnerd aan een aantal basisregels zoals: klantvriendelijkheid, collega’s in hun waarde laten, verantwoordelijkheden nemen wat betreft hun werk etc. Lijkt me een hele goeie zaak. En al die taarten, koeken, zoutjes en andere heerlijke rotzooi mag van mij best minder, maar lo and behold mensen leren er door regels gematigd mee omgaan. Je winst: genieten van vrijheid en ongezond eten met mate. En dat allemaal door een paar simpele regels.
Dan zeg ik leve het boerenverstand met zijn rechttoe rechtaan regels!
 

‘The Secret’ komt eraan

Franca   |    |  24 juni 2007
Reactie: De boodschap van TheSecret is in het kort: door positief te denken kun je alles in je leven bereiken wat je maar wilt. Logisch dat veel mensen hier wel oren naar hebben, ik ben er van overtuigd dat het boek een succes zal worden.

Wat ik jammer vind is dat The Secret gebracht wordt als een toverformule: er zijn geen beperkingen. 'U wenst, wij draaien' zegt het universum en als je te maken krijgt met tegenslag had je maar anders moeten denken. (Eigen schuld, dikke bult???)

Ik ben er van overtuigd dat positief denken zijn vruchten afwerpt, en ondervind dit zelf ook in mijn leven. Met die boodschap, die overigens niet nieuw is, is niks mis.
Waar ik moeite mee heb is de bewering dat het hele leven maakbaar zou zijn. Je hebt als mens je eigen verantwoordelijkheid en zeker ook een grote invloed op je leven. Door beperkende gedachten en overtuigingen los te laten, te geloven in jezelf en je aandacht te richten op wat je wil bereiken, zal er ongetwijfeld veel veranderen in positieve zin.
Dat wil volgens mij niet zeggen dat er geen tegenslag meer zal zijn, en dat alles wat je wenst ook altijd uit zal komen.
Als je dat verwacht, zul je volgens mij ondanks je positieve gedachten teleurgesteld worden.


 

Doe mij maar een klein adviesbureau (Artikel)

Mithra Nouri   |    |  24 juni 2007
Reactie: Klein is niet persé beter, maar dat geldt voor groot ook. Als kleine klant voel ik me bij 'groot' eerder een nummer. Daar blijken de kosten van maatwerk de keuze voor de standaard sterk in de hand werken. Bovendien krijg je als nieuwe [kleine] klant vaak nieuwe consultants, die niet altijd het ervaringsniveau meebrengen waarvoor je 'groot' koos. Mijn ervaring is dat 'klein' vaak persoonlijker is, meer maatwerk mogelijk maakt en een redelijk prijsniveau biedt. Je moet er wel wat voor doen: een gedegen selectie van het adviesbureau op basis van vooraf vastgestelde criteria plus een klik met de adviseur en liefst nog met zijn 'baas'. Uiteindelijk gaat het ook hier om gunnen, maar kijk uit om de adviseur te kiezen die het meest op je lijkt. Van je opponent kun je immers het meeste leren!
 

De strategie van uw organisatie in vijf stappen

heer G.G. Winkel   |    |  24 juni 2007
Reactie: Beste Ad en Dennis,

Leuk om te lezen wat jullie allemaal gelezen hebben.

Prettig om te mogen lezen hoe jullie elkaar schriftelijk (jammer van de taalfoutjes) bestrijden maar de crux niet herkennen.

Interessant (crux?) is echter hier opnieuw te mogen constateren dat sterke samenlevingen, bedrijven e.d. aan al die theorie nog weinig hebben gehad. Veelal zijn het de theoretische hulpmiddelen zoals achteraf analyses, tijdens de rit op de trein springen of op een gelukkig moment een product/dienst gelanceerd hebben die de managementboeken domineren maar ook niet meer dan dat.

De praktijk is meer divers en onvoorspelbaarder (kijk maar eens naar o.a. al die managementboeken die geschreven zijn en worden) dan welke theorie ooit kan omvatten!

De enige constanten zijn mijns inziens (helaas?) macht en geld, de grote variabele(n) de aangeboden theorie en de rest is de situationeel bepaald en cultureel in te vullen.

Met vriendelijke groet,
Geert Winkel
www.winkelenwinkel.nl


 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

Jos van der Poort   |    |  24 juni 2007
Reactie: Zoals hierboven al enkele malen aangegeven is er niet zozeer sprake van krapte op de arbeidsmarkt als wel krapte en beperking in het referentiekader van de ondervraagde P&O'ers. Er is nog steeds genoeg competent, gemotiveerd, en enthousiats personeel te krijgen. Op elk niveau, op elk vakgebied, maar.... dan moet je inderdaad wel accepteren dat die wernemers geen 25 maar 45 jaar zijn. Er bestaat in Nederland een actieve stichting voor werkzoekende 45-plussers met HBO+ niveau: TalentPlus (www.talentplus.nl). Werkgevers kunnen op de site van Talentplus gratis (!) door de profielen van de leden grasduinen, de leden benaderen en zo competent, gemotiveerd en seriues personeel binnenhalen. Nogmaals, alles voor niets, nada, nothing!
Het zal met het aannemen van ouder personeel wel net zo gaan als met roken. Na jarenlange campagnes weet inmiddels iedereen wel dat roken niet gezond is en zijn velen gestopt. Desondanks roken er nog steeds mensen en beginner er iedere dag nog mensen. Sommige kunne pas stoppen als ze echt longkanker hebben. Zo zal het ook bij de P&O'ers gaan, als ze echt geen kant meer opkunnen zullen ze toch naar de oudere werkzoekende toekomen! Dames en heren werkzoekenden heb geduld, eigenlijk zit alles mee! En anders naar Talentplus, natuurlijk!

Jos van der Poort, coach Centrum de Poort, Geleen
 

Blackberry risico voor bedrijf

heer Mark Boessenkool   |    |  23 juni 2007
Reactie: Niet alleen al het mobiele verkeer is riskant. Alle vormen van communicatie zijn riskant.

Ook e-mail, (telefoon)gesprekken kunnen onderschept/afgeluisterd worden. En zo is er wel altijd wat.
Een remidie is om encryptie software te gebruiken of in code te praten in het geval van een gesprek. Dit is ook geen wondermiddel maar maakt het een luisteraar al een stuk moeilijker om te lezen/luisteren wat er gemeld wordt.

Het is net zoals bij het beveiligen van een huis. Als een dief het wil komt hij er altijd in. Maar als je het hem maar moeilijk genoeg maakt gaat hij wel bij de buurman kijken. Tenzij jij natuurlijk net dat ene bijzondere schilderij hebt die hij moet hebben.
 

Lidy Hartemink (Univé) Vrouwelijke Manager van het Jaar 2007

Joke Zwanikken Leenders   |    |  23 juni 2007
Reactie: Van harte, geweldig dat Lidy. managers van het jaar is geworden,
Zorgmanager bij uitstek, gewoon, HART,voor de zorg
Joke
 

Manager kan veel leren van apen

Frans   |    |  23 juni 2007
Reactie: Je kunt er op vertrouwen dat wij bij Stork onze oerdriften op management terrein moeilijk kunnen onderdrukken. Je hebt gelijk in het verhaal dat je beschrijft.
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

Kees   |    |  23 juni 2007
Reactie: In de jaren 80 was er een actie ''Kies techniek'' daar is bijna niets van terecht gekomen. Er komt een dag dat er geen LTS-er, MTS-er of HTS-er meer te vinden is... en het bedrijfsleven maar klagen. Het bedrijfsleven organiseert veel te weinig goede stages, zodat toekomstige aanwas gepassioneert raakt voor techniek. Technisch werk is zwaar ondergewaardeert en ook qua betaling. Technici worden bijn tegen een fooi betaald.

 

Manager kan veel leren van apen

Kees   |    |  23 juni 2007
Reactie: Stork is bijvoorbeeld echt een personeelvriendelijke firma.

Bij Stork wordt voor haar overzeese projecten interim managers ingehuurd die het vaste personeel onder de duim houden. Die interim manager is de hoofdrol aap en alle kleine aapjes om hem heen starten een colalitie om andere aapjes te verketteren en hun baas aap flink te likken... lekker sfeertje... en als je geluk hebt mag je dan 1 keer per jaar terug vliegen... Stork knows how.
 

‘The Secret’ komt eraan

Fatin   |    |  23 juni 2007
Reactie: Op negen jarig leeftijd ontdekte ik de laws of attraction. Welke vrij lastig blijft om ten alle tijden bewust te blijven praktiseren. Lastig maar absoluut mogelijk. Zo ontdek ik dit ook aan de mensen waarmee ik werk. Veel van de reactie hierboven, komen overeen met wat eerder te wachten was. Niet de volledige mensheid is er klaar voor en dus daarvoor is The Secret alsnog een geheim gebleven. Menig mensen weten waar het in essentie gaat, veel meer mensen, weten het nog niet en dat laat zich zien in veel manieren waarop er mee om wordt gegaan. Toch blijven wij gelijk aan elkaar, ongeacht de mening die wij in de loop der jaren uit zogenoemde ervaringen, hebben opgedaan. En dus daarvoor blijft een erkend advies, laat een ieder in zijn waarde!!!

Liefs,
Fatin
 

Zeven tips voor een Not-To-Do list!

heer Cor Poels   |    |  22 juni 2007
Reactie: ''Niet doen'' creerst averechts resultaten. Het uitgangsgegeven, een lijst met ''don'ts''is een prima start, om vervolgens er dmv constrastering van nagemoeg alle woorden een ''do's'' lijst ervan maken. De focus verschijft van vermijden naar bereiken.

Focus=werkelijkheid, ook al is deze nog niet dé werkelijkheid.
 
< vorige 1990 1991 1992 1993 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10