Reactie: De kop van het artikel is al alleszeggend:
Hoe moet ik omgaan met mijn probleemteam? Deze benadering van het team lijkt mij geen goede insteek.
Zelfs uit een experiment blijken in dit geval de meest intelligentste leerlingen minder te presteren als je vooraf aan de leraar zegt dat hij de mindere leerlingen in zijn klas heeft zitten. Hoe zou dat nou komen?
Is het een probleemteam of maken de anderen een probleemteam?
Reactie: Ik lees het artikel en ik denk wat is nu de bedoeling waarom schrijft dhr Hoetmer dit alles?
Dan lees ik dit: '' Vindt u ook niet dat je van een verkooptrainer in spé mag verwachten dat hij meer brengt dan een obligaat e-mailtje? Zich voorbereid? Op z'n minst aangeeft wat zijn toegevoegde waarde voor mijn bedrijf is? Kortom: zichzelf verkoopt?''.
Reactie: Zucht, ik steek me er nog maar eens eentje op.
Weet je, als ik rook, op het werk dan ben ik meestal toch nog bezig met werk, ik denk erover na, heb overleg met andere rokers over het werk of pleeg een telefoontje.
Zou ik al helemaal niet met het werk bezig zijn terwijl ik rook dan is dat ook niet per definitie slecht. Een mens kan namelijk niet voordurend geconcentreerd bezig zijn. Af en toe gedachten weg zorgt ervoor dat je efficienter werkt.
Toen het werk het noodzakelijk maakte was deze roker wel bereid om verdomde veel over te werken als mijn baas nu begon te zanikken over het drinken van koffie of roken dan zocht hij ook maar een andere gek die zijn weekenden opofferde. Immers maandenlang geen weekend vrij is ook ongezond. Maar goed het is simpelweg geven en nemen. Je moet voor het doel gaan, het target dat is heilig. Hoe je daar komt dat is niet zo belangrijk. Als je als het werk op die manier gaat calculeren zul je jezelf tegen komen. Je moet namelijk mensen voor je laten werken niet tegen je.
Hoe dan ook een tevreden roker is geen onruststoker, dat blijkt maar weer eens.
Reactie: De mogelijkheden om senioren te bereiken zijn inderdaad veelvuldig. De ontvankelijkheid is er ook bij de doelgroep. Vooralsnog wordt er te weinig gebruik van gemaakt door marketeers blijkens een marketingbeleid dat praktisch alleen op ' hot' jongeren is gericht (die overigens ook ooit oud worden)
...
Ennuh die 'hot' jongeren worden overigens steeds moeilijker te bereiken door het grondig overvoeren, en de houding ' dat maak ik zelf wel uit'. Overmarketed producten zijn niet 'vet'...
Bedankt voor je compliment en de voorzetten! McDonalds komt zeker aan de orde. Vanuit mijn hotelkamer kijk ik uit op de grootste Mac die ik ooit heb gezien. Coke is ook een goed idee. Starbucks komt zeker aan de orde en die auto's? Lijkt mij ook wel wat. Wij rijden op dit moment rond in een comfortabel slagschip.
Tja... die grenscontroles. Grappig dat je het zegt. Bij aankomst gingen wij in de verkeerde rij staan - voor inwoners van de VS. De douanebeambte maakte een opmerking en wij excuseerden ons. Daarna heeft hij ons keurig en vriendelijk geholpen. Inderdaad ze stellen heel wat vragen. Zoals: ''Wat gaat u hier doen?'' en ''Waar gaat u naar toe?'' Ik laat het gewoon over me heen komen.
Daarna is het vingerafdrukken opnemen, fotootje maken en vervolgens: ''Ik wens u een prettig verblijf!'' Het is sinds 9/11 een gebruikelijke routine.
Reactie: Ik vind the secret erg interessant.
Waar ik echter moeite mee heb op www.thesecretworks.eu , is dat ellenlange gezeik en teveel omhaal, alvorens de 7 lessen worden geintroduceerd.
En wil je inloggen op de hierboven aangegeven website, moet er een eeuwenlange inlogprocedure aan vooraf worden gegaan.
Phieuw......wat vermoeiend allemaal. Is toch nergens voor nodig !
Reactie: Een compliment over het resultaat zegt niet veel. In mijn beleving moet het gaan om de weg om het resultaat te halen (dus met de uitgevoerde werkzaamheden ervoor). Zo kan je dus ook een compliment geven voor iets wat geen goed resultaat heeft gehaald, maar waarbij je iemand wel prijst voor zijn of haar uitgevoerde werkzaamheden.
Reactie: Het is natuurlijk aardig om te weten wat de definities zijn van excellente en goed presterende ondernemingen. Indien zoals gebruikelijk vooral de mate van winstgevendheid in de periode van 50 jaar het verschil maakt tussen excellent en goed presterend, dan geeft dit een ander beeld dan in de situatie dat het aantal nieuwe producten het criterium zou zijn.
De vier genoemde principes zijn natuurlijk niet nieuw. Het is de combinatie van deze vier principes en het moment waarop ze worden gebruikt waardoor de ene onderneming beter presteert dan de andere.
Het groeien door te kapitaliseren op bestaande innovaties wordt te vaak vergeten en alleen daarom al zijn de onderzoeksresultaten waardevol.
Reactie: Het is lastig om op basis van deze sumiere informatie een passend antwoord te geven, maar wat me direct opvalt is dat er twee zaken aan de hand kunnen zijn.
Ten eerste kan het zijn dat de kwaliteit en de resultaten van je team daadwerkelijk onder de maat zijn. Ook kan het zijn dat het probleem ligt bij de perceptie die senior management heeft van jouw team of zelfs een combinatie van beiden. Beide situaties vragen een totaal verschillende aanpak. Mijn eerste stap zou zijn om het senior management uit te horen over de achtergronden van hun ontevredenheid. Wat zijn hun verwachtingen? Wat wordt er wel en niet waargemaakt? Vervolgens kan je binnen je team gaan uitzoeken of jij het hier mee eens bent. Maak een aantal kleine aanpassingen waarmee je senior management tegemoet komt en communiceer daar over, zowel richting management als richting je team. Daarnaast kan het ook goed zijn om senior management tips te geven beter met jouw team om te gaan. Samenwerking komt van twee kanten.
Onthoud dat niemand naar zijn werk gaat om alleen maar zijn tijd uit te zitten.
Reactie: Het gros van de mensen heeft een eigenbeeld wat niet klopt
Dus ook bij de zg oudere generatie (dus 60 plus....oooh nee 40 plus ) .Vaak denkt men veel te positief over zichzelf.
Velen zijn vergeten dat het vroeger zelf dikke etterbakken waren door persoonlijke filters die vaak werken op de manier van ......ik niet....HIJ.....(geeft een gerust geweten, en goed gevoel) en selectieve vergeetachtigheid en een houding van ik deug en die ander is fout (want mijn logica is de enige die klopt zegt mijn eigen logica)
En net zoals iemand reeds aankaarte, men laat de jeugd vaak te snel ''zwemmen'' dwz niet of slecht inwerken maar wel eisen aan stellen of ware het een 50 jarige, en als de jongere hier niet aan kan/wil voldoen snel klaar staan met de jeugd deugd niet.
Tip ( goed voor de rikketik) relativeer meer.
De prijs die je moet betalen voor goedkoop personeel is dus opvoeden en langer inwerken dan iemand met 20 jaar ervaring
En dus gaat weer de volgende regel op.....alles heeft zijn prijs, niets voor niets
Reactie: Een marketeer die liever niet bezig is met een bepaalde doelgroep vanwege zijn of haar afkeer van die doelgroep doet zijn werk niet goed. Theoretisch betekent dit dat een groot aantal marketeers zijn werk niet goed doet. Dat gaat wat ver. Probleem blijft echter dat een zeer vitale - en steeds vitalere doelgroep - niet wordt benaderd.
Waarom? Omdat de meeste marketeers voortkomen uit de dominante one track minded jeugdcultuur die inderdaad blijft hangen stereotype ideeën over ouderen. ‘Ouderen zijn afgetakelde mensen zijn die niets meer doen’. ‘ Oud en lelijk’. Omaatjes met blauwspoelingen in bloemetjesjurken, zeurende opa’s, achter de gerania, Whatever...
Een gemiste kans. Dit soort kortzichtige stereotyperingen houden het aanspreken van een in potentie zeer winstgevende consumentengroep compleet tegen.
Oorzaken? Een oudere doelgroep bereiken vergt meer moeite. Deze groep heeft meer ervaring, stelt hogere kwaliteitseisen. Laat zich niet zo snel verleiden tot de aankoop van iets dat op een schreeuwerige, snelle manier op ze wordt afgevuurd. Hip, cool, flex, down, chill whatever zegt ze niet zoveel. Instant gratification ook niet. Ouderen gaan voor kwaliteit, stijl, informatie, dynamiek, een persoonlijk verhaal, down to earth, genieten etc. Ouderen van nu leven! Boven de zestig tot in de 70. Ze reizen, rijden het land door op zoek naar culturele, rustige of mooie plekken. Lezen, trekken erop uit. Gaan uit eten. Drinken een goed glas wijn of een goeie pint, gaan naar sportwedstrijden, staan open voor internet mits het op een normale manier wordt uitgelegd (snelle 2.0 termen die ik ook gebruik zijn in de ogen van ouderen volslagen belachelijk...en...ze hebben nog gelijk ook!). Ze sporten en werken aan hun gezondheid hebben interesse in de wereld om hen heen.
Reactie: Het lijkt me logisch dat een positieve instelling bijdraagt aan de productiviteit van een werknemer! Moet je daar onderzoek naar doen om dat te weten te komen? Een gelukkige melkkoe geeft toch ook meer en betere melk dan een ongelukkige melkkoe.
Verplaats jezelf eens in een ander mens/dier, dan komen de antwoorden vanzelf!! Als ik onder druk wordt gezet krijg ik last van mijn maag, daardoor voel ik me slecht en heb ik een lagere irritatiegrens en dat resulteert uiteindelijk in een kwantitatief/kwalitatief lagere productiviteit. Ik kan me zo voorstellen dat dit ook voor meerdere (zoog)dieren geldt. Dieren zijn per slot van rekening ook een levende wezens en die zijn zoals bekend ook zeer gevoelig voor stress en andere externe druk. Misschien moeten we eens kijken wat stress bij dieren doet en hoe dit in verhouding staat tot mensen? Lijkt me dat daar een interessantere conclusie uitrolt dan uit dit onderzoek.
Jammer dat weinig bedrijven/managers zo ''bevlogen'' de eigen werknemers coached! Het probleem is dat er altijd ergens een autoritaire, zenuwachtige pennenlikker rondloopt, die van iedere mug 10 olifanten weet te maken. Waardoor het ontstaan van een optimistische werkhouding direct weer wordt verstoord. Dus... Kijk eens hoe je zelf wordt beinvloed door stress en vraag jezelf af of je dat een ander ook aan wil doen en ga verder met je werk als manager!
Reactie: Mis een belangrijke tip, gebruik de deskundigheid van het team om de problemen in de lage productie te bekijken.
Vermoedelijk is er al jaren op de verkeerde wijze met het team omgegaan, we zijn toch zo gewend om als meerderen de deskundigheid te hebben of denken te hebben.
In plaats van te vragen, vertellen we ze hoe we het gaan doen en dan later constateren dat het niet gewerkt heeft.
En de reactie over twee mensen in het team die de oorzaak zijn, vind ik erg kort door de bocht.
Waarom hebben die mensen deze reactie, vaak zijn het juist die mensen, die ooit met enthousiasme aan de job begonnen, maar ergens flink afknapten.
Mijn advies in deze is huur een onafhankelijke deskundige in, die met alle partijen gaat praten en binnen dat project de groepen bij elkaar brengt.
Zelf heb ik binnen een bedrijf met 1000 werknemers mogen meemaken hoe dit bedrijf van een volkomen wantrouwen naar elkaar toe, binnen 3 jaar tot een goed functionerend bedrijf groeiden. Dus in deze situatie zoek een “vreemde” die in dit proces als katalysator kan functioneren.
Elke situatie is anders, maar elke uitkomst kan hetzelfde zijn, met een koppeling met een goede bedrijfscultuur.
Zelf ga ik tussen de mensen staan op alle niveaus en observeer op welke zaken ze met elkaar kunnen samenwerken om tot een goede oplossing voor de toekomst te komen.
Ron Ladage is eigenaar van Ladage Praktijk en richt zich als eerste op de praktische zaken i.p.v. dikke rapporten te schrijven, de Lerende Organisatie op basis van de Vijf Disciplines van Peter Senge (in de boekhandel te bestellen)
Zie ook www.ladage-praktijk.nl