zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Hoe moet ik omgaan met mijn probleemteam?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Sinds enkele maanden ben ik manager van een team, waar geen enkele van mijn voorgangers het langer dan een jaar hebben uitgehouden. De afdeling is slecht gepositioneerd en niet zichtbaar. Het hoger management heeft moeite met de karakters van personen. Ze vinden de kwaliteit slecht en de productiviteit laag. Dat heb ik onlangs aan mijn team teruggekoppeld. Ze kunnen zich daar niet in vinden en zien mij steeds meer als vijand en vormen nu een blok tegen mij. Wat moet ik doen?"

Antwoord van Asha Kalijan
Mijn eerste reactie is dat de cultuur van de organisatie niet meer klopt met wat nodig is. Een goed gesprek met het hoger management is nodig om gezamenlijk te analyseren wat er iedere keer mis gaat en waarom dat is. Zonder iemand te veroordelen. Jouw analyse kan het startpunt zijn.

Nieuwe manager
Als nieuwe manager in de organisatie heb je twee mogelijkheden: direct goed inzetten of meelopen, afwachten en je aanpassen. Gezien de gang van zaken in de organisatie is de eerste mogelijkheid het verstandigst en zelfs dringend nodig. Vooral als je een manager bent die oplossingsgericht en resultaatgericht bezig wil zijn. In plaats van dat je opnieuw terugkoppelt aan je team kun je de analyse die je gemaakt hebt voorleggen aan het hoger management, met het verzoek daar een bijeenkomst over te organiseren, omdat je input nodig hebt. Het hoger management zal moeten leren van het verleden en een manier moeten vinden om functioneel en effectief om te gaan met de personen waar ze moeite mee hebben. Vooral als die personen waardevol zijn voor het bedrijf.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10