Reactie: Ik heb ook eens zoiets ervaren, maar zoveel moeite doe je niet voor een baas, die je maar weinig kon betalen en die toen er wat gedaan moest worden, met ontslag ging lopen dreigen.
zo hebben ze mij ontslagen, en ik zit al 25 jaar in de WAO. natuurlijk had ik er zelf niets van door, dat het allemaal niet zo best ging, en dat ik soms halfdood neerviel.
Reactie: Jammer dat het artikel de grootste gemene deler van een service gerichte organisatie niet benoemd. Namelijk een service gerichte instelling van alle medewerk[st]ers. Immers, een dergelijke instelling is een zaak van elk lid van de organisatie.
Dat zal het geheel alleen maar versterken.
Een paar 'pointers';
- Ook als je een [potentiele] klant op dat bepaalde moment niet helpen, even de tijd nemen om samen verder te kijken, een telefoontje te plegen, de klant het eenvoudige gevoel te geven dat die belangrijk is doet wonderen. Dat is wat een klant onthoud.
- Hoor een probleem aan. Hoe onredelijk het momentum ook, luister. Driekwart van een klacht is vaak frustratie. Neem gegevens op en delegeer desgewenst het probleem naar de juiste persoon/afdeling. Neem later nog eens contact op met de klant om te vragen of het probleem kon worden opgelost.
- Sta open voor kritiek. Alles is voor verbetering vatbaar en door goede communicatie kan een organisatie alleen maar verbeteren.
- Wees flexibel. Hoe groter de organisatie hoe logger deze vaak kan worden. Dat weerhoud niemand ervan af en toe eens flexibeler te zijn of inschikkelijker.
- Hoe groter de organisatie hoe meer procedures en aaneen gesloten processen. Houd met dergelijke inrichtingen rekening met 'Escapes' om snel en slagvaardig te kunnen blijven.
Mogelijk zijn er meer lezers die goede voorbeelden kunnen geven.
Reactie: Dat de HR al vaker en langer onder vuur ligt is helemaal niet zo verwonderlijk. Immers, het is net als met de rest van de organisatie, ze maken deel uit van een organisatie en dienen de organisatie dus te ondersteunen. Men heeft hier wat vaker onderzoek naar gedaan en wat blijkt, het merendeel van de HR's blijkt niet te voldoen.
In plaats van elke keer in publikatie's een HR onder vuur te nemen zou het beter zijn om eens diepgaand te kijken hoe het komt dat het HR zo vaak niet voldoet. Doe dit dan wel op een onafhankelijke wijze en noem man en paard zonder de intentie mensen te willen beschadigen. Wat is hier hoogstwaarschijnlijk aan de hand?
De organisatie doet een beroep op HR voor bijvoorbeeld outsourcing van mensen. Daar gaat het vaak al fout. In menig organisatie waar ik heb gewerkt blijkt de HR op dat gebied slecht te voldoen. Dat kan zijn omdat de expertise gewoonweg niet aanwezig is of omdat het verwachtingsniveau aldaar te hoog is.
Het is en blijft dus managen van twee kanten vaak en in dat opzicht ben ik het wel eens met HR. Ze doen hun best maar..... Persoonlijk zou ik een aanvulling zien, of een herwaardering van HR zodat ze beter in staat zijn de rest van de organisatie te ondersteunen. Dit zal per organisatie moeten woren bekeken. In de praktijk komt hier maar bar weinig van terecht.
Jammer, HR moet een toegevoegde waarde hebben zowel actief als wel op gevoelsniveau. Daar dient men zelf ook iets aan te doen tenslotte. Laat men dit na dan is de kans groot dat men onder vuur blijft liggen, iets waar geen enkele organisatie mee is gebaat.
RC PM
Reactie: Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest!!! Niet alleen zorgt sporten voor je lichaam en geest, maar neemt je ook weg uit de dagelijkse rompslomp! Tevens, een goede conditie verbetert prestaties en is een van de hulpmiddelen tegen stress!
Daarom ook hulde aan de werkgevers die vergoedingen geven voor sportactiviteiten en ipv een snoeppot in de kantine een schaal met fruit neerzet!
Reactie: Prima overzicht. Ik ben ook geinteresseerd in de sancties van Dhr.Ron van Etten als het bedrijf er met de pet naar gooit. Ook de reactie van Mevr.A.Veldhuizen is in mijn geval interessant; ik werk al jarenlang onder enorme druk van een baas die eigenlijk van mij af wil(zijn baas juist niet)Ik raak van tijd tot tijd onder zware psychische druk wanneer mijn baas weer een handvol punaises strooit waarvan hij hoopt dat ik er met mijn blote voeten op ga staan.Er is ook sprake van een verdeel en heers politiek die ik als een dolfijn moet zien te omzeilen.Mijn P&O manager (pas een half jaar in dienst)is erg jong, ietwat naIf en probeert wielen uit te vinden voor mijn fiets waarmee ik al meer dan eens mijn tanden mee door de lip ben gevallen.Ze ziet wellicht de signalen maar doet er niet veel meer mee dan
die fiets pimpen.Mijn modussen om mij staande te houden haalt ze hiermee nog al eens onderuit.
Dat ik mijzelf moet beschermen en van tijd tot tijd afstand moet nemen om mezelf te kunnen blijven handhaven is bittere noozaak voor mijn survival: mijn enige middel is het ziekteverzuim van tijd tot tijd.
Toch vrees ik dat het draadje weer eens zal knappen ( is 6 jaar geleden al gebeurd).De signalen zijn duidelijk maar worden niet opgepikt.Wat moet ik met een Arbo-arts cq. dienst die gaat proberen mij te reïntegreren in een klein bedrijf waarin mijn positie/functie uniek is?
Ik heb een managersfunctie.
Reactie: Guido moet zo doorgaan, maar toch...
volgens mij is er niets mis met de reactie. Keurig gesteld en toch duidelijk of scherp.
Natuurlijk is het bedrijf debet aan het simpele feit dat een medewerker niet weet hoe zich te gedragen. Deze ervaring is slechts een enkel voorbeeld van wat er mogelijk meer gebeurd. Uizonderingen mogen er zijn, maar altijd in een veelvoud. Het is voor een ieder en zeker voor het bedrijf goed dat de identificatie zo duidelijk mogelijk is. Guido heeft een grens getrokken. Laten we wel wezen, als het bedrijf Guido wil inhuren, zal dat zeker gebeuren ondanks deze medewerker met de mogelijke titel van een manager. Titels zijn nog geen garantie voor kwaliteit of werkelijke betekenis.
Waar blijven wij met onze persoonlijke waarden en idealen, die zich in normen, gedrag en attitude laten waarnemen.
Dit soort ongecontroleerde aggresiviteit is een oorzaak van separatisme dat tot elk conflict kan leiden. De persoon in kwestie zou dringend eens naar zijn betekenis moeten zoeken en zichzelf bewust moeten worden.
Maar wat kan een communicatiemanager hieraan doen. Vaststellen dat het te laat is. De email is geschreven en komt aan. De communicatiemanager kan geen politieagent zijn. Mensen maken fouten en als het een patroon is of wordt, moet er iets gedaan worden.
Ik ben echter van mening dat het wel gepast is dit voorval als feitenrelaas het bedrijf officieel te melden. Zeker als het je zo raakt dat er een weblogonderwerp van gemaakt wordt. Het bedrijf bepaalt het verdere gevolg en zal dit intern moeten houden.
Reactie: Ik wil graag op de hoogte gehouden ivm met mijn beroep Senior Account Manager voor een zeer geronomeerd softwarehuis wat geen eendags principe is! 14 september hebben wij een jubuleum van bestaan van 30 jaar.
Reactie: @Ad
Ik ontken niets. Wereldvreemd ben ik niet, dat mag mijn eigen carrière bewijzen.
Maar als er geen idealisme is of dromen zijn, dan blijft alles bij het oude en bereik je je doelstellingen nooit. Vraag elke succesvolle ondernemer of leider. Managers zonder persoonlijke drive zijn uitvoerders en leven wat anderen willen. Zo maken zij zich uitwisselbaar en handhaven de doorsnee.
Ik beweer dat het niet moeilijk is de juiste persoon als manager bij je organisatie te zoeken. Je selectie moet daarvoor zorgen. Natuurlijk kunnen gespecialiseerde bemiddelaars ondersteunen, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk.
Reactie: Grappig toch, ik mis degene die in mijn ogen onze belangrijkste adviseur zou moeten zijn: de klant! Want iedere klacht is een ongevraagd advies, nietwaar?
Maar overigens: knap gevonden en leuk neergezet, deze opsomming van talloze adviseurs!
Reactie: Stress is inderdaad zeer slecht voor lichaam en geest. Daarom verbaasd het me nogsteeds dat veel managers hun personeel net zo lang pushen tot ze daadwerkelijk instorten en overspannen thuis zitten.
Pas dan komt de manager in actie met bloemen en gesprekken terwijl misschien een gesprek met je personeel 3 maanden ziekteverzuim had kunnen voorkomen.
uw opmerking omtret de voorwaarden zijn niet correct.
De bedrijfsfitness moet aan 90% van ale medewerkers worden aangeboden en mag niet plaatsvinden bij een van de medewerkers thuis.
d.w.z. dat niet minimaal 90% moet deelnemen maar kan deelnemen.
de bedrijfsfitness mag buiten werktijd plaatsvinden.
de bedrijfsfitness is volledig fiscaal aftrekbaar.
de bedrijfsfitness moet plaatsvinden in een door de werkgever aangewezen lokatie of keten.
dit laatste is niet noodzakelijk als de werkgever een intermediair inschakelt en onderzoek doet naar de behoefte van de medewerker en hierop controle laat houden door de intermediair.
Reactie: bij ons worden veel mensen ''ziek ''als ze 2 dagen vrij zijn en 3dagen moeten werken dan weer 2vrij hebben dan zijn ze lekker 7dagen vrij daardoor lopen zij die niet ziek woredn pech omdat ze nooit een schouderklopje krijgen op feestdagen horen we een cadeau te krijgen men zegt gewoon het geld is op dat is toch niet eerlijk niemand koopt ziekte maar de welwillenden moeten (mogen )bestin het zonnetje gezet worden ergens was er sprake van wie gedurende 1jaar niet ziek meldt krijgt 200 euro nou dat werkte wel
Reactie: het schijnt dat we in de tijd leven waar HR het allemaal heeft gedaan. Iedere week wel weer een artikel waarin het onvermogen van HR breed uit de doeken wordt gedaan door het burgerlijk intelect.
Maar is het niet de schuld van de bedrijven zelf? ''Kun je niet meer mee, dan is er altijd nog de ''P'' '', was een veelgehoorde kreet enkele jaren terug. Iedereen die mislukt werd in de P-afdeling gedumpt, daar kon hij of zij geen kwaad. Kijk even rond en U ziet de voorbeelden voor u.
Maar ook de opleidingen schoten en schieten te kort. Ben je een ''harde jongen'' dan ben je niet welkom op veel P-opleidingen, nee, bij voorkeur heb je een baard, geitewollen sokken en een geruite bloes. En dat terwijl er geen hardere discipline is dan HR, de tijd van de softe kant is HR al lang voorbij.
Tja, HR kan de mensen die nodig zijn niet werven. Nee, maar was het HR niet die 5 jaar geleden, toen het allemaal maar zo zo ging niet die riep dat we vers bloed nodig hadden. Nee, riep finance, we hebben geen geld.
Tja, de financiele paradox dat je moet investeren als je geen geld hebt kennen P-boeren beter dan de F-watjes.
Al eerder betoogde ik dat een HR professional mee moet kunnen praten over alle disciplines in een bedrijf, niet alleen over mensen, maar ook organisatie, productie, kwaliteit. logistiek. Al deze disciplines hebben mensen nodig om hun doelstellingen te bereiken. Dus dient HR er over mee te praten met kennis die gelijkwaardig is aan die van de uitvoerende managers. Waarbij met name kennis van kwaliteit met al zijn aangrenzende disciplines aan absolute voorwaarde is.
Ik pleit al jaren ervoor om Q, O en P samen te brengen in een afdeling, ze kunnen niet zonder elkaar.