zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stress schaadt carrière

13 augustus 2007 - IQ brengt u een bedrijf binnen, het verloop van uw carrière wordt bepaald door uw emotionele intelligentie. Dit leidt namelijk tot goede relaties met collega’s en betere prestaties. Maar pas op voor stress. Uit Amerikaans onderzoek van Multi-Health Systems blijkt dat stress schadelijke gevolgen heeft voor uw emotionele intelligentie en dus op uw carrièrekansen.

Verstoring


Zodra iemand gestresst raakt, blijkt de emotionele intelligentie – oftewel de kunst om emoties van uzelf en anderen op te pikken en juist te interpreteren – verstoord te raken. U kunt dan minder goed met anderen overweg, kunt u minder goed aanpassen aan veranderingen en hebt een slechter humeur. 53 procent van de ondervraagde werknemers zegt dat stress een negatieve invloed heeft op hun relatie met collega’s en 47 procent zegt dat ze minder goed beslissingen kunnen nemen als ze onder spanning staan. 

Klachten
Ongeveer vier van de tien werkende Amerikanen blijkt regelmatig gestresst te zijn op het werk, veelal ten gevolge van slechte ervaringen thuis of op het werk, en geven toe dat die zijn tol eist. Zowel lichamelijk, psychisch als gedragsmatig. 54 procent zegt dat stress tot lichamelijke klachten leidt, variërend van hoofdpijn,spierpijn en maagklachten tot vermoeidheid en slapeloosheid. Een even groot deel rapporteert dat stress leidt tot ongeduld, uitstelgedrag, prikkelbaarheid, terugtrekgedrag, verdedigende reacties, woede, stemmingswisselingen en hulpeloosheid. Meer dan de helft legt echter geen verband tussen hun emotionele intelligentie en hun succes op het werk en de helft is niet bewust van de schadelijke effecten van stress daarop. Een derde geeft echter toe dat ze ten gevolge van stress niet volledig tot bloei konden komen en een kwart dat stress hun carrière daadwerkelijk belemmerd heeft. 

Succes
Volgens Dr. Stein, CEO van Multi-Health Systems is er echter ook goed nieuws: "In tegenstelling tot IQ, kunnen emotionele vaardigheden altijd aangeleerd en verbeterd worden, zelfs in tijden dat u gestresst bent. Zodra u zich bewust bent van de emoties van uzelf en anderen en die juist weet te interpreteren, kunt u die kennis toepassen om beter met anderen om te gaan en heeft u dus meer kans op succes.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mannen stressbestendiger dan vrouwen
 Europeanen werken minder, maar ervaren meer stress
 Promotie net zo zenuwslopend als scheiding
 Top-10 stresssignalen
 
 
reacties
 
Alex  |   | 
27-08-2007
 | 
18:24 uur
Stress is inderdaad zeer slecht voor lichaam en geest. Daarom verbaasd het me nogsteeds dat veel managers hun personeel net zo lang pushen tot ze daadwerkelijk instorten en overspannen thuis zitten.

Pas dan komt de manager in actie met bloemen en gesprekken terwijl misschien een gesprek met je personeel 3 maanden ziekteverzuim had kunnen voorkomen.
Wim  |   | 
27-08-2007
 | 
23:34 uur
Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest!!! Niet alleen zorgt sporten voor je lichaam en geest, maar neemt je ook weg uit de dagelijkse rompslomp! Tevens, een goede conditie verbetert prestaties en is een van de hulpmiddelen tegen stress!

Daarom ook hulde aan de werkgevers die vergoedingen geven voor sportactiviteiten en ipv een snoeppot in de kantine een schaal met fruit neerzet!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10