Reactie: Aardig verhaal over werknemers. Wat ik hierin echter mis, is de informatie of er ook werkgevers met een burn-out bestaan. Volgens mij is de werkdruk en stress voor werkgevers, die niet zelden 80 uur per week draaien, nog een tandje hoger. Is er iemand met ervaring, of kunnen werkgevers het zich niet veroorloven een burn-out te krijgen en het dus ook niet oplopen? Graag reactie.
Reactie: Het is ook heel erg belngrijk voor sommige bedrijven, ons bedrijf help bedrijven op secondlife om te starten, de bedrijven die met onze hulp op secondlife zijn begonnen hebben de meeste nu meer dan 20% omzet meer per maand,
Kosten zijn vrij laag als je het goed doet en linden dollars geven mensen veel sneller uit als de euro.
Ik kan iedereen aanraden om er eens een kijkje te nemen, ik zal dit alleen niet doet via secondlife, geen service en hoge kosten, neem een tussen persoon. die weet er meer van en kost minder.
Reactie: Maar is dit niet meer dan normaal dan? ict is een van de moeilijkste vakgebieden die er bestaan, leren doe je elke dag, en natuurlijk probeer je alles zo mooi mogelijk te maken, tenminsten als je een goede werknemer hebt natuurlijk.
Reactie: Kinderopvang is duur BSO en creches kunnen oplopen tot het complete salaris van de vrouw.
Voor drie kinderen betalen kennissen 1500 euro per maand. De vrouw heeft een baan van 32 uur. Haar carrièrekansen zijn bevroren toen ze minder dan 36 uur ging werken. Voor haar man is het onmogelijk met zijn baan om minder te gaan werken en hij is ook regelmatig op reis. Zij beschouwen dit als hun manier en hun keus om beide te kunnen werken. Het feit dat zij meer voor de kinderen zorgt door de week is hun beider keus, maar wel ingegeven door de baan en de carriere van de man.
Schooltijden worden vastgesteld door scholen zelf en niet door de overheid. Als je daar beweging in wilt krijgen moet je een bureaucratisch proces door met de medezeggenschapsraad en de uitkomst daarvan laat vaak een aantal jaren op zich wachten.
Als scholen van nu over willen stappen naar het Hoorns model waarbij de kinderen van klein tot groot dezelfde lestijden en een continurooster krijgen duurt het een paar jaar voordat het hele systeem op de school is ingevoerd.
Scholen zijn nu ook al verplicht om te zorgen voor de mogelijkheid van voor en naschoolse opvang, maar dat is dus erg duur en er zijn wachtlijsten.
Ik vind de reactie met 32 uur voor iedereen een aardige optie. Maar 32 en 32 is 64 en velen kiezen voor de optie waarbij de vrouw part-time werkt en de man fulltime... al gauw 64 uur samen.
Kiezen voor kinderen is ook kiezen voor consequenties. Het is niet eerlijk dat de vrouwen vaak aan het kortste eind trekken.
Maar de enigen die daar voor in de bres moeten, zijn de vrouwen zelf.
Waarom zijn de kosten van kinderopvang zo excessief? Scholen zijn voor 4 tot +-16 jarigen v.w.b. schoolgeld gratis, betaald door de overheid.
Waarom is het in sommige beroepen onmogelijk om werk beter te verdelen en te streven naar een 32 urige werkweek voor ouders?
Waarom zou je kinderen 65 uur per week moeten onderbrengen bij opvang buiten het gezin?
Ze slapen ongeveer 65 uur in de week ze zijn 65 uur weg heb je ze zelf nog een uurtje of zestig.
Reactie: Vroegherkenning voorkomt verzuim, waardoor risico's snel in beeld komen. Als gecertificeerd counsellor en coach mag ik het Vroegherkenningsinstrument inzetten, ter preventie van psychisch verzuim.
Aanleiding om dit instrument te ontwikkelen:
- voorkomen van verzuim is veel beter dan genezen
- preventie wordt de komende jaren belangrijker dan het curatief bezig zijn
- 300.000 werknemers zitten thuis als gevolg van burnout, overspannenheid en werkstress
- meest belastende factoren zijn werkdruk en conflicten op het werk
Opbouw vroegherkenningsinstrument (VHI):
- werkbeleving
- klachten
- persoonlijkheidskenmerken
- oorzaken van verzuim
Doelstelling VHI
- opsporen van medewerkers met verhoogd rsico op verzuim met behulp van het VHI
- vervolgens individuele begeleiding met het doel het risico op een aanvaardbaar niveau terug te brengen door interventies op maat.
Als je jezelf overbodig hebt gemaakt zit je taak erop. Medezeggenschap delegeren naar de (vloer) en als OR zelf trainer en coach worden is de volgende stap om medezeggenschap op een hoger niveau te brengen. De OR zal dan meer faciliterend zijn voor de achterban.
Als dat correct wordt toegepast, kunnen we alleen nog maar genieten.
Goed te horen dat jullie OR goed op lijn ligt.
Wat vindt je slecht aan het stuk. Op dit moment zijn al veel reacties binnen gekomen.
Het zou goed zijn, als je uit de doeken doet, wat je wel en niet vindt kloppen aan deze dialoog.
Je uitnodiging om in jullie keuken te kijken lijkt me leuk.
Precies. Duidelijk en leesbaar schrijven in Jip en Janneke taal en daar waar nodig uitleg geven heb je geadviseerd.Uitleggen wat de bedoeling is etc. etc. Maar wat nu wanneer de bestuurder dit advies niet krijgt of in een ander geval niet opvolgt. Ook ,dit heeft niet alleen met opleiding te maken. Het heeft te maken met een kwestie van willen. Willen communiceren, willen draagvlak creeeren, willen oppakken van zaken die via de niet gebruikelijke kanalen binnenkomen maar via de OR etc. etc. Wat ik maar wil zeggen is dat zowel de bestuurder als een management als een OR met het juiste gereedschap en ondersteuning, maar ook met de juiste instelling en inzet een heel eind kunnen komen.
Hetgeen je leert moet je ook gebruiken.
Hetgeen je als advies krijgt moet wel worden toegepast.
Hetgeen je geeft krijg je vaak terug.
Maar wat zouden wij als adviseur van de directies en ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad nog moeten doen wanneer bovenstaande allemaal correct wordt toegepast. Toch.
Reactie: Wat een slecht stuk. Bij de gemeente Apeldoorn is de OR pro-actief en wordt op verschillende punten door de bestuurder afgeremd. De OR heeft zeker toekomst. Het is dus niet in het algmeen te zeggen dat de OR-en hun langste tijd gehad hebben. Management en bestuur dienen wel degelijk via dit soort instituten intern gecontroleerd te worden. Kijk eens bij ons in de keuken.
Steven Gerritsen,
voorzitter OR gemeente Apeldoorn
Reactie: @ Corina
Je schrijft: ''Het is onmogelijk om echtgenote, moeder en werknemer te zijn, als dat laatste 40 uur per week excl. reistijd opslokt.''
Ik woon op Curacao en ben vaak verbaasd over het feit dat Nederlandse moeders vrijwel zonder uitzondering menen dat fulltime werken niet mogelijk is. In de meeste omringende landen is dit namelijk heel gewoon. Hier op Curacao is het een simpele economische noodzaak voor de meeste moeders. En een nota a la Plaskerk zou waarschijnlijk met open armen ontvangen worden...
Reactie: Beste heer Huisman... Ik ben het volledig met u eens!! Zou het kunnen dat de mensheid een beetje doorslaat in de hokjesgeest? Niet alles hoeft verklaarbaar te zijn en het valt me op dat veel mensen zweren bij dit soort lijstjes. Een ongezonde ontwikkeling, want het eigen inzicht van veel mensen wordt inmiddels ontleent aan dit soort lijstjes. Waar is ons eigen inschattingsvermogen gebleven. Het lijkt wel alsof alle ongelovigen massaal op zoek zijn naar een nieuwe bijbel zodat ze alsnog het gevoel hebben dat ze een eigen waarheid hebben om naar te leven.
Reactie: We kunnen beter het onderwijs aan gaan passen aan de uren van het bedrijfleven.
Waarom niet om 7 uur naar school tot 7 uur. Om drie uur kunnen de kinderen overblijven. Eten op school
Mijn zuster woont in Frankrijk en kan full time werken omdat er uitgebreide kinderopvang is.
Ze kan haar kinderen vanaf 7 uur wegbrengen naar de kinderopvang tot 7 uur s'avonds. De kinderen worden opgevangen,krijgen warm eten. Eten je kinderen ook eens gezond.
Ook meer mogelijkheden dat er tijdens vakantie meer uren in het onderwijs gedraaid kunnen worden. Of extra schoolopvang.
Wij hebben immers ook maar 20 dagen per jaar.
Eventueel noodlocaties bij het werk zodat je kinderen opvang hebben. Zeker in grote gebieden is dat zeker mogelijk. En inderdaad die overheid staat stil. Alles weer bij de vrouw leggen en niet bij het gezin.
Reactie: Als ik voorgaande lees dan zijn we het allemaal met elkaar eens. Als we goed met elkaar overleggen (= werkgever en werknemer) en de taken echt verdelen dan zijn er helemaal geen problemen. Ik snap dus niet waar onze overheid zich mee bemoeit. Laat de overheid zorgen dat mensen in Nederland een goede opleiding krijgen. En dat er een goede aansluiting is te realiseren tussen vraag en aanbod. Volgens mij is dat een veel groter probleem.
Reactie: De social-values benadering lijkt mij meer een theoretisch concept dan iets dat feitelijk veel voorkomt. Het zou namelijk betekenen dat het doel van het bedrijf is om maatschappelijke betrokkenheid/verantwoordelijkheid te bevorderen (zoals een NGO - met idealitische doelstelling - die daarnaast winst maakt). Hier zou ik wel eens wat voorbeelden van willen zien.