zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Bedrijven willen af van dure papieren factuur

R. Civile   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Het bericht is aan de ene kant opmerkelijk terwijl aan de andere kant wel begrijpelijk. De 'Paperles Office' is een duidelijk concept dat al enige jaren bestaat. Daardoor kan zeker verder gekeken worden hoe er op de bekende papierberg kan worden bespaard.

Deze 'Paperles Office' is een manier van werken die feitelijk geen werkelijke financiele investering vergt maar meer het veranderen van enkele werkwijzen en routines. Veel mensen hebben daarbij het idee dat dat alleen maar ingewikkelder zou worden.

Niets is meer waar. Namelijk, zo is eveneens uit onderzoek gebleken, de handelingen die men nu verricht en de fysieke opslag die men nodig heeft, zijn een veelvoud van de kosten die momenteel bij manuele verrichtingen spelen.

Even een stukje beeldvorming. Als men besluit gebruik te maken van het principe van de paperles office gebruikt men niet langer meer een uitgebreide papieren opslag. Men hoeft ook niet langer en uitgebreider mer te printen. Men bespaart tijd, materialen en dus aanzienlijke bedragen uitindelijk.

De paperles office methoden kent minder handelingen. Waar men nu twee of drie maal een factuur uitprint en voorziet van een handtekening, om vervolgens nog meer te spenderen aan envelop n postzegel, is nu met 1 enkel printje klaar. Men zet hierop de handtekening, scanned het vervolgens in en slaat deze op als pdf. Deze pdf kan vervolgens electronisch worden gebruikt naar believen.

Om te voorkomen dat een gescande handtekening on ordeelkundig zou kunnen worden gebuikt is een simpele codering van het betreffende document in de praktijk afdoende. Wanneer men een officieel document voorziet van een 8 cijferige code als kenmerk dan heeft men 3 criteria die bij elkaar dienen te passen voor autenticiteit. Onderwerp, code en hand tekening.

Zoals men kan zien heeft dit verder geen enkele handeling meer nodig en is vele male sneller dan de conventionele wijze. Al met al kunnen hier op jaarbasis, per saldo, vele duizenden euri mee zijn gemoeit ook wanneer en organisatie helemaal niet zo groot is.

Een heel nuttig artikel. Verdere informatie hier omtrent is te vinden op www.numoquest.nl/paperles_office.htm
 

Cruciale gesprekken voeren in tien stappen

heer Leo Drughorn   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Goed artikel! Waar het uiteindelijk om draait is de praktijk. Er is over dit onderwerp veel literatuur te vinden; met schema's en stappenplannen. Om je een adequate reactie eigen te maken zal er veel geoefend / getraind moeten worden. Ondanks dat hij het goed weet te verwoorden, heeft zelfs Stephen Covey moeite met het in de praktijk brengen van zijn 7 (inmiddels 8) eigenschappen.
 

Ik heb gebluft over mijn salaris. Wat te doen als om een salarisstrook gevraagd wordt?

heer J Lensen   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Integriteit. Dat is heel mens zijn. Oprecht. Iemand waar van je op aan kunt. Iemand in een managementfunktie die dus baas is en met mensen werkt en in zn sollicitatie al zo begint.... Tja, wat moet je nog meer zeggen. Dit soort bazen gaat de wereld aan kapot. En dit soort coaching ook als je niet start bij die integriteit.
 

Negen manieren om om te gaan met een verbaal agressieve collega

www.mirjam.nu   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Soms kan escalatie juist leiden tot het inzicht van de scheldende partij in zijn eigen gedrag en de consequenties daarvan.
 

IT'ers doen steeds vaker beroep op personal agent

Leo Gerritsen   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Dit is mijn inziens een goede ontwikkeling, want ook in de ICT is een persoonlijke aanpak van belang. Veel te vaak word ik voor een klus benaderd door mensen die a. de aanvraag niet hebben begrepen, b. mij niet kennen c. niet geinteresseerd zijn in een goede match. Na een aantal kontakten van hetzelfde bedrijf schuif ik deze mails ongelezen naar een afgelegen postvak, om ze eens per maand op te ruimen.
 

Ondernemingsraden hebben hun langste tijd gehad.

Leo Gerritsen   |    |  16 oktober 2007
Reactie: @Richard. Ik ken Albert al jaren en ben blij met alle feedback die hij mij heeft gegeven ''in het echt'' :).
 

Het middenmanagement bij bedrijven is van hoger niveau dan bij de overheid

Dick Haasbroek   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Hoe vreemd het misschien ook mag klinken, sommige mensen kijken eerst welk werk zij interessant vinden en in welke werkomgeving zij het beste denken tot hun recht te komen, voordat ze naar het salaris kijken (dat overigens een vergelijking met een groot aantal functies in het bedrijfsleven moeiteloos kan doorstaan. En ik vermoed dat ook de kwaliteit van de werving en selectie, in ieder geval bij de rijksoverheid,vaak vele malen beter is dan die bij een groot aantal bedrijven.
 

Negen manieren om om te gaan met een verbaal agressieve collega

mevrouw MC Pasch   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Niet altijd even makkelijk. Sommige mensen kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is en denken dat ze altijd gelijk hebben. Die positie wordt ze ook wel eens gegeven. Die hebben een achterban. De resterende schreeuwers willen m.i. aandacht. Ga je daar naar toe dan hoor je een heel zielig verhaal hoe slecht ze het wel niet hebben. Opoe is ziek en de relatie is knudde. Maar meestal zijn het lulverhalen om het zomaar eens te zeggen. Als ze maar kunnen praten. Meestal prik je er wel doorheen. Er zijn nu eenmaal mensen die heel snel hun tranen laten zien en er zijn er die niets laten merken. De eerste categorie zijn figuren die nog heel wat moeten meemaken en moeten leren sterker op hun benen te staan. We werken altijd tussen een zeer gemeleerd gezelschap. De sterken van geest kunnen alles aanhoren. That's life. Dat wil niet zeggen dat de schreeuwers niet op hun vingers mogen worden getikt. Er bestaat ook nog zoiets als fatsoen van huis uit en als je dat niet hebt meegekregen, ja dan zit de maatschappij ermee opgescheept. De laatste categorie zielsziekten is een ander onderwerp maar die lopen er wel tussen en daar zijn de psychologen voor. Alhoewel die hun werk ook niet altijd goed doen. Vandaar de gesprekken in het openbaar vervoer. Zij zijn het kwijt. Nou ja een openbaar consult is nooit weg nietwaar. En het kost niets.
 

Specialist verdient meer dan manager

Dick Haasbroek   |    |  16 oktober 2007
Reactie: Er is dus niets nieuws onder de zon. Hoewel kennelijk er nog steeds mensen met vooroordelen rond lopen over de ideale carriërelijn is een duale carriëreontwikkeling bij onze nationale trots Philips al zo'n 40 jaar gemeen goed. Men kan zich verbeteren door manager te worden of door zijn specialisme verder te ontwikkelen. Misschien tijd dat de dames en heren recruiters etc. hun beeld eens gaan bijstellen?
 

CIO voelt zich genegeerd

Ad Beer   |    |  16 oktober 2007
Reactie: @Budo

Een reactie die me uit het hart gegrepen is. Samen met ICT kunnen de vakprofessionals veel bereiken. Als ICT eerst luistert wat de vakprofessional wil en dan op deze vraag ingaat, dan komen we een heel eind. Vanuit de ICT discipline kunnen dan verbetervoorstellen worden gedaan en samen kunnen de professionals tot een zeer goede oplossing komen.
Voor niet ICT professionals betekent dat dat ze kennis opdoen van ICT en voor ICTers betekent het dat ze moeten leren denken vanuit de problemen van hun klanten.
Juist daarom ben ik bij diverse ICT bedrijven in de leer gegaan, om te zien wat er allemaal kan en help ik deze bedrijven om producten en diensten te ontwikkelen die de markt vraagt.
 

Acht alternatieven voor veelgebruikte clichés

Mithra Nouri   |    |  15 oktober 2007
Reactie: Het uitstellen van oordeel is een belangrijke creatieve basisvaardigheid. Er zijn altijd [gemakzuchtige] redenen te bedenken om iets niet te doen. Daarentegen, 'nee' zeggen kan altijd nog. Wat werkt motiverender dan wanneer je manager even de tijd neemt om je idee met je dóór te denken en het vooruit te helpen, het richting te geven?
Dus, manager, probeer eerst eens deze 5 stappen voor je het idee beoordeeld:
1.- stel jezelf bewust open voor het idee.
2.- aanvaard de nieuwe gedachte en verplaats jezelf een ogenblik in een wereld waarin die idee al helemaal geaccepteerd en routineus is.
3.- verken het idee en de wereld waarin het zou kunnen werken.
4.- vind nu de overeenkomsten en verschillen tussen die wereld en de realiteit.
5.- kijk hoe je aan het idee kunt sleutelen om de verschillen te repareren en de overeenkomsten te versterken.

Mithra Nouri
Anima Integra
 

Ratio én emotie bepalen succes

Mithra Nouri   |    |  15 oktober 2007
Reactie: De balans tussen ratio en emotie in bedrijf is gebaat bij de balans tussen ratio en emotie in de manager. Hoe krijg je bij de traditionele manager beide hersenhelften'in tune'? Voor persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk dat mensen op iets nieuws kunnen komen, leren te variëren met gedrag en situaties vanuit een ander perspectief kunnen bezien. Mijn ervaring leert dat hier gericht aan gewerkt kan worden met creatieve technieken die de meer intuitieve rechter hersenhelft stimuleren. Hierdoor kunnen andere perspectieven ontstaan. Uit andere perspectieven komen nieuwe inzichten & verbindingen voort waardoor zich verfrissende mogelijkheden kunnen openbaren.
Ik gun het iedereen de weg te vinden naar hun individuele oorsponkelijkheid als bron van kracht en inspiratie!
 

Behavioral targeting is booming business

R. Civile   |    |  15 oktober 2007
Reactie: Ik denk dat ik het hier rustig bij een persoonlijke mening kan houden. Als ik nu al zie op verschillende internet sites de meest irritantste manier van on line spamming zie, namelijk de uitvergroting van reclame on mouse over, dan moet ik er toch niet aan denken dat wanneer je probeert een interessant artikel te lezen dit je steeds vaker overkomt.

Targeted? Als ik mijn frustratie hierover even inventariseer wanneer ik weer de volgende popup zie verschijnen, juist, die een popupblokker dus niet blocked, dan vraag ik me af of dit werkelijk een toegevoegde waarde heeft. Als frustratiefactor wellicht.

Nog steeds is het nu eenmaal zo dat wanneer er slechts enkele tienden tot enkele procenten positief reageert zullen dergelijke verfoeilijke fenomenen blijven bestaan. We zijn nu bezig met het aanpakken van de mailspam maar ik zou er ook voor pleiten die irritante andere vormen van on line spam ook eens aan te pakken.

Dan zijn we er eens bijtijds bij. Dat zou nog eens 'Behavioral Targeted zijn.
RC PM
 

Merendeel ziekmelders is helemaal niet ziek

R. Civile   |    |  15 oktober 2007
Reactie: He is vrij algemeen bekend dat er in de VS een totaal ander cultuur en moraal bestaat dan in Nederland. In de VS is het gehele stelsel duurder omdat het is gebaseerd op grotere zelfredzaamheid. Dat betekend dat de werknemer zichzelf moet bij verzekeren naast de 'karige' bedrijfsverzekering.

De hele maatschappij in de VS staat daarnaast in het teken van 'The God called Money.' In God we trust is daar dus het slogan. Het is eveneens bekend dat de gemiddelde Amerikaan vrijwel alles voor een paar dollar doet. Bewijs daar voor zijn een aantal series die dit demonstreren.

In de cultuur verweven daar is ook de 'Dont blame me en Who's to blame cultuur'. Dit neemt met zich mee dat men voor alles en iedereen een excuus pleegt te verzinnen zichzelf te rechtvaardigen te doen wat men op dat moment doet. Er zijn inderdaad verzekeringsmaatschappijen en werkgevers die detectives inhuren om misstanden op tape te zetten.

Dit is inmiddels een flinke en lucratieve industrie geworden. In Nederland zullen deze excessen minder voorkomen omdat de cultuur en moraal hier geheel anders is dan in de VS. Grappig artikel die een kijkje geeft in de Amerikaanse werkcultuur maar nauwlijks te vergelijken met hier.
RC PM
 
< vorige 1845 1846 1847 1848 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10