zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT'ers doen steeds vaker beroep op personal agent

20 november 2006 - Ze hebben dan de reputatie van 'nerd', maar de IT-tovenaars in Groot Btittannië verdienen tegenwoordig nog vele malen meer dan tijdens de internethype. Volgens nieuw onderzoek nemen sommige van hen zelfs hun eigen personal agent – Hollywoodstijl – in de arm om de beste aanbiedingen voor hen te zoeken.

De salarissenvan IT'ers stijgen explosief en liggen vijf keer hoger dan het landelijke gemiddelde nu de vraag het aanbod drastisch overstijgt. Dit blijkt uit onderzoek van werving- en selectiebureau Skillsmarket en de Association of Technology Staffing Companies (ATSCo).

Krappe arbeidsmarkt


Ten gevolge van die ontwikkelingen zoekt bijna de helft van de IT'ers serieus naar ander werk of staat tenminste open voor nieuwe kansen. Vorig jaar was dat nog maar een kwart. Sommige 'supersterren der IT' zijn momenteel zelfs zo gewild dat ze hun eigen agent in de arm nemen. Volgens Ann Swain, CEO van ATSCo is de behoefte aan dergelijke agenten een logisch gevolg van de steeds krappere arbeidsmarkt. Vooral in de deelsectoren gamedevelopment en systeembeveiliging heerst een groot tekort aan toptalent. "IT'ers die hierin uitblinken hebben de banen voor het uitkiezen. Agenten worden door hen ingezet om de beste functies te selecteren. Ook vind je steeds vaker een persoonlijke agent aan de zijde van interim IT-managers, een groep die zichzelf veelal beschouwt als brandjesblusser die van de ene brandhaard naar de volgende trekken."

Marketing- en salesvertegenwoordiger
Veel werving- en selectiebureaus in de IT-sector bestuderen het talent-management-model inmiddels serieus en kijken hoe ze de best verdienende IT'ers persoonlijke, op maat gemaakte topservice kunnen bieden. De toegewezen agent zal daarbij vooral dienen als marketing- en salesvertegenwoordiger van de IT'er voor wie hij/zij werkt. Een fenomeen dat al langer bestaat in de VS, maar in Europa nog nooit echt doorgebroken is. "IT'ers houden over het algemeen niet van sales en marketing en zijn er bovendien niet goed in," aldus Ann Swain. "De meeste houden zich bij voorkeur puur en alleen bezig met IT en besteden de rest liever uit."

Nieuwe projecten
Er is tevens een stijgende vraag naar projectmanagers, teamleiders, testmanagers, infrastructuurarchitecten en helpdeskmedewerkers; volgens ATSCo een teken dat bedrijven nieuwe IT-projecten aan het opzetten zijn. En ook de salarissen van deze groepen zijn, na een stagnatie van anderhalf jaar, weer langzaam aan het stijgen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Leo Gerritsen  |   | 
16-10-2007
 | 
10:28 uur
Dit is mijn inziens een goede ontwikkeling, want ook in de ICT is een persoonlijke aanpak van belang. Veel te vaak word ik voor een klus benaderd door mensen die a. de aanvraag niet hebben begrepen, b. mij niet kennen c. niet geinteresseerd zijn in een goede match. Na een aantal kontakten van hetzelfde bedrijf schuif ik deze mails ongelezen naar een afgelegen postvak, om ze eens per maand op te ruimen.
Jeroen Mutsaers  |   | 
17-10-2007
 | 
08:57 uur
Door de vraag en aanbod werking zien wij ook dat de salarissen van IT personeel omhoog gaan. De echte gekte is nog niet terug (gelukkig).
Echter zijn we ook van mening dat de omschrijving IT'r vaak ter onrechte wordt gebruikt. Ik denk verder ook niet dat we ''Hollywood'' achtige taferelen binnen nederland zullen zien.
www.triconsultants.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10