Reactie: Heel hartelijk dank voor dit artikel.
Ik geef (o.m.)improvisatietrainingen, vooral aan mensen die anderen begeleiden of leiding geven, en ik baal ervan dat mijn werk vergeleken wordt met de slappe, ongenuanceerde, op scoren gerichte acties van de lama's.
Is het accoord als ik dit artikel in printversie toevoeg aan mijn readers of plaats op mijn website?
Bij voorbaat dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Reactie: Het is ook mogelijk dat mensn die nu het etiket hooggevoeligheid krijgen in de loop der jaren hun werkinhoud achteruit zagen gaan en steeds meer stressveroorzakend werk moesten verstouwen. Waarschijnlijk wordt je door die werkdruk ook kritischer of moeten mensen kritischer zijn immers anders red je het niet. Daardoor wordt je ook gevoeliger voor wat ''juist'' is en wat niet.
50 jaar geleden hadden mensen minder informatiestromen te verstouwen en ging het er ''rustiger'' aan toe. Met de opkomst van e-mail en het vaak opgelegde ''altijd bereikbaar moeten zijn'' worden mensen ook gevoeliger voor welke informatie wel of niet belangrijk is. Afhankelijk van het werk wat je doet moet mensen tegenwoordig de hele dag scherp staan. Lijk mij dat je dan gevoeliger wordt voor je omgeving etc. tot het moment dat het te veel wordt dan noemen we het Hooggevoeligheid.
Reactie: ''het land wars van betutteling........''
Maar er zijn nog steeds figuren die menen ons het recht om zelf te bepalen wat goed of slecht is voor ons willen ontnemen.
Wat is dat toch in dit land?
Denken deze lieden nu echt dat wij gaan leven zoals ZIJ denken dat het goed is?
Laat mensen zelf bepalen hoe ze willen leven en sterven en ga wat nuttigs doen!
Reactie: Enige tijd geleden hebben wij voor alle medewerkers een gezondheidsweek georganiseerd. Dit was een razend succes! Naar aanleiding hiervan zijn wij begonnen met het verstrekken van gratis fruit aan de medewerkers. Enerzijds een leuke gift van de organisatie en anderzijds natuurlijk een positieve bijdrage en de gezondheid van de medewerkers! De fruitschalen zijn al snel leeg en ik spreek daarom graag van een succes!
een bril bij eyewish gekocht? want volgens mij lees je wat anders dan wat ik schrijf.
Of toch specksavers? die leveren de brillen voor de scheidsrechters, is ook geen goede reklame.
Ik mag me toch wel ergeren aan een slecht gemaakte reklameboodschap?
Reactie: Leuk epistel, maar niets meer dan een toevoeging aan de ruis, die doorgaans het politieke discours beheerst. Zonder in te willen gaan op alle punten, wil ik hier toch graag opmerken, dat de schrijver lijdt aan een bekend probleem in het Nederland van de laatste jaen: grote bek, maar niet weten waar je het over hebt. Dit blijkt evident uit de eerste drie punten (daarna geloofde ik het ook wel).
Zie je mij stukken publiceren over korfbal? Nee! En waarom niet: omdat ik er de ballen verstand van heb. Ecvhter, sommige mensen, die in het segment 'manager' vallen, denken, dat ze na een studie vol 6 minnetjes, over alles een valide mening hebben, puur omdat ze bij een groot bedrijf werken (dat na hun periode snel verkocht kan worden wegens mismanagement).
De boodschap? Publiceer alleen op die gebieden, waar je geldt als autoriteit.- Dit was echt waardeloos!
En trouwens ook de anderen bedankt voor uw reactie. Kennelijk heb ik mijn punt niet goed duidelijk gemaakt.
De reclame suggereert dat je bij andere bedrijven niet zo fantastisch wordt behandeld (vind ik niet erg chique). Bij Eye Wish zou dat allemaal anders zijn. Als je iets dergelijks beweert moet je er wel voor zorgen dat je systeem zodanig is ingericht dat je dit ook ten alle tijde waarmaakt. Zoals Jumbo (geloof ik) doet met zijn garantie dat wanneer er meer dan 3 wachtenden voor je zijn, je de boodschappen gratis krijgt.
Maak je het niet waar? Dan is het holle retoriek. En Alexandria, ik neem die mevrouw niks kwalijk. Ze deed ook maar gewoon haar best en kon het niet helpen dat er zoals bij veel andere winkels te weinig medewerkers zijn.
Reactie: Beste Ad.
behalve kortzichtig, een slecht humeur, veel veronderstellingen ook nog brandend maagzuur, zie ik? Of gewoon in het algemeen een gifpisser?
get a life.
Reactie: Jammer, dat het onderwerp hooggevoelig op deze manier in het nieuws komt. Ik heb het oorspronkelijke artikel niet gelezen, maar hooggevoeligheid is beslist geen ziekte, maar een eigenschap. Een zeer waardevolle eigenschap als mensen er goed mee leren omgaan, zoals met veel andere dingen.
Binnen mijn reintegratiebedrijf zie ik veel mensen opbloeien als zij op de juiste werkplek zitten en hun kwaliteiten op hun waarde worden geschat. Hooggevoelig, niet eenvoudig, maar met meerwaarde binnen teams als ze op waarde worden geschat!
Reactie: Het venijn van dit artikel zit in de staart! De frustraties: de eigen organisatie. Tja, de marketeer heeft alleen de blik naar buiten. Meer aandacht voor intern teamwork en voor je collega-beslissers, de sfeer van het eigen bedrijf positief beinvloeden, er is nogal wat te winnen voor de marketeer in 2008!
Reactie: 1. Noem een paar van je slechte eigenschappen en/of wat zijn je zwakke kanten?
2. Je bent 62, nietwaar?
3. Waarom heb je eigenlijk gesolliciteerd?
4. Hoe ga je om met conflicten?
5. Ben je loyaal? Doe je altijd wat je baas je opdraagt? Wat doe je als je het niet met je chef eens bent?
6. Kun je goed in teamverband werken?
7. Wat vind je van ons nieuwe beleidsplan? Heb je aanvullingen?