zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Reizen tussen woon- en werkplek kost 39 dagen per jaar

Bart Jansen   |    |  14 juli 2009
Reactie: Waarom werken mensen met een kantoorbaan niet thuis?

Bellen via voice over ip is hier erg handig bij.
 

Prestatiebeloning verslechtert prestaties

R   |    |  14 juli 2009
Reactie: Prestatiebeloning werk wel als de werknemer niet van tevoren weet dat hij zeker in aanmerking komt, en dit is niet zo moeilijk om te begrijpen: zelfs met de kinderen werkt hetzelfde. Als papa tegen het kind belooft een ijsje te geven voordat hij het huiswerk gaat doen, dan eet het kind het ijsje en gaat dan spelen en niet het huiswerk afmaken.

Prestatiebeloning werkt beter voor de laag inkomens. Zij hebben het geld hard nodig en willen die extra centjes niet missen. Zij zullen zeker meer presteren, anders kunnen ze niet overleven.

De hoog inkomens geef maar beter een schouderklopje of een welverdiende promotie.
 

Vijf tips om discriminatie tegen te gaan

Brigitte   |    |  13 juli 2009
Reactie: Ik vind het fijn dat aan deze maatschappelijke regels regelmatig herinnerd wordt.

Ook een bemerking voor managers online. Twee maal heeft een zeer agressieve publiciteit voor ''blackberry'' (een soort jam, neem ik aan) de eerste paragraaf van dit artikel ''gekraakt''. Toen ik dan eindelijk aan de lectuur van dit artikel begon, kreeg ik rechts een pub te zien over erectieproblemen...
Wat vindt managersonline daarvan?
Groetjes...
 

Prestatiebeloning verslechtert prestaties

Maarten Nuyten   |    |  13 juli 2009
Reactie: En dit is weer zo'n onderzoek dat bewijst wat iedereen al lang weet.
Of het werkt is louter en alleen afhankelijk van het feit of de persoonlijke doelstellingen in het verlengde ligggen van de doelstellingen van de organisatie. En dan niet op het vlak van het doel an sich (want met nogal wat colataral damage lukt dat altijd), maar de weg er naar toe en waarbij schade wordt voorkomen aan personen en zaken.

Maar nogmaals, daar is toch zeker geen studie voor nodig?
 

‘Positief denken kan schadelijk zijn’

Adindah   |    |  13 juli 2009
Reactie: @Maarten: De zondeval en verbanning uit Eden is toch niet het prediken van angst? Lijkt me eerder een uitleg hoe we in deze situatie verzeild zijn geraakt. Met het prediken van angst denk ik eerder aan de leer van het hellevuur, welke niet eens een bijbelse ondersteuning kent. De positieve boodschap is ook niet 'geloof in God en alles komt goed'(wat ook niet in de Bijbel staat!), maar juist dat de huidige wereldgebeurtenissen volgens de Bijbelse profetieën aantonen dat God binnenkort het paradijs op aarde weer zal herstellen waar geen ziekte, dood, oorlog en lijden meer zal zijn. Wat betreft het leeglopen van de kerken: in de Bijbel wordt zelfs een op hande zijnde vernietiging van het volledige huidige religieuze stelsel voorzegd.

Wat betreft factoren tot succes: ik ben met mijn optimistische aard al meerdere keren gemotiveerd en vol positieve gedachten en zelfvertrouwen aan telefonische verkoop in callcenters begonnen. Dagelijks een aantal uur werkend aan mijn verkooptechnieken, week in week uit, onder begeleiding van een trainer. Verkooptechnieken goed ontwikkeld, verkopen ho maar.

Ik ben het er mee eens dat talent ontwikkeld moet worden, maar denk niet dat alle talenten in basis aanwezig zijn. Ik ben nooit commercieel ingesteld geweest en ondanks mijn optimisme en zelfvertrouwen heb ik er ook nooit echt belangstelling voor gehad. Is mislukking dan per definitie het eindpunt? Ik heb nooit belangstelling gehad voor mensen en had een hekel aan samenwerken. Ik ben er nooit echt gemotiveerd mee aan de slag gegaan, maar ben er achter gekomen dat ik juist van het type procesbegeleider ben en dat samenwerken me heel goed blijkt te liggen. Een talent waar ik voorlopig misschien niks mee doe, maar wat wel ontwikkeld kan worden.

Kunnen we wel een combinatie van factoren aanwijzen die leidt tot succes? Er zijn waarschijnlijk factoren die je bij de meeste succesvolle mensen terugziet, maar zie je die factoren dan minder bij mensen die geen succes hebben? Zelf denk ik dat voor ieder mens een andere unieke combinatie van 'succesfactoren' werkt. Misschien is het net als homeopathie: wat voor de een werkt, hoeft de ander niks aan te hebben.
 

Prestatiebeloning verslechtert prestaties

Arvel   |    |  13 juli 2009
Reactie: Alle semi-wetenschappelijke beschouwingen die ik hierboven lees ten spijt, blijf ik van mening dat prestaties in veel situaties heel goed bijzonder kunnen worden beloond.

Een organisatie die producten verkoopt kan met slimme commissiepercentages stimuleren dat de focus van de verkopers wordt gericht op de producten waar het bedrijf het meest aan heeft.
Dan is prestatiebeloning een methode om als organisatie overeind te blijven - en dat willen we toch allemaal -

Ik heb zelf heel goede ervaringen met het geven van commissie op toegevoegde waarde van een opdracht in plaats van op de omzet. Dat voorkomt dat er te grote kortingen worden gegeven en dus is het goed voor de winstgevendheid.

Ook heb ik gemerkt dat het percentage nieuwe klanten aanzienlijk steeg (40%) in het jaar dat we specifieke (hogere) commissie gaven op opdrachten bij klanten die we npog niet eerder bedienden.

Er is wat mij betreft dus niks mis met goed gebruikte prestatiebeloning.
 

Prestatiebeloning verslechtert prestaties

R.J.Brouwer   |    |  13 juli 2009
Reactie: Bonussen zijn bedoeld om te motiveren een manager of medewerker een extra prestatie te doen leveren.

Echter hierbij wordt afbreuk gedaan aan enkele onmisbare factoren die een organisatie mede duurzaam doen functioneren.

Ten eerste stelt een werkgever zich hiermee voorwaardelijk loyaal op ten opzichte van de werknemer waarbij de menselijke reactie is om dan ook voorwaardelijke loyaliteit terug te betrachten. Hierbij wordt bovendien de minder presterende groep niet gestimuleerd maar gestraft voor het niet realiseren van de beoogde targets.

Ten tweede wordt hiermee de bonus als motivator beoogd terwijl de over het algemeen beter functionerende intrinsieke motivatie minder van belang geacht wordt en ook minder aanwezig zal zijn. Echter, intrinsieke motivatie is noodzakelijk voor duurzame prestaties en functioneren.

Ten slotte ligt er het vertrouwensvraagstuk. Immers, bij een goede beloning mag in redelijkheid reeds verwacht worden dat de manager / werknemer naar beste vermogen presteert. Met een bonussysteem wordt hieraan afbreuk gedaan.

Los hiervan wordt het risico vergroot van leidende coalities en interne concurrentie waardoor de kracht van het collectief van de organisatie wordt verzwakt.

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aangevuld met goede beoordeling, begeleiding en facilitering van medewerkers en managers vergt eer inspanning en professionaliteit van de werkgever. Het rendement is echter navenant groter als met zgn. quick win ( or loose) beloningssystemen naar prestatie.
 

Sneltoetsen zijn gezonder dan computermuis

C.Th.   |    |  13 juli 2009
Reactie: Vraag aan collega's. Wij hebben veel medewerkers die werken met een laptop. Zij klagen erover dat het gebruik van een laptop/notebook qua houding inspannender zou zijn dan gebruik van een PC. Wie (her)kent dit probleem? Wat kunnen we eraan doen? Zelf ervaar ik weinig verfschil, vind ik mij laptop zelfs gebruikersvriendelijker. Wie kan mij raad geven?
Carla
 

‘Positief denken kan schadelijk zijn’

Maarten   |    |  13 juli 2009
Reactie: @ Ton, welke kerk heeft een positieve boodschap? Toch niet de gereformeerde, hervormde, katholieke etc? Volgens mij gaan die nog steeds uit van de zondeval en de verbanning uit het hof van Eden. Weinig positief zo'n God die angst predikt.

Wellicht dat de 'postieve boodschap'('geloof in God en alles komt goed', beetje Titatovenaar) ook niet zo goed werkt. En dan zijn we weer terug bij het onderzoek van Waterloo.
 

MBA-Eed: begin van een nieuw managementtijdperk?

Ron Ladage   |    |  13 juli 2009
Reactie: Hallo Mark

Je reactie met veel interesse gelezen en ik spreek mijn waardering uit voor deze levenslessen.
Ik herken heel veel van wat je schrijft en kan me ook geheel achter je verhaal stellen.
Maar toch even een nuancering van wat ik geschreven heb.
Het woord sanctiebeleid roept in ons land direct hevige reactie op, zowel voor als tegen.
Maar een goed sanctie beleid waarin duidelijkheid voor alle partijen wordt betracht, is niet straffend maar opvoedend en soms corrigerend.
Ik mag aannemen dat mensen die zo graag topmanager willen worden, al een fase achter de rug hebben als kind en daar hopelijk uit geleerd hebben.
En helaas pakt een “zachte” aanpak niet altijd goed uit, ook niet bij onze jeugd, gezien de vele excessen die heden ten dage plaats vinden.
Maar laten we allemaal ons best doen om van deze wereld nog steeds een menselijke wereld te maken.
Groeten Ron
 

‘Positief denken kan schadelijk zijn’

Phil H.   |    |  13 juli 2009
Reactie: Misschien valt er wat te leren van 24 MKB-ondernemers, die hun succesverhalen hebben laten optekenen in het boek 'Geheimen van succes.' Ze noemen hun inspiratiebronnen en geven alles bij elkaar een kleine 1000 tips. Het is gratis te downloaden van mijn website.
 

MBA-Eed: begin van een nieuw managementtijdperk?

Mark Jonckheere   |    |  13 juli 2009
Reactie: Een reactie op ''sanctiebeleid''. Eerst een vraagje : welk dier kun je trainen met een strafbeleid. Probeer bijvoorbeeld maar es een leeuw te temmen met een ''strafbeleid''. Om verder te gaan met mensen. Ik spreek hier voor mezelf en het eerste obstakel die ik nam bij de opvoeding van mijn dochter. Een probleemkind. Aggressief, onhandelbaar, ging in shock door woede ... etc. Ik besefte dat ik haar negatieve aandacht gaf, of toch tenminste aandacht gaf tov haar negatief gedrag. Het weigeren van het geven van negatieve aandacht en het belonen van positief gedrag, leidde er uiteindelijk toe dat ik de opvoeding terug in goede banen heb kunnen leiden. Het problematisch gedrag van het verleden is nu gelukkig slechts een zich vervagende slechte herinnering.
Wat ik daaruit heb geleerd is dat ik, sedert mijn andere aanpak, nooit nog straf heb moeten geven, dat er evenwicht in het karakter gekomen is. Het mooiste is dat ik overal complimentjes krijg de beleeftheid, voornaamheid, handelbaarheid van m'n wolkje (soms ook nog wel es donderwolkje).
Ik geniet ervan om samen dingen te doen etc... Ik ben een gelukkig man.
Dit heeft me aan het denken gezet. Ik stel me vragen bij het harder en harder straffen, zwaarder beboeten, extremere wetten. Ik denk dat dit eerder het risicogedrag van mannetjesdieren stimuleert... Als ik een filosofische metafoor hierbij mag betrekken : hoe meer je je hand harder en dichter sluit, hoe minder zand je vasthoudt.
Bovenstaand idee is het beginpunt van een denkoefening die er uiteindelijk zou moeten toe leiden een fundamentele filosofische oplossing te bieden voor het juridische marasme en de fundamentele creatie van frustratie waarin onze maatschappij dreigt te verzanden.
Ik denk dat extreme wetgeving de kans tot extreme frustratie vergroot en daarmee ook de extreme criminaliteit, gedoogbeleid (corruptie), verzet (oppositie).
 

Leidt de crisis tot een devaluatie van het MBA-diploma?

Pike   |    |  13 juli 2009
Reactie: Als selfmade manager met nu 10 jaar ervaring studeer ik binnenkort af en heb ik een MBA titel. In tegenstelling tot het prototype student heb ik de opleiding gedaan om beter zicht op de klassieke bedrijgsvoering te krijgen en niet om de wereld te veroveren. Overige vaardigheden heb ik in de praktijk geleerd. Betweterigheid vind je overal (met name op technische posities als ik even het hackervoorbeeld pak). Het gaat mij om inzicht en overzicht en - hoewel ik vooraf sceptisch was - kan ik met recht zeggen dat ik nu makkelijker en sneller het grotere plaatje en samenhang kan inzien. Het helpt toch als je je controller of directeur zijn werk beter begrijpt.
 

Prestatiebeloning verslechtert prestaties

thomas de peinder   |    |  13 juli 2009
Reactie: Vooral in de retail werkt het al gauw een spanningsveld in de hand, waardoor de klant terecht het gevoel krijgt van een agressieve verkoop benadering ipv actieve verkoop.
Als je zo af en toe een schouderklopje geeft of een etentje met het team etc. wordt dat zeer gewaardeerd en werkt dat beslist ook motiverend en omzetverhogend.Daar gaat het toch om!
 
< vorige 1287 1288 1289 1290 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10