zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Reizen tussen woon- en werkplek kost 39 dagen per jaar

14 juli 2009 - Flexibel werken kan werknemers in Europa 70 minuten per dag besparen, als ze niet langer elke dag hoeven te pendelen tussen huis en kantoor. Uit internationaal onderzoek van Dynamic Markets in opdracht van Avaya blijkt dat flexibel werken niet alleen de productiviteit verhoogt – het vergroot ook welzijn en motivatie.

De tijd die respondenten besparen met forenzen, willen ze doorbrengen met familie (55 procent) of gebruiken om te relaxen (45 procent). Volgens het onderzoek wil 42 procent die tijd besteden aan afspraken en het afronden van zaken die anders onder werktijd plaatsvinden. 21 procent van de respondenten zou de gewonnen tijd gebruiken om meer te werken, een kwart om te sporten. Flexibel werken

Op basis van deze uitkomsten concluderen de onderzoekers dat flexibel werken zorgt voor een betere werk-privébalans en een sterkere familieband. Daarnaast is het een wapen tegen gezondheidsklachten als gevolg van te weinig bewegen. De onderzoekers keken ook naar de typen transport die forenzen het meest gebruiken. Voor de meerderheid, 60 procent, is dit nog steeds de auto. Deze uitkomst ondersteunt de theorie dat flexibel werken het aantal auto’s op de weg drastisch zal verminderen. 

Financiële voordelen

"Dit onderzoek laat zien dat flexibel werken niet alleen groene doelstellingen ondersteunt, maar medewerkers daarnaast meer controle geeft over hun werk. Het terugdringen van woon-werkverkeer heeft een grote positieve invloed op zowel persoonlijke situaties als het milieu. Maar de financiële voordelen zijn voor bedrijven misschien nog wel het meest interessant. De toename van de productiviteit en de tijd die een vijfde van de medewerkers extra werkt, kunnen een aanzienlijke positieve invloed hebben op Europese bedrijven. Extrapoleer dit effect naar de nationale economie en je kunt flexibel werken als een turbomotor voor de productiviteit beschouwen," zegt Michael Bayer, President of Field Operation EMEA van Avaya. 

Onderweg werken

Van de werknemers die al flexibel werken, werkt negentien procent vijf dagen per week. Zestien procent werkt op oproepbasis. Er werken meer parttime- dan fulltimemedewerkers flexibel – 75 procent tegenover 64 procent. 90 procent van vervroegde uittreders en re-integrerende medewerkers werkt flexibel. Op dit moment vindt 27 procent van de werknemers het geen probleem om te werken terwijl ze onderweg zijn, als ze daartoe de mogelijkheid hebben.

De 3.518 respondenten van dit onderzoek zijn afkomstig uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Rusland, Spanje en Groot-Brittannië.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager ergert zich kapot aan files en lange vergaderingen
 Vermijd de spits, ga telefonisch vergaderen
 Droombaan? Alleen als die binnen een uur bereikbaar is!
 Nederlandse manager wil vaker telewerken
 
 
reacties
 
Bart Jansen  |   | 
14-07-2009
 | 
07:40 uur
Waarom werken mensen met een kantoorbaan niet thuis?

Bellen via voice over ip is hier erg handig bij.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10