Reactie: Klopt als een bus. Dat probeer ik nu ook duidelijk te maken aan HRM van een bedrijf dat kennelijk hoopt dat ik start en blijf als ik nu een heel laag salaris krijg geboden. Niet dus. Ik heb ze laten weten wat mijn minimale salariswens is en dat daar niet aan te beknibbelen valt en daarbij heb ik aangegeven dat ik het onwenselijk vind als ik dadelijk een buiten proportie laag salaris krijg of juist een veel hoger salaris dan mijn collega's. Dat is geen goede basis voor een langdurige samenwerking. Als ze mij als een soort interimmer zien dan is mijn salariswens veel hoger. Rare manier van onderhandelen, moet ik dat HRM uitleggen? Nou ja het zegt wel wat over HRM, gelukkig wordt die afdeling straks ondersteunend aan mij mocht het wat worden. Maar ik maak me wel zorgen dat het bedrijf een kortzichtig beleid voert. Natuurlijk het is crisis maar het einde is in zicht, moeten we dan straks als we ingewerkt zijn weer gaan jobhoppen omdat het salaris te laag is? Gaan we weer kapitaal vernietigen want dan ben ik net ingewerkt denk ik.
Reactie: Ik kom regelmatig in aanraking met nieuwe interessante mensen via linkedin. Er kan aardig wat rendement aan goed onderhouden sociale profielen website gehaald worden.
Mijn mening is dus positief en je moet blijven innoveren en inspelen op hedendaagse trends.
Reactie: Ik ben het helemaal eens met Ton: kandidaten met een grote drang om een eigen onderneming te starten, passen zeker niet in ieder plaatje.
Persoonlijk heb ik dat 'probleem' ook. Ik ben erg kritisch naar het hoger management toe, en heb een te grote neiging om de zaken naar mijn hand te willen zetten - waaruit dan soms de verkeerde conclusies worden getrokken.
Reactie: Ondernemers zijn mensen die actie ondernemen en een economische crisis zal daarom in weinig gevallen als excuus gebruikt worden om niet te starten.
Mijn bedrijf blijft ook gewoon doorlopen in deze crisis. Het is alleen een stukje harder werken in economisch moeilijke tijden (als je dat niks vind dan moet je niet voor het ondernemerschap kiezen)
Reactie: Remco is creatief. Laat iedereen weten dat je werkt zoekt las ik een paar weken gelden hier. Schreeuw het van de daken was de tip...inderdaad, ik kon het niet laten en reageerde met de kreet : Ik zoek werk!
Het leverde mee een mooi boek op van Castellum Consult geschreven door Marijke van Noort. Dat boek is natuurlijk ook PR materiaal. Er stonden een aantal goede tips in en daar wijs ik nu weer anderen op, consultancy en adviesbureau's, die ik spreek bijvoorbeeld.
Ik ben eigenlijk niet zo'n goede netwerker vind ik zelf.
Ik heb een linkedin en spreek aardig wat mensen en heb een zogenaamd netwerk.
Leuk, misschien doe ik het niet efficient, dat bestuur ik momenteel, misschien heb ik de verkeerde mensen in mijn netwerk maar mijn ervaringen zijn positief en negatief.
Het negatieve is dat het nooit iets zinvols heeft opgeleverd behoudens, tips en adviezen enz. Bovendien wilden veel mensen netwerken en contact houden om er vooral zelf beter van te worden, vroeg je zelf wat dan was niemand thuis enkele uitzonderingen daargelaten.
Het positieve van allerhande netwerken vind ik persoonlijk de gratis, tips en adviezen en dat je uiteindelijk weet welk vlees je in de kuip had. Mensen waar je nauwelijks iets van wist helpen je, mensen waar je dacht een goede relatie en samenwerking me te hebben, hielp ik uit de shit, later vroeg ik een kleine gunst gaf men niet thuis. Kortom je leert mensen beter kennen.
Vreemd genoeg heeft het nog nooit iets concreets opgeleverd.
Netwerken is hot, ik doe er aan mee, wat merk ik, velen zijn zoekende naar opdrachten en werk en dus kennelijk daarom aan het netwerken. Dat was trouwens ook voor de crisis het geval.
Wellicht heb ik een slecht netwerk maar werk of opdrachten heb ik nimmer via een netwerk gevonden.
Reactie: Alles, maar dan ook echt bijna alles draait om geld. Voor mijn gevoel heeft dat de laatste 15 jaar wel extreme vormen aangenomen, maar een wat ouder iemand zal natuurlijk weten dat het nooit anders is geweest.
Managers worden uitsluitend nog afgerekend op hun cijfertjes. Pas als die elk jaar een positiever beeld laten zien voldoen ze aan hun functie-eisen. Voor hun bazen geldt hetzelfde. De aandeelhouder ziet zijn vermogen toenemen en is onmiddellijke ontevreden als de toename stagneert. Als de stagnatie doorzet trekt hij zijn geld terug en het bouwwerk stort in.
Terug naar de werkvloer. Alle resultaten worden dus gemodelleerd naar groei om de aandeelhouder tevreden te houden. Ieder middel is allengs geoorloofd om dat te bereiken. Iedere manager haalt derhalve alles uit de kast om aan zijn of haar doelstellingen te voldoen. Hij heeft zichzelf immers opgezadeld met een fikse hypotheek en kan zich dus geen falen permitteren. Anders stort 'zijn' bouwwerkje in. Dat nooit. Dus doorgeven die druk. Net zolang dat zijn of haar cijfertjes kloppen.
Nu amerikaans onderzoek ook nog eens heeft aangetoond dat de gemiddelde intelligentie van de medewerker hoger is dan dat van zijn of haar leidinggevende, is het voor de manager dus van belang om alle zeilen bij te zetten. Gevolg: het oprekken van de resultaten, medewerkers scherper aansturen en als dat geen soelaas biedt, andere (emotionele) middelen inzetten. Dit gaat natuurlijk niet zo bewust als ik het nu beschrijf. En dat is exact de reden dat iedere manager die een stuk of wat medewerkers met een burn-out thuis heeft zitten zichzelf nog steeds in de spiegel aan durft te kijken. Hij of zij is zich van geen kwaad bewust en bekijkt het puur zakelijk.
De vakbond heeft allang zijn kop in het zand gestoken en is doodgeknuffeld door de captains of industy. En u en ik dolen hulpeloos rond smachtend naar wat krapte op de arbeidsmarkt in de hoop dat ze ons weer nodig hebben.
Langdurige werkdruk is een ziekte dat een bedrijf uiteindelijk te gronde richt. Iedereen die dat begrijpt maar niemand die er tegen in opstand durft te komen, want ieder ontkiemend georganiseerd verzet zal met een stinkende zachte hand uiteen worden geslagen.
Reactie: Mijn mening is dat je pas creatief kan zijn in een effectief ingericht kantoor waar productiviteit wordt gestimuleerd.
Vaak zie je bij bedrijven dat ruimtes binnen een kantoorpand verschillende functies vervult. Iemand die aan het vergaderen is heeft last van iemand die een klant aan het bellen is een aantal meter verder.
Bepaalde groepen moet je samen in een ruimte zetten maar toch om productiviteit te stimuleren moeten ruimtes worden afgeschermd.
Reactie: @ AH Medical Support: als je geen puur Windows afhankelijke toepassingen gebruikt, is een groot deel van de ellende te voorkomen door over te stappen van Windows naar Linux; bespaart bovendien de licentie kosten.
Reactie: Ik weet niet waar jullie in deze kennelijke komkommertijd op zoek naar kopij de teksten vandaan halen, maar om nou links te vermelden die niet kloppen en er -ondanks reacties van welwillende lezers- niets aan te doen...
Reactie: Juist in het MKB ben je voor een groot deel afhankelijk van Internet. Mijn bedrijf maakt gebruik van veel informatieve sites. Door het gebruik worden we overspoeld door mailware en andere ongewenste narigheid
Reactie: ''Daar kan je van op aan'' of wie je ook bent. Het is geen kwestie van dat men het eigen volk niet aan kan maar de islamitisering waar men niet tegen opgewassen is. Een cultuur die totaal niet bij de onze hoort, mits men zich aanpast zou het prima samen kunnen gaan. Hier zit echter 200 jaar tussen wat gedachtegang betreft dus heeft Nederland hier moeite mee en Wilders is de geschikte persoon om dat uit te leggen want de andere heren kijken de andere kant uit. Om Wilders daar de schuld van te geven en te vervolgen is erg goedkoop te noemen. Alleen al het woord vervolgen geeft mij een vreemd gevoel deden ze in de oorlog ook. Het is nog steeds geen misdadiger. Dat laten we aan anderen over.
Reactie: De reactie van Ankie is erg duidelijk. Zelf geloof ik dat sociale netwerken er niet zijn om te gebruiken, maar om een onderdeel van te worden. Wordt een onderdeel en weet wat er speelt. En met die informatie is marketing simpelweg geven wat er gevraagd wordt.
Reactie: Bij aangekondigde ontslagen onstaat het risico dat waardevolle werknemers uit zichzelf opstappen of dat er medestanders worden gezocht om solidair tegen de manager stelling te nemen.
Mijn advies zou zijn om naar een situatie toe te werken waarbij een evt. ontslag niet uit de lucht komt vallen maar dat er een reactie/ gevoel ontstaat waarbij de genomen beslissing als logisch wordt ervaren.
Probeer waardevolle mensen aan je te binden door ze zoveel mogelijk te complimenteren in het bijzijn van zoveel mogelijk anderen. Dit geeft een stimulerende impuls aan de rest.
Roep overtallige personen apart en bespreek wat zij aan zichzelf kunnen verbeteren. Hiermee voorkom je verassingen en geef je mensen een reden om op zoek te gaan naar andere werkgever.
Bespreek plenair dat gedwongen ontslagen niet uit te sluiten zijn. Meld waardevolle mensen echter zo snel mogelijk achteraf dat zij in ieder geval mogen blijven en dat zij belangrijk zijn voor het bedrijf.
Probeer te alle tijden de relatie met alle werknemers niet te verstoren. Voorkom botheid. Zorg voor oprechte argumenten.