zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Bedrijven willen schade nu al op Wilders verhalen

daar kan je van op aan   |    |  28 juli 2009
Reactie: Als je het volk niet aan kan gaan we maar zo beginnen wil je oorlog vervolg wilders en je zal eens zien hoeveel aanhang de pvv heeft.
 

'Blackberry en iPhone schaden bedrijfsbelangen'

Ron Ladage   |    |  28 juli 2009
Reactie: Regel één, alle mobiele telefoons uit en alle andere electronische zaken die niets met de vergadering te maken hebben ook uit.
De voorziiter is verantwoordelijk voor deze acties en men kan afspreken welke straf (b.v. geld storten in een pot) er moeten komen voor diegene die de regels niet volgen.
 

Hoe overleeft uw IT-afdeling een griepuitbraak?

Rian@prevent-care.nl   |    |  28 juli 2009
Reactie: Ons motto preventief verzekeren is goedkoper dan curatief verzekeren.
Of te wel voorkomen is beter dan genezen.
Doe net als de NASA en zet Colloïdal Silver in voor je mensen.

Rian Bruijne van Dorst
Orthomoleculair Geneeskundige/Biofysica
 

Maatregelen tegen griep komen op gang

Marc   |    |  28 juli 2009
Reactie: Er zijn uiteraard meer kritische punten naast deurklinken zoals lichtschakelaars, instrumentepanelen van kopieerapparaten en liften, centrale telefoontoestellen, enz.
Schoonmaken van deze kritische punten is ook buiten de periode waar iedereen spreekt over een pandemie een essentieel gebeuren en dient reeds opgenomen te zijn in je schoonmaakprogramma. Wil je nog een stap verder gaan dan is het aangewezen om naast het schoonmaken ook te ontsmetten. De periodiciteit is hier van cruciaal belang.

Uitsluiten van een contaminatie is zeer moeilijk. Bedrijven vergeten soms aandacht te besteden aan de begeleiding van ''zieke'' werknemers. In deze omstandigheden is presenteïsme ook zeker iets waar we aandacht voor moeten hebben. Zieke werknemers horen immers thuis in bed, zelfs diegene die een 'belangrijke' functie in je organisatie hebben.

De vraag blijft natuurlijk hoe groot de kans is dat we werkelijk afsteven op een pandemie...
 

Ik word beschuldigd van seksuele intimidatie. Wat te doen?

E. Kooy   |    |  27 juli 2009
Reactie: Bij de arbodienst kun je terecht, ook al ben je niet ziek gemeld. Vaak hebben zij psychologen en bedrijfsmaatschappelijk werkers in dienst die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van mensen zoals jij. Op het moment dat je merkt dat het niet meer zo goed lukt om het emotioneel te handelen, kun je daar een gesprek aanvragen. Zij zullen alle informatie vertrouwelijk behandelen.
 

Ik word beschuldigd van seksuele intimidatie. Wat te doen?

R Smeelen   |    |  27 juli 2009
Reactie: Wederom een prima reactie van Asha.
U bent niet de enige hoor denk maar eens aan Ruud Lubbers... En wat te denken van aantijgingen van kindermisbruik.
Ander verhaal natuurlijk maar komt ook voor in releationele problemen.
Tip, print het artikel en laat het ''slingeren''op de werkvloer (kantine oid)
Succes!
 

Vijf dingen om over na te denken voor u die nieuwe baan aanneemt

Theo Schreurs   |    |  27 juli 2009
Reactie: Aan Nico ....

>Iemand anders nog leuke 'gevoelsoefeningen'?

Ja, maar deze is niet geschikt voor dit forum ... Nu, mag je je eigen fantasie erop los laten zoals als je zelf al hebt weer gegeven ...

Groetjes uit Italië
 

Test: Bent u een goede spreker?

H.E. Folgering   |    |  27 juli 2009
Reactie: Wel leuk dan dat je met deze link het dagboek van een sterrenkundige kan lezen ;-)
 

Ik word beschuldigd van seksuele intimidatie. Wat te doen?

H.E. Folgering   |    |  27 juli 2009
Reactie: Er vanuit gaande dat deze meneer de waarheid spreekt vind ik het echt schandalig! Het feit dat (overwegend) vrouwen nog steeds seksueel geïntimideerd worden op de werkvloer is walgelijk maar wanneer vrouwen de bescherming hiertegen gaan misbruiken is het eind zoek. Wat mij betreft is iemand echt in-slecht als je deze middelen gebruikt om iemand te zieken, dwars te zitten of wraak te nemen. Hoe bedenk je het?!
Ik wens deze meneer heel erg veel sterkte. Als het hem lukt om zijn onschuld te bewijzen, weet hij in ieder geval zeker dat deze dame voorgoed van zijn werkvloer verdwenen zal zijn.

 

Vergaderingen nuttiger maken

franklin   |    |  27 juli 2009
Reactie: De Techniek en de mate van Zelfreflectie voor-tijdens-achteraf van een bijeenkomst , zijn naar mijn idee zeer nuttig.
Wat naar mijn idee ook belangrijk is, is dat JIJ als leidinggevende voor jezelf ''naar boven'' (je baas) en ''naar beneden'' (je medewerkers in het team)een positie moet zien te bevechten en te behouden waarin je de ruimte hebt om te varieren in hoeveelheid,toon, timing en snelheid.
Als basis blijft dat je een verbinding voelt en maakt met je medewerkers en dat je hierbij kan aangeven binnen welke marges er geopereerd kan worden.
Als het je op een of andere manier niet lukt om er helemaal voor je medewerkers te zijn, communiceer dit dan!
Tenslotte: niet alles kan je in de gaten hebben wat er onder medewerkers leeft. Er zijn (zo lijkt het) steeds meer medewerkers die hun onvrede heel goed kunnen verbergen en vaak vanuit opportunistische overwegingen (compliance-motieven). Regelmatige reflectie op het onderlinge teamproces is essentieel.
 

Vijf dingen om over na te denken voor u die nieuwe baan aanneemt

D.Duck   |    |  27 juli 2009
Reactie: Damn Nico, als we jou toch niet hadden! Wat heb je toch een hoop kennis en wat fijn dat je die zo met ons deelt. Hoor je jezelf altijd zo graag praten?

Wie coacht de coach?
 

Vergaderingen nuttiger maken

Niels   |    |  27 juli 2009
Reactie: Is het niet beter om, in plaats van te klagen dat vergaderingen niet nuttig zijn, te bepalen wat we er aan kunnen en gaan doen? Is dat soms een taboe? Overkomt ons dit steeds maar weer? We zijn er toch zelf bij!
Bovenstaand artikel geeft een handvat om deze verandering te beginnen.
Onnutte vergaderingen zijn echter slechts een voorbeeld. Er zijn nog veel meer zaken die niet nuttig zijn en toch gedaan worden.
In plaats van te klagen dat het niet nuttig is (we zitten vast in de 'Check'-fase van de Plan-Do-Check-Act of Deming cyclus), kunnen we beter overgaan naar de Act-fase: Wat gaan we eraan doen? Als we er niets aan doen, dan verandert het echt niet vanzelf.
Als we er niets aan doen en het steeds maar weer laten gebeuren zijn we zelf ook onze tijd aan het verdoen. Als iemand zijn tijd zit te verdoen, zou hij daar salaris voor mogen/kunnen/willen ontvangen?

Het grootste probleem is niet het probleem zelf. We zijn meestal best capabel om problemen op te lossen. Het grootste probleem is dat we er niets aan doen.
 

Acht megatrends voor na de recessie

Nico Cost, personal coach @ bqriuz   |    |  25 juli 2009
Reactie: Ruud en trojan, mijn complimenten voor jullie inzicht en vermogen om aan te sluiten, voortborduren op wat we hebben en dit proberen te verbeteren.

Daar zit ook direct een kern van de zaak, oplossingen die je vind zijn er voor jouzelf en niet voor anderen. Een ander kun je alleen helpen door hem of haar te helpen bij zijn of haar proces, zij 'moeten' ook zichzelf helpen zoals jij jezelf helpt. Het is niet alleen 'verbeter de wereld en begin bij jezelf', maar ook 'biedt anderen geen oplossing, maar help ze aan een idee hoe ze verder kunnen komen'. Mensen leren pas echt iets als ze het zelf ondervinden, en in staat zijn dit te evalueren door er even in een helicopter boven te gaan hangen. Dat kan in een seconde, maar ook kan het jaren duren.

Wat betreft de oplossing of het antwoord, ik ben van mening dat het proces daar naartoe belangrijker is dan het resultaat of eindbestemming. De oplossing of eindbestemming is namelijk tijdgebonden en zal steeds wijzigen. Bewust bezig zijn met het zoeken naar de waarheid, beschaving of hoe je het ook wilt noemen, is denk ik het beste wat je kunt doen. Anderen meenemen is zo fijn, omdat je dan samen opgroeit en bouwt aan de samenleving die je voor ogen staat.
 

Meer aandacht voor ZZPers gewenst?

Elise Braakman   |    |  25 juli 2009
Reactie: Helemaal met richard, valentijn en jerry eens: ZZP'ers zijn ondernemers. Niets meer, niets minder. Dus ook niet je hand op willen houden als het misgaat. Daar heb je voor gekozen als je ondernemer word. zzpérs die vinden dat ze recht hebben op een uitkering als het misgaat, dat zijn geen echte ondernemers.
 
< vorige 1276 1277 1278 1279 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10