zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Uitzendkracht goedkoper dan vaste medewerker

Dhr. Ayhan   |    |  31 juli 2009
Reactie: Graag een applaus voor Flexibility (Zwolle-Noord)!

 

Vijf tips waarmee u pesters kunt aanpakken

Leo   |    |  31 juli 2009
Reactie: Bij mijn vorrige werkgever had ik hier met grote regelmaat (lees continu) mee te maken.
Erg herkenbaar wat hier benoemd is.

Jammer dat er geen tips staan om het aan te pakken. Wat moet/kan je als leidinggevende echt DOEN om het tegen te gaan?
 

Hoe overleeft uw IT-afdeling een griepuitbraak?

Ton   |    |  31 juli 2009
Reactie: Rian:

En dan heb je smurven in dienst, want colloïdal Silver kan je blauw kleuren en is niet onbekritiseerd.

Zelf denk ik eerder aan kruiden, bijvoorbeeld thijm, dat virussen kan vernietigen.
Nostradamus is bij de meeste mensen bekend als ''profeet'' wat velen niet weten is dat deze meneer anders bekend was geworden om zijn prestaties als geneesheer. Ten tijde van de pest en aderlatingen, genas hij besmette mensen en beschermde zichzelf door middel van kruiden.

Ik maak me niet sappel, je ertegen beschermen kun je toch niet en mijn immuumsysteem is toppy, dat moet het werk doen. Een inenting tegen welke griep dan ook lijkt mij averechts te werken en onnatuurlijk. Ik ben door mijn ouders maar half ingeënt als kind, speelde vroeger in het riool, op de afvalberg en ben zelden tot nooit ziek. Natuurlijk soms voel ik wel dat mijn afweermechanisme een topprestatie moet leveren en leert om te gaan met onbekende ziekteverwekkers, dat is echter geen ziekte, dat is de natuur zo hoort het. Geen garantie dat ik niet ongeneeslijk ziek kan worden maar dat heeft niemand, ook niet met een griepprik.
Maar goed ik heb maar 3 van de 4 jaar microbiologie gestudeerd ooit, misschien dat het in dat 4e jaar essentiele informatie behandeld werd...
 

Uitzendkracht goedkoper dan vaste medewerker

Dhr. Ayhan   |    |  31 juli 2009
Reactie: Beste mensen,

De een heeft gelijk, de ander weer ongelijk. Maar er is maar 1 ding dat vast staat en absoluut waar is, en dat is dat per sector (metaal, agrarisch, medisch, etc) het kostenplaatje en het voordeel van de geleende uitzendkrachten door de opdrachtgevers, en de salarissen en positie van de uitzendkrachten zelf, zeer verschillend is.

Ik werk in een technische uitzendbureau, wij zenden voornamelijk lassers, ijzerwerkers, etc uit naar constructiebedrijven, scheepswerven, etc. De uitzendkrachten hebben gemiddeld een bruto uurloon van 16 euro, netto komen zij per 4 weken uit op 2.300 euro (globaal). En wat betreft de opdrachtgevers; wanneer het werk of het project afgelopen is, kunnen zij direct deze werknemers laten stoppen. Deze werknemers kunnen dan hun werkzaamheden verder verrichten in andere relaties van de uitzendorganisatie. Dat hangt af hoe groot je netwerk is.

Dus, de bovenstaande verhalen kloppen deels wel, deels niet. Uitgaande van mijn verhaal moet het nu duidelijk zijn bij iedereen.
 

Uitzendkrachten oplossing tijdens pandemie

Ton   |    |  31 juli 2009
Reactie: Maar hebben de uitzendbureau's zich ook zelf goed voorbereid. Sinds de crisis is het aan dat front ook vrij stil. Jarenlang kreeg ik telefoontjes of ik nog beschikbaar was, of ik interesse had in een leuke klus. Of ik mijn cv wilde opsturen enz. Nu is het stil, heel stil...

Bedrijven die interimmers kunnen leveren zijn daarintegen veel actiever. Die hebben plotseling ook steeds meer vacatures of doen alvast een intake voor het geval dat de griep zorgt voor uitval van personeel en daarbij de economie weer aantrekt.

Dit berecht wordt waarschijnlijk ook de wereld ingestuurd om de uitzendmarkt weer op te vijzelen al zit er natuurlijk een kern van waarheid in griepgolven zorgen voor uitval van arbeidskrachten.

Ik denk dat de arbeidsmarkt straks heel interessant en woelig wordt.

Enerzijds zijn een hoop mensen klaar om van werkgever te wisselen om diverse redenen. Veel mensen hebben werk geaacepteerd dat beneden hun niveau of inkomenswens ligt uit nood nadat ze hun werk verloren hadden. De aantrekkende economie gaat zorgen voor vraag naar personeel, de ontjonging en vergrijzing voor verloop en tekort. De griep waarschijnlijk voor vraag naar interim en uitzendkrachten.
 

Zeven manieren om te blijven presteren onder druk

Ton   |    |  31 juli 2009
Reactie: Een paar jaar geleden werkte ik achtereenvolgens aan verschillende projecten bij diverse bedrijven. De bedrijven waren opstartende en er moest simpelweg gepresteerd worden om claims te voorkomen. De aanloop ging heel moeilijk, te weinig personeel, ondeskundig personeel, kinderziektes in de processen enz. enz. Een claim zou over en uit betekenen. Dus zetten we met zijn allen de schouders eronder.

Inderdaad, snel naar huis boterhammen halen, een paar uurtjes slapen en weer werken. 16uur, 20 uur. Maand in maand uit. De werkgever zorgde voor eten, soep en (fris)drank.

Natuurlijk werd en geklaagd over de situatie maar we wilden allemaal dat doel bereiken. Tevreden klanten, die op tijd, kwalitatief goed produkt geleverd kreeg. Er werd specialisme vanuit heel Europa en de US naar ons toegestuurd en ook zij vonden geen oplossingen.

Wat zag je gebeuren, we ontwikkelden ons als een heel gemotiveerd goed samenwerkend multidisciplinair, multikultureel team. Wie de schouders er niet onder wilde zetten werd door het team bijgestuurd. En het harde werken zorgde voor extra energie. Muziek was op de werkvloer verboden, de pauzes strikt geregeld.
We hebben uiteindelijk alle regels en voorschriften als een bende anarchisten overboord gekwakt en een topprestatie geleverd.
Kon er gewerkt worden dan weer gewerkt en pauzes overgeslagen of elkaar afgelost. Lag de produktie stop dan werd gepauzeerd, desnoods 2 uur en soms stuurden we iedereen simpelweg naar huis en riepen we ze weer op als het probleem verholpen was.

Aanvankelijk moest iedereen wennen aan het idee, zeker medewerkers uit Duitsland, Tsjechë, Hongarije maar ook specialisten uit de UK en de US.

We kregen allemaal een boost en energie van deze manier van werken, voelden ons verantwoordelijk en betrokken van hoog tot laag en keken over de grenzen heen van de functieomschrijvingen (lees taken en bevoegdheden) Het doel stond centraal.

Hoe een einde aan deze situatie kwam? Er kwam een spoed delegatie vanuit het Amerikaanse hoofdkantoor, die verbaasde zich over de situatie en maakte er een einde aan. Zo succesvol dat de fabriek in de problemen kwam en verkocht werd. De meeste hard werkende mensen, de meest betrokkenen werden ontslagen, oneervol. En zo maakte een land dat bekend staat om ijn flexibiliteit en werkkracht een einde aan een dreamteam en haar eigen paradeplaatje. Ik denk dat de kortzichtigheid van die Amerikanen wel erg groot was en de bewondering achteraf voor de Nederlandse aanpak wel erg groot toen ze zagen dat onze manier van werken ronduit beter was en werkte!

Je kunt alle werkdruk aan als je ervan overtuigd bent dat je werk belangrijk is en met plezier je werk doet, in een prettige werksfeer. We hadden geen sport nodig, lekker muziekje op en schouders eronder. We deden niet meer aan het verplichte werkoverleg in de verplichte ruimte met verplichte verslagen, vergaderen over een snijwondje of een verbetering. Nee hoor we hadden het gewoon tijdens het werk over dergelijke zaken en tijdens de pauzes of als de gesponsoorde maaltijden arriveerden. En als iemand iets belangrijks thuis te doen had dan kon hij gewoon naar huis dan bleef iemand anders wel langer, uit eigen initiatief.
Natuurlijk was dat een extreme situatie maar het was wel duidelijk. Als de werkgever en werknemer als 1 ''familie'' met elkaar omgaat op basis van wederzijds begrip en respect en de neuzen dezelfde kant op gaan kun je top presteren en energie uit je werk halen met zijn allen. Gek dat die Amerikanen dat niet begrepen, zijn ze de race voor de maan vergeten? Dat team moet toch ook zo gewerkt hebben...


Inderdaad zoals de meeste uitbuiters in deze tijd is hun aanpak absoluut niet de manier om top prestaties uit hun teams te halen. Je moet zorgen dat je personeel ervoor gaat, samen met jou het doel wil bereiken. Angst en vrees werkt minder goed. Je kunt beter zorgen dat menesen het belang zien van het halen van de doelstellingen. De angst en vrees zit al ingebouwd, de meeste werknemers willen niet dat ze hun baan verliezen doordat het bedrijf moet reorganiseren of dicht gaat en ze werkloos worden, financiële problemen krijgen, hun arbeidskring verliezen, hun zekerheid enz.
Dus waarom met de zweep erover of demotiverende actie's? Schindlers list vind ik in dat opzicht een heel interessante film. Iedereen wilde voor Schindeler werken en presteren omdat buiten een boze wereld dreiging was.
 

Zeven gewoontes van zeer onbetrokken personeel

Ton   |    |  31 juli 2009
Reactie: Heel opmerkelijk maar wel herkenbaar. Ik heb het met een dikke smile gelezen.
Bij een grote multinational woorvoor ik gewerkt heb was deze houding de manier om hogerop te komen. Wie ongemotiveerd was kreeg promotie. Daar werd ik op geattendeerd door de oude garde. Dat was ook wel appart. Hoe dan ook een prima werkgever en dat besef je pas als je weg bent. Nu tien jaar later zijn andere bedrijven pas bezig met beleidszaken, vernieuwing van inzichten en principes alsof het nieuw is. Deze werkgever liep sterk vooruit, dat leek toen heel gewoon en algemeen. Later besef je dat het zeer vooruitstrevend was. Wie dat was?..een Nederlandse zoutproducent uit Arnhem. Met respect kijk ik terug op die tijd en met datgeen wat ik bij hun leerde heb ik op mijn beurt weer andere bedrijven geholpen die minder professioneel bezig waren. Bedankt!

 

Boeman 2.0

Ton   |    |  31 juli 2009
Reactie: Goed stuk Ad. Al denk ik wel dat Boeman 2.0 op zijn beurt weer te maken krijgt met de fossielen die een etage hoger in de organisatie zitten.
Die kennen dergelijke principes wel, verkondigen dat ook maar passen zelf 1.0 toe en hebben moeite met deze upgrade.

Zelf denk ik wel dat het goed is om ook boeman 1.0 niet helemaal te vergeten.

Zelf ben ik herhaaldelijk vastgelopen met mijn boeman 2.0 in een omgevinging waar iedereen deze versie toejuigde...op een fossiel na, de server die werkte alleen op 1.0 en alles wat 2.0 gebruikte liep vast. De crisis zorgde er volgens voor dat alles weer teruggedraaid werd na 1.0. Angst en vrees, topdown, demotivatie en vele mails van mensen die het jammer vonden dat 2.0 niet de standaard versie was geworden, het was zo fijn werken.

Groet,

Ton
 

Bedrijven willen schade nu al op Wilders verhalen

richard   |    |  31 juli 2009
Reactie: Eindelijk mensen die door hebben dat je met haat preken Nedeland veel schade toebrengt ook op het economosies gebied .
En zouden al die Wilders aan hangers nog op hem stemmen als ze weten dat de werkloosheid door zijn kreten vergroot word ?
 

Zeven manieren om te blijven presteren onder druk

MvdPasch   |    |  31 juli 2009
Reactie: Lucas heeft het prima verwoord. Geld opent vele deuren. Zakelijk gezien betekent dat voor een manager een opstap naar een trede hoger. Het is niet alleen de hypotheek die telt meer de status wat men zich aanmeet. Als de werkzaamheden dus niet naar behoren worden uitgevoerd, valt men van zijn sokkel en dat moet willens en wetens worden voorkomen. Dan komen we inderdaad op het punt van intelligentie. Managen kun je leren tot op zekere hoogte. Om mensen te motiveren daar komt meer bij kijken. Sommigen missen het EQ en kunnen zich nimmer verplaatsen in wat zich op de werkvloer afspeelt. De ongeïntereseerdheid valt pas op als de werkgever zogenaamd geïnteresseerd vraagt hoe het gaat en na een paar minuten wegloopt. Want tijd is money. Dat gebeurt op diverse fronten. Leuk gehad? Men wil vertellen, de manager vindt dat het verhaal te lang duurt en maakt er snel een eind aan. Oninteressant. Leuk leuk. Nee niet leuk want men speelt toneel. Emotionele middelen kunnen worden ingezet waardoor de medewerker nog minder wordt gemotiveerd. Onbegrip van beide kanten of een leidinggevende kan doen voorkomen of dat de werknemer een nono is en niets begrijpt. Wat niet mag voorkomen is dat men ook zo zijn voorkeuren heeft. Sommigen kunnen nog wel eens een potje breken en anderen hoeven maar te zuchten en het is foute boel. In een tijd waarin de werkgelegenheid op zijn retour is, is het ook bazentijd. Daar wordt hevig gebruik van gemaakt. Voor jou 10 anderen. Een vakbond kan weinig doen zit eigenlijk met 2 petten op. Eigenlijk is het een verkapte manier van onderdrukking.
 

Ik word beschuldigd van seksuele intimidatie. Wat te doen?

Hans   |    |  31 juli 2009
Reactie: In het verleden heb ik zelf de ervaring gehad. Uiteindelijk kon ik aantonen in hoger beroep dat ik de bewuste maanden niet eens op het werk was. (was al lang bekent bij de onderzoekers, maar er werd doel gericht gewerkt aan dader zoeken en slachtoffer verdedigen) Een arboarts had dit in zijn dossier staan en daarmee was na zes jaren eindelijk de aanklacht van tafel en kreeg ik een stevige schade vergoeding. Maar je bent en blijft voor altijd gewond. Ook nu komt alles weer boven.

Maw. Bereid je voor op iets waarop je je niet kan voorbereiden. Zorg in ieder geval dat je gezin weet wat er speelt. en zorg voor bewijzen zwart op wit. Zeker je agenda kan een belangrijke rol spelen.

Heel veel sterkte en wijsheid in dit keerkpunt in je leven.
 

Test: Bent u een goede spreker?

Ton   |    |  30 juli 2009
Reactie: Ik heb een idee.

We huren een ruimte, delen de kosten en gaan allemaal en keer een toespraak houden en geven elkaar feedback en een punt. Een soort Idols voor sprekers. Dan weten we wel wie goed kan spreken, toch?

Want die link is morsdood en de test waarschijnlijk weer zo'n tienerblad testje.

Het stukje score vergelijken vind ik wel erg griezelig. Immers mensen die denken dat ze training nodig hebben kunnen goede sprekers zijn en mensen die vinden dat ze geen training nodig hebben zeer slechte sprekers. Daarbij bestaat de groep in beide gevallen uit studenten..het zou eigenlijk een gemengde groep moeten zijn een afspiegeling van de doelgroep voor wie je gaat spreken. Ik bedoel een senioren daar spreek je anders tegen dan tegen jongeren.

Volgens mij mogen we blij zijn dat de link dood is.
 

Meer dan de helft MKB bedrijven besmet met malware

Ton   |    |  30 juli 2009
Reactie: Ik kan me nog herinneren dat ik enige tijd geleden 2 maal gevraagd werd door eigenaren van bedrijven of ik, als ik verstand had van computers, een virus kon verwijderen of een internetverbinding kon herstellen. Inderdaad, computers zijn mijn lust en leven en als sollicitant wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten bij je werkgever. Alles weer netjes gemaakt en ja hoor afgewezen.... En nee, ik solliciteerde niet als IT-er. Wel heb ik altijd IT geholpen of mij ontfermd over dergelijke zaken. Bizar genoeg werd ik gewoon consequent afgewezen voor dergelijke functies. O, natuurlijk ik mocht het personeel trainen in Windows 95 en Office, toen DOS en Win 3.1 eruit gingen en server opzetten, het netwerk uitbreiden en laptops voorzien van software en de juiste instellingen. In de jaren dat het nog mocht en we jong en mooi waren, was ik ook wel eens ''anarchistisch bezig'', later werd dat strafbaar gesteld.
Toch denk ik dat ik de volgende werkgever die zijn sollicitanten gebruikt om zijn laptop in orde te maken van mallware voorzie, of gewoon een rekening uitschrijf. Als hij me nu weer gebeld had bij het volgende probleem en gewoon zijn beurs had getrokken dan had ik er geen probleem mee. Mijn gegevens hadden ze. Maar misschien ben ik ook een prutser en is zijn laptop gesmolten, dan begrijp ik het wel...
Maar nee, zo zijn ze niet. Zo werkt het MKB vaak, we vragen een adviseur en krijgen gratis advies, we vragen een handige computernerd tijdens een sollicitatie wel of hij ook verstand heeft van een computer en die fikst het wel voor nop. De monteur in de garage heeft moeite met je auto te maken je bent de beroerste niet en je helpt mee en samen vind je de oplossing. Korting hoe maar, een reprimande van iemand die de rekening uitschrijft dat klanten niet mogen meehelpen en niet aanbieden dat je je handen even mag wassen. Allemaal erg zielig soms.

Inderdaad, wie zijn pc intensief gebruikt om (zakelijke) informatie te zoeken krijgt op den duur een hoop ellende met zijn systeem.
Ik draai thuis regelmatig verschillende professionele security suites op mijn netwerk. Plots had ik meer dan 300 besmettingen toen ik wisselde van pakket en ze zaten niet in de quarantaine file van de oude scanner, ze waren gewoon nooit opgemerkt door de oude scanner ondanks de uurlijkse update. Heel gevaarlijk voor een MKB netwerk of systeem. Mijn advies regelmatig eens met wat anders scannen en consequent back-ups maken liefst op verschillende dragers voor de belangrijkste bestanden. 2 usb hd schijven van 2 verschillende topmerken werkten plots niet meer tijdens de garantie. De garantie vond ik niet interessant de bestanden wel. Ik heb ze uit de case moeten halen en direct moeten aansluiten in de pc. De andere scijf spinde niet meer op, die is via de diepvriesmethode weer ''gemaakt''. Ze lopen nu nog maar ik vertrouw niks meer. Het belangrijkste heb ik op 3 plaatsen opgeslagen en gebrand. Maar ik ken bedrijven dus dus echt alles verloren zijn. Blikseminslag, diefstal, brand. Sla op op verschillende lokaties Bijvoorbeeld thuis en werk of bij gehuurde digitale opslagcapaciteit. Een niet goed functionerende scanner kan ook de verkeerde bestanden verwijderen of beschadigen (AVG) voor een leek soms niet makkelijk in orde te brengen. Het gebeurt meestal als je het niet verwacht en het kan lang duren voordat je weer toegang hebt tot je bestanden of applicaties. Mijn mail starte vanmorgen heel langzaam. Waarom? Maar ik moest wel het adres hebben van een afspraak. Mijn 2e pc was echter ook online en ik laat de mail standaard een week staan op de server voor het geval dat. Dus ik kan altijd via een andere pc aan de mail. De server bij de provider had er echter ook uit kunnen liggen. Het was gewoon dom om de adresgegeven even direct te noteren. Je afspraak bellen en aangeven dat je systeem plat ligt en of ze even het adres kunnen geven klinkt ook onnozel. Zeker als je om 9 uur een afspraak hebt en een uur ongeveer moet rijden, dan had ik ze uit bed moeten bellen en dat nummer had ik natuurlijk ook niet. Zo is het ook met die digitale techniek.

 

Boeman 2.0

Lia Donkers   |    |  30 juli 2009
Reactie: Het is een leuke invulling van een managementstijl. Echter manipulatie, intimidatie en andere verbonden gedrag is nog in heel veelorganisaties een geaccepteerd middel: kijk eens rond bij de afdeling PenO: al die technieken lijken geaccepteerd te zijn. Het hoort inderdaad niet meer thuis in onze huidige samenleving maar soms lijken organisaties op kleine soevereine machtsstaatjes waar geheel andere wetten en regels gelden als de normen en waarden in onze samenleving.
 
< vorige 1274 1275 1276 1277 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10