zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Effectief leiderschap bij organisatieverandering

Ron van der Kolk   |    |  2 september 2009
Reactie: Beste Icnivad,

Het waarom is uitgewerkt in het programma Antwoord (http://www.antwoord.nl/). Mijn onderzoek is nu juist bedoeld om de implementatie beter te laten verlopen.

En geloof me, er worden heel wat structuren afgebroken om dit mogelijk te maken.
 

‘Nederland pas in 2013 weer op niveau van vóór de crisis’

Gerben Bakker   |    |  2 september 2009
Reactie: Voor de jaren 2007-2008 hoeven we volgens mij niet meer te spreken over ''verwachten/verwacht''.
 

Effectief leiderschap bij organisatieverandering

Icnivad   |    |  2 september 2009
Reactie: Blijft de vraag:
Waarom veranderen...

De veranderingen in de publieke sector hebben alleen maar geleid tot hogere kosten, graaigedrag, mislukte projecten en nepotisme.

Never change a winning team...

In de echte wereld moet je afbreken voordat je gaat bouwen.
 

De beste zes manieren om werk te vinden zijn gratis

Icnivad   |    |  2 september 2009
Reactie: Dat zijn inderdaad 6 open deuren.

Werk vind je het best bij je huidige werkgever, hierbij heb je ook de meeste rechten opgebouwd. Denk dus goed na over migratie.

Migratie is alleen maar goed voor HR management. En als je teveel hebt gemigreerd kan je wel eens buiten de boot vallen.
 

Zo komt u zelfverzekerd over

Icnivad   |    |  2 september 2009
Reactie: Uit ervaring weet ik dat onzekerheid vaker positief word beoordeeld.
Als overtuiger op basis van inhoud kom ik regelmatig véél te zeker over.
Niemand houdt van arrogantie, tenzij je in die persoon gelooft als goeroe.

Wat is er mis met jezelf zijn, zeker of onzeker...

Onzekerheid is een gebrek aan inhoudelijke kennis. Los dat op en er is geen probleem of houding die je moet aannemen.
 

Oudere sollicitant wordt nog steeds met smoesjes afgewezen

Icnivad   |    |  2 september 2009
Reactie: Het weren van ouderen is een direct gevolg van overdreven doorgevoerd project management.

PM (een spin-off van de defensie industrie) vereist immers messcherpe specialisaties op operationeel niveau met misbaar personeel.

Overzicht is ongewenst want daardoor ontstaat twijfel aan de capaciteiten van de beslissers met mogelijke muiterij tot gevolg.

Doordat bedrijven vanwege extra inkomsten uit extra uren en declarabele management kosten massaal kiezen voor PM kunnen we hier niet meer omheen.

Vervelend is wel dat het bedrijfsleven PM heeft geadopteerd, bij defensie overleeft men de eigen specialisatie veelal (bedoeld!) niet. Bij het bedrijfsleven wordt je als overtollig afgevoerd en kun je niet verder.

Jammer dat kennishebbers overtollig zijn, maar misschien is nog erger voor de huidige generatie kanonnenvoer.
 

Ambtenaar werkt veel en graag over

Icnivad   |    |  2 september 2009
Reactie: De overheid betaalt overwerk ook prima!!
Dus waarom voorzien in banen voor een ander als je door een beetje overwerk (je was toch al niet moe) extra poen in je zak kunt steken.

 

Consument mijdt spraakherkenningssysteem

Icnivad   |    |  2 september 2009
Reactie: Overigens proberen consumenten überhaupt call centers te vermijden.
Buiten een hoge kostprijs zijn de medewerkers over het algemeen goed in staat spraak te herkennen, ze hebben alleen geen antwoorden.
 

Werknemer in publieke sector heeft geen last van vakantiestress

Icnivad   |    |  2 september 2009
Reactie: Dat is het voordeel als je je geen zorgen om je inkomsten of opdrachten hoeft te maken.

Opdrachten verzin je gewoon zelf en inkomsten haal je bij de burgers.

Graag zou ik ook bij deze georganiseerde criminaliteit willen horen (zucht).

 

Ambtenaar werkt veel en graag over

Ad de Beer   |    |  2 september 2009
Reactie: Mijn dochter, pas afgestudeerd als dierenarts, moet zich bij de Voedsel en Warenautoriteit registreren. De handtekening moet daar bekend zijn in verband met de validatie van entingen als dieren door Europa worden vervoerd.
De dag na haar afstuderen heeft ze contact opgenomen met de VWA. Na 4 keer bellen en 10 emails wist men eindelijk de formulieren te sturen (7 weken kostte het om 2 formulieren in een enveloppe te stoppen, die te adresseren, te frankeren en in de bus te stoppen).
Terug gestuurd, 4 weken later een brief dat ze die dingen persoonlijk moest brengen, de formulieren opnieuw, leeg dus, erbij.
Ingevuld en voor de zekerheid gebeld om te vragen of er aan afspraak nodig is. Jazeker, maar de ambtenaar die de handtekeningen nakijkt is ziek en daarom kan het voorlopig niet.
Kijk, zo verhinder je iemand akl 3 maanden een beroep uit te oefenen. Zo verspil je belastinggeld, alsof er maar één ambtenaar is die een handtekening kan nakijken?
 

Applicaties bepalen succes smartphone

B Reuling   |    |  2 september 2009
Reactie: @Sara
Ik ben niet boos op Apple, ze hebben ijzersterke marketing en prima designers. En als zij zeggen dat iets goed is volgt de wereld.

Wel heeft Apple een zeer twijfelachtige relatie met de media en te veel een vinger in de pap...

Ook neem ik ze kwalijk dat ze daarmee echte innovatie de grond in boren. Innovatie is in het begin immers zelden gebruiksviendelijk.

Ik vind dat niet alles geschikt hoeft te zijn voor gebruik door idioten. Dat creert alleen maar een afstand tussen hen die de technologie begrijpen en de gebruikers en dat stompt gebruikers af, de magie van het kastje is immers onbegrijpelijk?

 

Zo komt u zelfverzekerd over

bt   |    |  2 september 2009
Reactie: Wat aan het op zich ware verhaal van van Marwijk toegevoegd moet worden is dat de wereld in de eerste plaats alleen maar iets heeft aan oprechte mensen die veel verstand van hun vak hebben. Zolang het doel van het uitstralen van zelfverzekerdheid is om anderen met meer kans op succes oprecht te adviseren of te helpen, wordt de iedereen er beter van. Maar bij onoprechte mensen leiden de tips van van Marwijk tot namaak zelfverzekerdheid die vooral misbruikt wordt om anderen te misleiden of te bedriegen, net hoe je het noemen wilt. Helaas is namaak zelfverzekerdheid, ca. 30 jaar geleden als trend begonnen in de toen snel materialistisch/kapitalistisch wordende VS, door velen overgenomen en misbuikt. Het met die namaak zelfverzekerdheid gescoorde vertrouwen bracht velen groot persoonlijk gewin. Weliswaar ten koste van de ander en de maatschappij, maar so what? De grondsteen van de moderne kapitalistische maatschappij is immmers ''als ik er maar beter van wordt en na mij de zondvloed''! Denk aan de woekerpolis affaire waardoor veel mensen op hun oude dag veel minder te besteden zullen hebben dan ze altijd hebben gedacht en aan de wereldwijde financiele crisis, waardoor o.a. Nederland nog 10 jaar en waarschijnlijk langer diep in de schulden zit. De tips voor het uitstralen van zelfverzekerdheid van van Marwijk zijn als een wapen, het kan en zal dus ook in handen van de (helaas vele) verkeerden terechtkomen, met alle schade voor anderen en de hele maatschappij vandien. De conclusie, wees extra op uw hoede als iemand die heel zelfverzekerd overkomt u iets adviseert of wil verkopen!!! De oplossing? Geleidelijke afname van het aantal mensen op aarde, m.a.w. sanering van de overbevolking op de aarde. Want die sanering leidt automatisch tot afname van de gevaren van het kapitalistische systeem voor de aarde en voor de mensheid. Kapitalisme is immers gebaseerd op altijd nog meer, meer, meer! Hoe meer mensen hoe groter de productie en de verkoop en de winst. De hierdoor ontstaande tekorten aan grondstoffen, energie, voedsel, drinkwater, etc., etc. leiden alleen maar tot prijsverhogingen dus meer geld in de zakken van het grootkapitaal en hun politieke achterban. Door geleidelijke afname van de wereldbevolking, liefst niet door ziekte, oorlog en andere plagen (gunstig voor bepaalde groeperingen in het grootkapitaal, zoals o.a. medische-, wapen- en bouw-industrie) maar door geboortebeperking, worden de drijfveren achter het kapitalistische systeem vanzelf opgeheven.
Wetenschappelijk is al lang vastgesteld dat er op aarde plaats is voor maximaal 2,5 tot 3,5 miljard mensen, wil er van alles genoeg zijn voor iedereen (uitgegaan van wat de moderne, welvarende westerse mens nodig heeft) en waarbij de aarde als zodanig, het ecologische systeem, dit kan dragen. Als er van alles genoeg is voor iedereen, zonder dat de aaede er aan ten gronde gaat, is er geen behoefte meer aan oorlog, aan wapens en aan tips voor het uitstralen van al dan niet oprechte zelfverzekerdheid.
Denk niet dat ik hier in deze reactie de grote wijsheid heb uitgevonden, in China geldt al ca. 15 jaar dat maximaal 1 kind per ouderpaar is toegestaan. Als de hele wereld dat goede voorbeeld zou volgen, zou de wereldbevoling in een genaratie, dus in ca. 70 jaar (en dat is dan waarschijnlijk nog net op tijd) halveren van nu ca. 7 miljard naar dan ca. 3,5 miljard! Lang leve de aarde, lang leve de levende natuur inclusief de mensheid!
 

Oudere sollicitant wordt nog steeds met smoesjes afgewezen

Bert Huisman @ Manyways Coaching   |    |  2 september 2009
Reactie: Wat is het jammer om in een groot deel van de reacties een vijandige houding tussen werknemers en werkgevers (of HRM) te constateren. Wat mij ook beklemt zijn de vooroordelen die over en weer in stand worden gehouden.

Zonder als naïeveling in de kantlijn van deze levende discussie te willen belanden stel ik u werkgevers en werknemers volgende vraag: Wat maakt u zo vijandig, argwanend en terughoudend tegenover elkaar staat?Uiteindelijk zijn jullie op elkaar aangewezen. Samen maken en breken jullie het bedrijf.

Ik zie momenteel een opleving van een manier van omgaan tussen baas en ondergeschikte (ja ik kies deze woorden bewust) die in de eerste helft van de vorige eeuw al achterhaald was.
It takes two to tango. Zowel werkgever als werknemer hebben er kennelijk baat bij deze rolverdeling in stand te houden. Dat biedt stof tot nadenken.

Beste mensen als we er de komende 20-30 jaar wat van willen maken zullen we met zijn allen de schouders er onder moeten zetten.

Er is in ons open land met een open economie geen ruimte voor discriminatie of slachtoffer gedrag. Overigens is dat laatste inmiddels een breed maatschappelijk probleem.

Jong of oud, wit of kleurrijk, werkgever of werknemer stop met kibbelen! De beuk erin, en aan de slag voor een welvarend en tolerant Nederland.

Bert Huisman 53 jaar jong!



 

Werknemer in publieke sector heeft geen last van vakantiestress

Remco   |    |  2 september 2009
Reactie: Vreemd! De overheden hebben zich de afgelopen decennia zo nadrukkelijk opgeworpen als de alles regelende en wetende elitecultuur. Nu zitten we meen ik in een diepe crisis en wat blijkt....... Het boeit ze niet of ze kunnen hun zelf genomen verantwoordelijkheid erg goed dragen. De opstand der middenklasse al niet lang op zich laten wachten.
 
< vorige 1245 1246 1247 1248 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10