zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Zo komt u zelfverzekerd over

Richard Koopman   |    |  31 augustus 2009
Reactie: @ J Hendriks: Wiens probleem is het dan eigenlijk... van de ontvanger of van de zender? Als het niets zegt over de (on)zekerheid van de zender..
 

Zo komt u zelfverzekerd over

Thea   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Beste meneer Koopman, het is niet ''doen alsof je zefverzekerd bent''!!. Het is een handvat om zelfverzekerder te worden. Maar waarschijnlijk hebt u dit niet nodig. Gun een ander de mogelijkheid om zich te verbeteren en zijn ''mannetje/vrouwtje'' te staan. Wellicht begrijpt u dan de materie beter.
 

Recessie en schaarste versterken rattengedrag op werkvloer

Lia Donkers   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Ik heb geprobeerd te achterhalen welk onderzoek aan dat statement ten grondslag ligt maar ik kan de bron niet vinden. Ook ik ben diverse malen benaderd door de pers met deze vraag maar heb hierover nooit een antwoord gegeven want ik weet het niet. We weten dat onzekerheden in de organistie de kans op rattengedrag, pesten op het werk en mobbing vergroot maar of dit ook werkelijk zo is wete niemand zeker. Ik zie nu ook veel organisaties voorbij komen die juist het tegenovergestelde melden. Dus als iemand de oorspronkelijk bron kan vermelden van de titel van het artikel: graag
 

Zo komt u zelfverzekerd over

J Hendriks   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Jammer dat een aantal mensen niet begrijpt dat het zich hier niet handelt om toneelspel of onnatuurlijk gedrag. De doelstelling is enkel je bewust te zijn van een bepaalde vorm van communicatie die als onzekerheid kan worden ervaren door de ontvanger van de boodschap. Het zegt niets over de (on)zekerheid van de zender.
 

Wat te doen aan een medewerker die niet wil veranderen?

Carla   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Het lijkt een groot probleem maar ik mag je eigenlijk feliciteren. In een veranderingsproces zijn er namelijk 4 categoriën aan medewerkers welke ieder een eigen houding tov het veranderingsproces innemen. Eén daarvan is de zogenaamde 'criticaster'. Deze categorie houdt de veranderingsmanager scherp doordat je rekening zult houden met zijn mening/visie om de efficiency slag te maken. Deze categorië blijkt namelijk vaak de gevoelens van meerdere medewerkers te verwoorden (voor degene die niet durven) en daarnaast is een goede criticaster vaak inhoudelijk erg scherp. Je kunt zijn ideeen dan ook (gedeeltelijk) gebruiken om je aanpak en je visie op de proces optimalisatie te versterken. Ik hoop dat dit helpt. Indien er sprake is van werkweigering is het natuurlijk een ander geval. Dan moet je korte metten maken.

Suc6 Carla
 

Oudere sollicitant wordt nog steeds met smoesjes afgewezen

I.M.C.A.   |    |  31 augustus 2009
Reactie: @I.K.

misschien handig eerst mijn reactie goed te lezen. Al mijn punten zijn inderdaad vooroordelen. Echter, jou punten ook!
Punt was dat het voor HR soms ook moeilijk is alle positieve punten te ''verkopen'' aan de afdelingshoofden die met de sollicitant gaan werken gezien hun tegenargumenten.

Van ouderen mag ook verwacht worden dat zij een betere helicopterview hebben. Zo is hier immers eerder ook gesteld als groot voordeel. Jammer dat ik dit hier dan niet terugzie.. We zien allemaal de voordelen wel. Vraag lijkt me dan ook meer: Wat gaan we eraan doen om de 50+'er aan de bak te krijgen?
 

Zo komt u zelfverzekerd over

Sanneke   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Ik heb komende woensdag een mondeling examen, waar ik (nu al) behoorlijk zenuwachtig over ben, mede omdat ik weet dat ik niet altijd al te zeker overkom. Ik ga uw tips zeker meenemen, bedankt!
 

Oudere sollicitant wordt nog steeds met smoesjes afgewezen

Meta   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Helaas veel generaliserende reacties!Hoezo eigen schuld van de oudere?Hoezo niet willen doorontwikkelen?Hoezo stil blijven staan? Hoezo niet flexibel?En inderdaad 45+ is al oud, zoooo oud!
Zelf heb ik 4 jaar terug een MBA opleiding afgerond,jaarlijks trainingen en opleidingen gevolgd.Recentelijk nog Prince2 afgerond.En toch mis ik (werk)ervaring...na 31 jaar werken. Redenen voor afwijzingen:
1)Te weinig retailervaring (ik heb 18 jaar in retail gewerkt).
2)Niet passend in een vitaal team van jonge honden met een cowboy mentaliteit(tja ik ben een 'oud'45+ teefje en loop nog 1/2 marathons).
3)Wij zoeken iemand met meer leidinggevende ervaring (ik heb 18 jaar leiding gegeven t/m leiding aan leiding en de nodige scholing krijg je erbij).
4)Wij zoeken iemand voor de lange termijn,die zich nog volop wil (door)ontwikkelen,nog 100 pct in zijn leervermogen zit en Prince2 wil doen(ben ik dement?Ik moet nog 18 jaar en Prince2 heb ik net gehaald?!?))
5)Woensdag mag ik weer op gesprek voor een nieuwe uitdaging met ontwikkelmogelijkheden!!!die ik hopelijk mag aangaan - hoop doet leven.
Een 45+pluser op zoek naar een nieuwe uitdaging
 

Zo komt u zelfverzekerd over

Geertjan Benus   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Ik had op de middelbare school een docent natuurkunde. Die deed zeer overtuigend alsof hij onzeker was. Zo kreeg hij wel de betrokkenheid van de leerlingen. De leerlingen wisten plots dat ze er zelf aan te pas moesten komen om de oplossing van vraagstukken te vinden. Het werd meer een gezamenlijk zoeken naar oplossingen dan dat er naar de docent geluisterd werd vanuit de houding: 'vertel jij het maar, jij weet het wel'. De resultaten werden zichtbaar beter.

Ik ben er van overtuigd dat betrokken medewerkers in organisaties betere prestaties leveren dan niet-betrokken medewerkers.

Wanneer de hoogste baas van een grote organisatie alleen managers wil die 'zelfverzekerd gedrag' vertonen, kan de manager dergelijk gedrag als die van die docent niet meer vertonen: dan diskwalificeert hij zichzelf in de organisatie. Wanneer medewerkers geleerd wordt welk gedrag goed is en welk gedrag slecht, gaan ze dat gebruiken tegen hun chef, of het nu waar is of niet en of de reden nu eigenlijk of oneigenlijk is.

Dat is op een andere manier ook het effect wanneer medewerkers te lang te maken hebben met één en dezelfde chef - dan weten de langer zittende medewerkers wat hun chef goed en slecht vindt, en gebruiken ze dat om lastige en te ijverige medewerkers af te schieten - de chef beloont dan de verkeerde.

Waar het gaat om managen, is authentiek gedrag van groot belang. Wanneer iedereen dat weet, is het gedrag van de 'bedreigende collega die in de ogen van 'ons kent ons' te hard werkt' al gauw niet meer 'authentiek'.

Lastig toch om in het algemeen en in het openbaar te praten over management.
 

Consument mijdt spraakherkenningssysteem

R.   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Deze ontwikkelingen/innovaties maken het wereld saaier. Ik denk dat dit systeem meer voor de ontevreden klanten zorgen dan tevreden klanten.

Let op: ontevreden klanten betekent omzetvermindering! Als organisatie kan je de kostenbesparing beter op een andere manier doen!
 

Zo komt u zelfverzekerd over

R.   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Ik denk dat het gevoel van 'zelfvertrouwen' je aangeboren is.

Het weten en horen van anderen dat je een of andere manier niet zelfverzekerd bent, zal meer stres en onzekerheid bij je zorgen.

Kortom: wees wie je bent!
 

Applicaties bepalen succes smartphone

H.E. Folgering   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Ik wou dat ik kon trouwen met mijn iPhone!
Easy to handle, mooi design, ontelbare mogelijkheden. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik iets anders zou willen hebben.

Heb ooit een HTC gehad die ik na drie maanden het lieft uit het raam wilde gooien van frustratie over de slechte functionaliteit (dit lag voor een deel ook aan de hardware, niet alleen de software)

Geef toe dat ik mijn iPhone weinig gebruik voor zakelijke doeleinden maar ik heb wel een prima word en excel programma erop staan.
Mail en agendabeheer is ook goed.

Voor mijn gevoel snapt Apple wat gebruikers willen namelijk gebruiksgemak.
 

Werkloze vertrouwt vooral op eigen kracht om baan te vinden

r.p.   |    |  31 augustus 2009
Reactie: Het UWV, en vooral het voormalige CWI dient volledig op de schop te gaan. Het is tenenkrommend hoe men te werk gaat, de belabberde bediening door en bereikbaarheid van werkcoaches. Of narcistische psychologen die sollicitatietrainingen geven... Zelf te laat komt en vervolgens een muur optrekt:Ik vind mezelf zo geweldig en jullie zijn losers.
En dan Werk.nl, al jaren werkt men met een software die zijn weerga niet kent. Zoek zelf maar eens een vacature, of zet je c.v. daar online... wedden dat de moed in je schoenen zakt.
Van een werkcoach kreeg ik te horen dat ik niet op wensbanen mocht zoeken want daar had ik geen ervaring in, dus niet bemiddelbaar. Het is toch te zot.
 
< vorige 1248 1249 1250 1251 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10