zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Pas op voor de rotte appel!

m.c.   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Hoewel ik geen voorstander ben van de term rotte appel zou ik geen andere benaming weten voor 1 van de teamleaden waar ik nu de leiding over heb gekregen.
Betreffende persoon meldt zich liever ziek dan dat ze overuren opneemt. Houdt zich niet aan werkafspraken en maakt overal een probleem van.
Haar houding is verbitterd en in haar werk is ze dwangmatig.
Jarenlang is ze met rust gelaten door de vorige leidinggevende en de rest van het team had zich er maar bij neergelegd.
Kortgeleden heeft ze zich ziekgemeld met de mededeling dat als ik vragen had ik maar naar het hoofdkantoor moest bellen.
Dit heb ik natuurlijk niet gedaan. Wel heb ik kontakt gezocht met de arboarts.
Later hoorde ik echter van mijn leidinggevende dat haar verhaal indruk had gemaakt op de HRM afdeling.
Ik heb dit verhaal eerst recht moeten zetten door iemand van HRM en de zogenaamd zieke medewerkster samen uit te nodigen voor een gesprek op kantoor.
Het advies van HRM is nu dat ik meer direktief moet gaan leidinggeven. Alleen aan haar. Met de rest heb ik immers geen probleem en zou direktief leidinggeven juist problemen kunnen veroorzaken.
Inmiddels veroorzaakt de gedeeltijk beter verklaarde persoon weer voor de nodige spanningen op de werkvloer.
Wat is nu de beste aanpak bij een bedrijf dat zo iemand al 30 jaar in dienst heeft en waar ik zelf een jaarkontrakt heb?
 

AFM: DSB-provisies heel normaal en: waarom DSB kapot moet

Ad Bakker   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Een parlementaire enquete over deze zaak? Wie is voor? Of worden er dan teveel mensen zenuwachtig van de waarheid?
 

Acht types kantoorsurfers

A Heide   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Helemaal eens met Z.B.

''Dit type maakt zich bovendien vaak drukker om hun haar en nagels dan om haar overgewicht.''
Mijn god zeg, kan het nog lager?
 

Over kuddes en kuddegedrag

Ad de Beer   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Renee,
bedankt voor de aanvulling, maar ik refereer toch niet aan paarden?
Bij koeien (waar ik ook geen verstand van heb) gaat het wellicht anders?
Overigens is er wel wat te leren van de paarden, misschien is het voor mensen ook beter om vrouwen te laten leiden op basis van gevoel en intuitie en de mannen het verdedigend werk te laten doen?
 

Salesblog: onderbelicht aspect van het DSB-debacle

Eddy de Pender   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Eindelijk! Een geluid waarbij we als consumenten op onze eigen verantwoordelijkheid worden aangesproken. Heel graag geven we de schuld aan de ander, het liefst de overheid. Maar hoe zit het met ons eigen aandeel. Het beste woord dat ik kan vinden om het gedrag van veel consumenten te beschrijven is HEBZUCHT. Daar hoor je nooit iets over. Het ligt altijd aan de ander. Ik hoop dat we leren van deze calamiteiten en ons gezonde verstand weer gaan gebruiken en geen wissel trekken op de toekomst die onzeker is.
 

Over kuddes en kuddegedrag

renee   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Er zit een kleine, maar wel essentiële fout in uw verhaaltje over het kuddegedrag bij paarden.
Ik observeer nu bijna vier jaar kuddes en assisteer bij het trainen van jonge paarden, waarbij we het kuddegedrag als basis hebben.
In een kudde is de hengst NIET de leider, maar de Merrie die vooraan loopt. De leidende merrie dus. Achteraan loop één hengst die de kudde beschermt en opdrijft bij gevaar. Een samenspel dus van de drijvende hengst en de leidende merrie, die de richting aangeeft. De bkudde in het wild bestaat overigens uitsluitend uit merries en veulens, waaronder jonge hengsten. Ik weet niet of met deze wetenschap uw verhaal nog helemaal klopt, maar dit is verder aan u. Leuk dat u de paarden gebruikt bij u theorie overigens, maar dat moet de informatie wel helemaal juist zijn..
 

Acht types kantoorsurfers

Z. B.   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Ik weet niet wie dit artikel geschreven heeft- dat diegene ook zijn naam er niet onder zet betekent alleen al dat deze heer of vrouw erg bang is voor reacties. Het mag dan ook gezegd worden dat dit artikel het gehele niveau van managersonline naar beneden trekt en vol zit met stereotypes. Ik ben zelf toevallig een sexy jonge vrouw die zich niet aangesproken voelt, maar dit is wel een erg lullig artikel voor de nerds...
 

Welke van de negen types bent u? Ontdek uw passie

Léon Algra   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Leuk zulke lijstjes.
Je zou ook de volgende vragen kunnen beantwoorden:
1. Omschrijf 3 passies
2. Stel max. 3 (persoonlijke) ideeën vast
3. Stel max. globale trends voor uzelf vast
4. En bepaald aan de hand van de eerste drie vragen wat u gaat ondernemen.
 

Hoe kan HR meer toegevoegde waarde leveren?

R.W.   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Deel van de uitvoerende activiteiten kunnen ook eenvoudig door gebruik van internet wordt gereduceerd. Zelf komen ik en mijn compagnon ook uit de HRM dienstverlening. De vele onnodige contacten met dienstverleners maar ook het grote aanbod bij een uit te besteden opdracht heeft ons doen besluiten om een internetsite,dé HRM marktplaats te ontwikkelen waarmee opdrachten die kunnen en/of moeten worden uitbesteed transparant en overzichtelijk 1 keer bij meerdere geschikte partijen kunnen worden uitgezet voor een kwalititatieve, efficiente en effectieve inkoop.
 

Hoe kan HR meer toegevoegde waarde leveren?

Rudy   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Complimenten voor de praktische insteek van het antwoord!
 

Crisis brengt het slechtste in de baas boven

Jacqueline   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Als onderneemster, werkgeefster en manager dacht ik via managersonline praktische en bruikbare informatie te kunnen lezen. Echter na het lezen van dit soort artikelen moet ik echt mijn ego bedwingen om niet vanuit mijn basale emotie hierop te reageren.
Zonder bazen draait de economie niet en zonder werknemers evenmin. Economische moeilijke tijden roept in meer of mindere mate stress op bij wie dan ook. Des te groter de stress des te sneller een crisis, in welke vorm dan ook. Naar mijn mening houdt dit soort artikelen de crisis alleen maar in stand door ''de bazen'' als de dader aan te wijzen en de werknemer als slachtoffer in economisch moeilijke tijden. Het mes snijdt in dit geval aan meerdere kanten.

Jacqueline
 

Startende ondernemer blijft parttime in loondienst

RV   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Ik zeg DOEN!.. Parttime (blijven) werken voor een werkgever, geeft je vastigheid van inkomsten en afwisseling. Terwijl je - in de rest van de tijd - je energie kwijt kunt in het opzetten van je eigen bedrijf.

Waarom zou je niet ''mogen'' , durven eten van twee walletjes? Je levert toch ook op 2 fronten een bijdragen aan de wereld? Je bent bezig voor je baas en je bent bezig voor jezelf. Mooie manier van balans houden.

En in het worst-case scenario, (als je het goed aanpakt) kun je altijd verder met een van de twee activiteiten en spreid je EIGEN inkomsten riscios. Wat is daar mis mee?

En door De Belastingdienst (en andere onverheids instellingen) word je altijd als ONDERNEMER gezien, belast (en gen****)!

Das dus wel effu een punt om over na te denken, want eigenlijk wil de nederlandse maatschappij alleen maar ''domme loonslaven in gezagsdragende arbeidsverhouding'' en geen dubbel-verdieners, tenzij ze weer harder geplukt kunnen worden door de overheid :-)

Succes met (het opzetten van) je eigen onderneming!! Jij bent ook het waard om beter beloont te worden voor al je inspanningen.
 

Bedrijf moet actief slaapbeleid voeren

Willem-Jan   |    |  19 oktober 2009
Reactie: Ik vroeg me af of er al organisaties zijn die hier ervaring in hebben.
Ik ben erg benieuwd hoe hier mee werd omgegaan bij de implementatie en wat de reactie was van medewerkers.
 

Nederland vergadert vierkant verkeerd

Eelco   |    |  19 oktober 2009
Reactie: @Jos

De maatschappij verandert en mensen willen ook veranderen. De na-oorlogse kantoren met strakke ritmes en zogenaamd zeer productief ingerichte werkhokjes passen helemaal bij de tijd van structuur en weer orde krijgen. Mensen merken nu weer meer dat ze vrijer worden door geen oorlog meer dicht bij huis te kennen, geen schaarste en veel meer vrijheid hebben dan voorheen (alles mag en kan toch in Nederland?) Mensen willen zeker ook wat vaker thuis werken maar mensen die dat veel en vaker doen zien vaak ook wel de nadelen (kinderen, afleiding, partner thuis, niet alle middelen) .. Dus een vrijere inrichting die beter de wensen beantwoord van medewerkers als het gaat om verschillende werksituaties dan is dat zeker iets waar aan gewerkt moet worden. De vierkante tafel is gewoon niet handig voor je blikveld en het intuïtieve gevoel om op een hoek te zitten denk ik.. De bar opstelling werkt inderdaad wel prettig omdat mensen het met 'buiten werktijd' associëren. Het is dus zeker allemaal geen 'onzin' , we moeten ook zeker niet alles in protocollen stoppen, maar goed kijken naar hoe menselijk gedrag verandert door hun persoonlijke groei en inzicht. En daar kan best een beetje in gestuurd worden.. je gordel doe je ook om omdat je het piepje zat bent, je gaat dan niet vertellen dat de dealer het eruit moet halen.. dus ook in werkomgevingen kunnen ondernemingen ten behoeve van een betere gezondere werkomgeving mensen een hoek insturen omdat het bewezen prettiger is... leuk vak psychologie en werkomgevingen...
 
< vorige 1195 1196 1197 1198 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10