Reactie: Een boeiend artikel en schitterend initiatief! Hoewel George Soros zelf ook op riante wijze de vruchten heeft geplukt van ons hedendaags systeem, is dit een verrassende innovatie.
Hij bewijst hiermee opnieuw zijn toegevoegde waarde als 'eigentijdse Robin Hood'. Meer dan ooit is er behoefte aan toekomstgericht fundament. Laten wij bovenal geloven en hopen doordachte ontwikkeling daarvan vooralsnog mogelijk is.
Reactie: Je hebt helemaal gelijk Marjolein. De economische crisis is niet voor niets tot stand gekomen. Beleid gebaseerd op een korte termijn visie en op economisch gewin gaat het niet redden de komende jaren. Kijk maar naar de banken die nog op eigen benen kunnen staan. Zegt genoeg toch?
De heer Klaassens heeft gelijk als hij stelt dat Nederland ernstig achterblijft bij de ontwikkeling van duurzame energie.
Tegelijkertijd zie ik geen inhoudelijke benadering van het maatschappelijke en politieke stelsel dat dit veroorzaakt. Wie naar de EU landen om ons heen kijkt, en tegelijkertijd de moeite neemt om te zien hoe men daar de ontwikkeling van duurzame energie ter hand neemt, ziet een slim stelsel van subsidies, waarbij op de langere termijn terugbetaling is gewaarborgd en er tegelijkertijd voor zorgt dat men enthousiast investeert.
De subsidies in NL zijn van alles en tegelijkertijd daardoor net niets. Te mager om leuk te zijn, en net te fors om te ontkennen dat ze bestaan. Wie in dit energieslurpende land bijv. investeert in zonne energie doet dat op dit moment meer uit idealisme dan op basis van economisch berekenbaar rendement.
Ook hier weer het is dat ''poldermodel'' dat elke keer opnieuw leidt tot bloedeloze compromissen in plaats van tot echte structurele en strategische keuzes.
Die keuzes gaan toch nodig zijn als we de achterstand willen inhalen. De vraag in Nederland is slechts: Welke politieke partij kun je dat toevertrouwen.
Persoonlijk ben ik bang dat ze allemaal te zwak zijn om zoiets te kunnen. Daarom pleit ik er ook al tijden voor dat elke goede manager lid wordt van een politieke partij, om het even welke. Het brengt de noodzakelijke kwaliteit terug in de politiek.
Reactie: Ik denk dat Crucq namens Dimension Data hier een mooi stukje neer zet, zij het ietwat complex neergezet. Niet alleen het nieuws dat er ergens door een PG een pc bij het oud vuil is neergezet en 'erg vreemd' via een omweg in handen van ene P.R. de V. terecht komt die vervolgens mooi sensatieweer kan spelen, maar ook de vergeten USB sticks bijvoorbeeld niet te vergeten.
Al jaren lang lobby ik met het aspect dat interne, externe IT en hardware beveiliging een strategische positie moet hebben in het gehele IT spectrum.
Niet voor niets, blijkens de toename van data diefstal en incidenten zoals voornoemd. Over het algemeen zijn zaken redelijk goed geregeld maar zijn er zeker zaken voor verbetering vatbaar. Een audit is zeker een goed middel hiervoor maar ik denk zeker dat IT Security misschien wel een nog prominentere rol zou moeten krijgen binnen de IT strategie.
Ik pleit er zelfs voor, om bij IT en non IT project management, IT Security een mandetoir onderdeel te laten worden van de discipline zodat het bewustzijn ook werkelijk leeft bij alle betrokkenen.
We mogen geen vervolg zien op debacles zoals we zo vaak zien bij overheden op dit gebied temeer omdat we nog steeds te maken hebben met persoons gegevens.
Reactie: Op zich goede tips. Helaas werkt het alleen als dit met enige solidariteit door de bijna alle collega's wordt opgepikt.
Dan nog is het vaak persoonlijk verstandiger om zelf een andere uitdaging te zoeken dan de baas uit te roken.
Een poging kan natuurlijk nooit kwaad op het moment dat je zelf iets achter de hand hebt.
Anders is het slimmer om je cooperatief op te stellen, zelf bij een slechte baas.
Anders kun je wel eens meemaken dat het minderwaardigheidscomplex van de slechte baas op jou geprojecteerd wordt. Je bent dan opeens het zout in de pap niet meer waard en het is maar het beste voor iedereen dat je vertrekt.
Reactie: en als je baas ook de hoogste baas is, dan heb je alleen jezelf met deze slechte tips: je vliegt er binnen de kortste keren uit als je baas jaloers op je is...
Reactie: Als je er de juiste draai aan kan geven,en er vrede mee hebt...dan kan je je baas ook zijn beloftes laten afkopen doormiddel van salarisverhoging.
Mij was promotie belooft,alvast auto + laptop etc gekregen,toen de crisis,nu doet de baas het werk zelf,ik weer in mn oude functie,maar wel met een goede salarisverhoging.(na overleg)
Reactie: Voor degene die een stukje willen schrijven over je baas/bazen voor een boek bij deze de oproep t.b.v.:
Bizarre Bazen! Lucht je hart! Auteurs gezocht voor verhalenbundel.
Jacqueline Koppelman van Boek & Tekst Support en Trudy Dijkshoorn van Uitgeverij Monnier willen waargebeurde verhalen over leidinggevenden bundelen. De verhalen kunnen bijvoorbeeld gaan over macht, respect, vertrouwenscrisis, intimidatie, zwangerschap, onderhuidse spanningen, dubbele agenda's, leeftijdsdiscriminatie, conflicten, salaris, liefdesrelaties, ethische kwesties, de baas als onverwachte vriend et cetera, et cetera. Bij de samenstelling van de verhalenbundel verzamelen we een palet van waargebeurde verhalen over wat werknemers aan den lijve hebben ervaren in het werk. Dat kunnen zowel negatieve als positieve gebeurtenissen zijn. Voor meer informatie, kijk bij: www.boekentekstsupport.nl.
Overigens: bij sollicitaties wordt het niet gepikt door je potentiele werkgever dat je slecht spreekt over de vorige werkgevers. Je maakt jezelf daarmee tot slachtoffer wat het misschien in wezen ook wel is. Dus moet je iets verzinnen waarbij jezelf ook een beetje buiten schot blijft. Eerlijkheid wordt daardoor op een hellend vlak geplaatst. Het zij zo.
Reactie: Ries, jou verhaal lijkt het mijne wel.
Inmiddels heb ik niets meer met hem te maken en word hopelijk bij mijn nieuwe werkgever wel op waarde geschat.
Denk maar zo, zijn/haar tijd komt ook wel.
Uiteindelijk krijgt een ieder wat hem/haar toekomt.
Reactie: Het is soms pijnlijk in een goed exit-interview te ontdekken hoe slordig en onachtzaam men met het coachen van talenten omspringt. De onderneming als gezellige leeromgeving is een illusie, een droombeeld.Een beoordelingsgesprek zou een gespreksmoment moeten zijn met als oogmerk het de volgende dag samen beter en efficiënter te doen Willekeur, favoritisme, selectieve perceptie en persoonlijke beleving verrichten hun slopend werk.
Reactie: Als organisaties in balans zouden zijn qua feminiene en masculiene kwaliteiten dan zouden zij juist inzien dat duurzaamheid begint bij de individuen in de organisatie en als focus de lange termijn centraal stelt.
Omdat veel echter bedrijven louter masculien spreadsheetmanagement voeren zien zij de andere helft van hun potentieel niet meer en blijven dus acteren zoals ze altijd al deden. Helaas weten we dat dat geen nieuwe of andere uitkomsten zal gaan opleveren. Dus schijnbaar wil men liever nog een crisis over zich afroepen dan het in één keer gedegen en goed een andere koers, met leiders in balans, gaan varen.
En voor alle duidelijkheid, ik bedoel hier niet mee vrouwen aan de top halen. Wel alle feminiene en masculiene energie in de organisatie, dus bij mannen en vrouwen, naar boven halen en activeren.
Hartelijke groeten,
Marjolein Hins
www.boardroomcounseling.nl
Reactie: Ik word zo ontzettend moe van dit soort berichten. En wát een tegenstelling; ''Uit een recent SCP-rapport blijkt bijvoorbeeld dat 65% van de vrouwen met een baan voor minder dan 25 uur in de week geen trek heeft om meer te werken.'' en dan aan het einde van her berciht: ''Een nieuw onderzoek van de taskforce wijst uit dat het aan ambitie niet schort bij vrouwen''. Het meerendeel van de vrouwen wil gewoon zorgen en daarbij een beetje werken. Dan heb ik het ook over mezelf. Natuurlijk is het leuk om promotie te krijgen en uiteindelijk op een toppositie terecht te komen, maar daar staat tegenover dat ik niet zelf mijn kind op kan voeden. Waar kies ik dan voor?? Lijkt me duidelijk. Ik denk echt dat dit een ''onoplosbaar probleem'' is (ik kan het eerlijk gezegd niet echt een probleem noemen). Ik zou niet weten hoe ik werk en privé beter zou moeten combineren, volgens mij blijven dagen gewoon 24 uren hebben waarin ik voor mijn kind wil zorgen, een aantal uren werken en wil slapen. Dan is de tijd gewoon op. Vrouwen en mannen zijn niet hetzelfde, mannen kunnen geen kinderen krijgen (soms lijkt het er op dat we dit vergeten) en vrouwen zorgen over het algemeen liever dan mannen dat doen. dat IS gewoon zo. Ik kan er met mijn pet niet bij dat er zoveel mensen zijn die dat niet begrijpen. Die mensen willen blijkbaar dat we toch ook blijven zorgen thuis (dat willen we nu eenmaal, of moeten we dat maar opgeven?!) maar ook een full-time baan hebben, al of niet flexibel. Aan het einde van de dag zijn dat toch 8-10 uur.