zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zes netwerktips voor vrouwen

30 oktober 2009 - "Door uw gehele loopbaan heen is netwerken belangrijk en als u een eigen bedrijf hebt zelfs noodzakelijk. De nieuwe manier van netwerken  past zelfs heel natuurlijk bij vrouwen. Het punt is alleen dat vrouwen zich er vaak niet van bewust zijn." Dat stelt Vered Neta van Open Circles Academy.

Netwerken gaat eigenlijk alleen maar over het opbouwen van relaties en op dit moment ligt de nadruk op het doel dat u er mee hebt; uw carrière een boost geven, nieuwe klanten werven, nieuwe mogelijkheden voor de toekomst creëren of deals sluiten met anderen. Wilt u echt effectief netwerken dan moet u interesse in de ander tonen, luisteren en…misschien kunt u dan later vragen wat u van de ander wilt. Zes tips
De volgende zes tips helpen u om beter te netwerken 

1. Bereid u voor
Als u naar een bijeenkomst gaat om contacten te leggen, zoek dan van te voren uit welke mensen er zullen zijn. Dit geeft u een gespreksopening. 

2. Stel vragen

Als u het moeilijk vindt contacten te leggen, stap dan gewoon op iemand af, zeg ‘hallo’ en vraag iets. Bijvoorbeeld ‘wat doet u?’ of ‘ wat vond u van de spreker?’ 

3. Diskwalificeer niemand

U zult er versteld van staan hoe de meest grijze bedrijfsmuis fantastisch uit de hoek kan komen als zijn of haar favoriete gespreksonderwerp aan de orde is. Ook als u een gesprek hebt dat niet over werk gaat, kunt u een idee lanceren dat in de toekomst in uw voordeel kan werken. 

4. Neig naar zakelijk

Vrouwen vinden het meestal makkelijk om bij netwerkbijeenkomsten sociaal te zijn. Dat is prima maar blijf uw doel in het achterhoofd houden en schakel door naar een zakelijk onderwerp. 

5. Forceer nooit

Als u iemand ontmoet die u op de een of andere manier kan helpen, duik er dan niet vol op maar vraag om een gunst. Sta uw contact toe u eerst te leren kennen en geef de tijd om u aardig te gaan vinden. Pas wanneer iemand u echt vertrouwt, kunt u vragen wat u wilt. 

6. Houd contacten warm

Als u iemand ontmoet hebt waarmee u in contact wilt blijven, wissel kaartjes uit en drink later op die bijeenkomst een kop koffie of thee met elkaar. Of ga samen lunchen om verder te praten. Later kunt u een e-mail sturen waarin u refereert aan uw eerdere ontmoeting.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Netwerken oude stijl werkt niet meer
 Contacten onderhouden belangrijkste functie van netwerksite
 Hoe gebruikt u LinkedIn optimaal?
 Werkzoekende overschat eigen netwerk
 
 
reacties
 
Phil Kleingeld  |   | 
2-11-2009
 | 
12:31 uur
Het ontgaat mij in dit artikel een beetje waarom dit tips voor vrouwen zijn. Deze zeer algemene tips gaan natuurlijk ook op voor mannen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10