Reactie: De verhouding in lengte vraag:antwoord valt mij op. Een simpele vraag met een wel heel uitgebreid antwoord.
Toch mis ik 1 gedachte :
Wanneer er veel moeite is gedaan om het personeelsbestand statistisch perfect te krijgen en dit maar niet wil lukken; dan moet ook de overweging worden gemaakt of niet het onmogelijke wordt gewenst...
Echter, deze optie is politiek gezien nog steeds incorrect.
Reactie: De training geeft het meeste effect als de deelnemers gemotiveerd zijn. Wie is naar mijn smaak verantwoordelijk voor gemotiveerde deelnemers? Dat zijn de deelnemers zelf en/of hun leidinggevenden. Niet de trainer.
Deelnemers die niet willen? Geen energie insteken. Of wegsturen. Dit gaat ten koste van de mensen die wel willen. De vraag is zelfs of training de 'oplossing' is voor de eventuele problematiek die bij het bedrijf of de deelnemer speelt. Vaak is training symptoombestrijding.
Voordat ik een groep mensen train (in-company), heb ik ze gesproken en gezien. Pas als ik hun motief en leerwensen ken, ben ik in staat om een training te bouwen.
Reactie: Wat een ontzettend brave reacties zeg. Oei, oei, en foei, foei. ''jokken mag niet'' is ons als kind ingegeven en het blijkt wel weer hoe diep dat zit.
Iedereen hier is ''EERLIJK'', en daar zijn ze trots op! Kijk mama : ''hoe eerlijk ik ben!''
Stelletje hypocrieten !
Iedereen verdraait de waarheid wel eens en frank doet hier uitstekend verslag van de mogelijke redenen daarvoor.
En de opmerkingen zoals ''je moet altijd eerlijk zijn naar je medewerkers'' zijn kul. In een perfecte wereld zonder mensen die na 1 foute opmerking gekrenkt naar de psycholoog rennen om een onslagvergoeding te cashen kan dat ja. Als manager pas je je aan aan de omstandigheden. Openheid is een tool, eerlijkheid is een tool, manipulatie is een tool en liegen is een onderdeel daarvan.
Ik denk niet dat het zozeer gaat om 'schuld' maar meer om het gegeven dat het inderdaad voorkomt, jammer genoeg natuurlijk want aan ongemotiveerd heeft niemand wat.
Ik ben ook wel eens op een seminar geweest waarbij ik mij afvroeg hoe ik dat zou doorzitten. Misschien dat dat ook niet altijd even goed benaderd werd.
Ik heb het ook wel eens te doen gehad, als coach, dat iemand regelrecht onwillig was in een bepaalde setting. Tja daar kun je dan vervolgens weinig verder mee. Helaas.
Zelfs niet wanneer je 'een weg' vrijwel uitgetekend en wel voor diegene neerlegt. Je blijft dergelijke situaties nu eenmaal houden ben ik bang.
Reactie: Het werd tijd dat hier onderzoek naar gedaan werd en men deze conclusie trekt. Natuurlijk zorgt etnische diversiteit voor economische meerwaarde. Dat is toch logisch. Mijn motto is: Diversiteit creëert Vitaliteit. Hadden er meer vrouwen in de financiële top gezeten, hadden we hoogstwaarschijnlijk geen credietcrisis gehad. Helaas worden er twee belangrijke aspecten niet genoemd in dit artikel. Het andere effect van (etnische) diversiteit is namelijk ook een hogere arbeidsatisfactie en dus een lager ziekteverzuim. Teams worden creatiever in het bedenken van oplossingen etc. De kunst is: hoe communiceer ik effectief met mensen uit een andere cultuur. Dit leert men in de Interculturele Effectiviteit Training, gebaseerd op 5 competenties: Culturele Empathie, Open mindedness, Flexibiliteit, Emotionele stabiliteit en Sociaal actief. Als organisatieadviseur/trainer/coach, met zelf een bi-culturele achtergrond, heb ik het geluk organisaties en individuen (zelfstandige beroepsbeoefenaren) hierin te mogen trainen en te coachen, waarbij ik mens en organisatie zie groeien. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat in het begin van het implementatieproces, diversiteitsbeleid gedoe en wrijving geeft. Dat is normaal en hoort er bij. Op den duur geeft deze wrijving echter economische glans. En de wereld wordt er alleen maar mooier en kleurrijker op, voor iedereen.
Reactie: Als lezer valt me op dat de schuld van het 'niet voorbereiden van de training' erg makkelijk bij de cursist wordt gelegd en juist niet daar waar die thuis hoort: Bij het gebrekkig verkopen van de 'korte' reader.
Kort is relatief. En als coach lees ik zelf ook een hoop. Om mijn vaardigheden te verbeteren en mijn kennis te verbreden. Omdat ik er beter van wordt.
Nog nooit heb ik wat gelezen waar 'anderen beter van werden'.
Wordt iets dus gepresenteerd als 'de reader die het de trainer makkelijker maakt', zou ik er ook geen tijd aan besteden.
Wordt iets gepresenteerd als 'de 10 pagina's die al resultaten opleveren voordat je ze uit hebt', zou ik op z'n minst uit nieuwsgierigheid uit proberen te vinden wat het geheim is.
Communicatie is toch niet wat je wil zeggen, maar wat gehoord wordt. Nietwaar?
Reactie: Ik vind dat vrouwen zelf moeten weten of ze wel of niet willen werken.
Wij als gezin hebben hiervoor gekozen om zo niet afhankelijk te zijn van een kinderdagverblijf. Uit eigen ervaring weet ik dat ook dit moeilijk te combineren is. Zeker met 2 kleine kinderen.
Het kinderdagverblijf zou voor 2 kinderen meer voor de overheid kosten als dat ik verdiende (800 euro voor 2 dagen per week) nu krijg ik ongeveer 150 euro pm.