Reactie: Het is wat vreemd dat een laatste transactie gebruikt wordt om een vorige transactie (die achtraf niet goed verlopen schijnt te zijn) te gebruiken al drukmiddel. Deze staan los van elkaar. Ik kan me voorstellen dat toch de vorige situatie nog eens goed bekeken wordt. Wat zijn de objectieve feiten waaruit blijkt dat iets niet goed was en is dit eenduidig bewijsbaar door degene die niet wil betalen. Is er een zelfreflectie waarin blijkt dat er misschien toch dingen mis zijn gegaan in de levering van een product? Zorg dat die situatie duidelijk wordt en afgesloten wordt desnoods met hulp. Daarna moet dat laatse geen probleem meer zijn.
Reactie: Boosheid maakt mensen creatiever op het moment dat de mentale vechtmechanisme op gaat treden. Vluchten is voor iets weglopen en vechten is de confrontatie aangaan. Het vechten zorgt dat het probleem in kaart komt en dat strategieën worden bedacht op de 'bedreiging' te parreren. Erg helpend zijn hierin de mensen om mij heen. Het hoort bij de creativiteit en de gezonde vechtlust dat ik weet wie ik kies als goede adviseurs en klankborden of naar wie ik kan worden verwezen. Ik doe dingen niet alleen met het risico dat ik te smal blijf denken en daardoor strategieën over het hoofd zie. Reageer en besluit pas na het nemen van bedenktijd. Wacht ook niet op het moment dat het water aan de lippen komt maar zoek veel sneller de hulp waardoor terugdraaien veel eenvoudiger wordt. Als vertrouwenspersoon heb ik ervaring met mensen die bijna verzopen zijn in hun probleem en in de wanhoop iemand om hulp vragen.
Laat het niet zo ver komen. Communiseer!
Reactie: Wat een kortzichtigheid. Ten eerste werkt de subsidie twee kanten op. Het maakt het voor beide partners mogelijk om te kiezen voor een zorgtaak. Zo kan er dus ook voor gekozen worden dat de man de zorg voor de kinderen en het huishouden op zich neemt en de vrouw voor de inkomsten zorgt.
Maar wat mij vooral steekt is de onderwaardering voor de zorgende vrouw. Zij zorgt er wel voor dat de kinderen een moeder hebben en na schooltijd gewoon naar een veilig thuis kunnen gaan in plaats van gedumpt te worden in de naschoolse opvang. Het is niet zo vreemd dat criminaliteit op steeds jongere leeftijd de kop opsteekt nu Nederland massaal haar kinderen laat 'opvoeden' door kinderopvangers. De taak van de opvoeding ligt primair bij de ouders en opvang is geen opvoeding. De tweeverdieners wijzen maar wat graag naar de school of andere instanties wanneer hun kind ontspoort. Maar zij zijn zelf hoofdverantwoordelijk (lees schuldig).
Wanneer wij een keer willen brengen in het snel vervagen van de normen en waarden van de huidige maatschappij moeten we juist stimuleren dat mensen met kinderen in de gelegenheid worden gesteld om deze kinderen ook op te voeden. En dus dat één van de ouders grotendeels vrijgesteld wordt van andere werkzaamheden voor deze zorgende taak.
Reactie: Ongelooflijk zeg, klappen geven is natuurlijk nooit goed maar ik kan me de ergernis wel degelijk voorstellen. Wat ik niet begrijp is dat nergens in de media wordt gerept over DE oplossing: stickers tegen colportage! Wij hebben met de buren al een jaar zo'n sticker bij de deurbel hangen:
http://www.geengeleuraanmijndeur.nl
Belt geen colporteur meer aan! Zelfde principe als de brievenbus sticker, wat is hier nou lastig aan heel dit gebeuren vraag ik me af. Gewoon een sticker plakken, niet zo moeilijk hoor!
Reactie: Ik zou ie laatste graag als eerste zien. Wat je namelijk ziet bij al die organisaties die dit soort stellingen poneren is dat ze het altijd wel knap ingewikkeld brengen waardoor het lijkt dat het allemaal maar voor een hele beperkt niveau en daarboven.
Simpel, Simpeler , Simpelst!
Mensen hebben heel vaak de neiging om andere niet relevante zaken of beredeneringen te betrekken op hun speurtocht naar verbetering. De meesten weten niet eens dat vereenvoudiging op zich al bijzonder 'bevrijdend' kan werken en dat het inderdaad niet alleen in de techniek zit.
Gebruik je moerstaal!
Dit klonkt velen misschien een beetje raar in de oren maar ik wil hier toch even naar voren brengen dat het gros op de werkvloer twee zaken ervaart van management met een bepaal 'jargon'.
- Wonen we nog in Nederland????
Veel managers denken nog steeds klaarblijkelijk dat ingewikkeld interessant staat en nemen bepaalde uitspraken en woorden van elkaar over.
'Even een Bilaatje doen.....?'
Oftewel even een gesprekje onder 4 ogen ????
'Ik heb gezegd wat ik heb gezegd'
Een dubbele onzinnige bevestiging
'thinking out of the Box'
???????????????????????
- Gecompliceerd staat interessant
Hele volzinnen met onzinnig wollig taalgebruik waar op je alleen op een gegeven moment, na drie maal lezen uit komt. Sommigen blijken maar moeilijk Nederlands te kunnen schrijven of leven klaarblijkelijk met de dikke van Dale op het nachtkastje.
We zien het politici doen. het misbruiken van de Nederlandse taal op zo'n schaal dat je op voorhand maar één ding zegt. Ze zijn voor geen meter te vertrouwen omdat hetgeen wat ze zeggen voor geen moment duidelijk is.
Dat is namelijk ooit een spel waarvan zij vinden dat zij dat klaarblijkelijk tot 'kunst' lijken te hebben verheven. Daarbij vergaten ze iets heel belangrijks. Juist. Zij dachten dat.
De rest van de goe-gemeente nam er alleen maar afstand van en kreeg er een steeds toenemender hekel aan. In grotere organisaties zie je dat soms ook terug dat er een duidelijke scheiding is tussen management en 'de rest'.
De beste managers hoegenaamd hadden een duidelijke, vaak persoonlijke binding, waardoor er 'Gunnen' en 'Loyaliteit' ontstaat. Dan kun je dingen veranderen omdat je mensen mee hebt.
- Communiceer
Veel managers denken dat ze communiceren, maar blijken dat in de praktijk maar heel summier te doen. Leg een verandering proces altijd op twee manieren uit. De korte en de lange.
Sommigen zijn namelijk alleen geinteresseerd in de verkorte versie terwijl anderen graag een langere hebben. Hoe je het namelijk went of keert, innoveren is per definitie altijd een verandering. Sommigen vinden dat fijn, anderen wat minder.
Zaak is wel dat hoe meer er mee gaan in die innovatie, hoe groter de kans op succes. Vergeet niet dat innovatie soms juist van dat ene individu kan komen die heeft opgemerkt dat een bepaalde wijze van werken, of een kleine proces aanpassing veel voordeel kan brengen.
Pracht artikel maar houd het eenvoudig. Hoe meer mensen je bereikt, des te meer krijg je aan feedback terug.
Reactie: Er blijft 1 zorg over. Hoe houdt je stabiliteit in gezinnen, relaties e.d... als alles ingezet wordt op flexibilisering. Hier is sprake van een paradox. Flexibilisering slaagt alleen als er ook een gezonde (heilzame) stabiliteit is. Daar lees ik weinig over. Een vrouw (of man!) die de centrale huishoud/opvoed-taak op zich neemt is bijna een voorwaarde voor de gevraagde flexibilisering. Tenzij... je echt op een radicaal ander relatie-systeem overgaat, zoals bijv. de kibboets, woongemeenschap e.d.
Reactie: Het is ontzettend motiverend en een ware waardering voor ons vak, de secretaresse van het jaar verkiezing! Bij ons is het bedrijf wordt sinds kort ook een ''in house'' secretaresse van het jaar verkiezing gehouden. De winnares mag haar prijs uitzoeken op www.chapeaukado.nl. Een fantastisch leuk idee en wellicht inspirerend voor andere werkgevers!?
Reactie: Leuk zo'n onderzoek, maar daar zal zeer waarschijnlijk ook niets door veranderen. De overheid is nooit in staat gebleken om met fundamentele oplossingen te komen voor wezenlijke demografische problemen. Daardoor is 65 jaar na de 2e wereldoorlog de woningnood nog steeds niet opgelost en staan we al meer dan 20 jaar nog steeds elke dag in de file. Het jaarlijks duurder maken van het autorijden heeft (uiteraard) geen enkel effect gehad en andere lapmiddelen, zoals rekeningrijden, zullen ook niets oplossen. Over dat laatste wordt ook al meer dan 10 jaar gesproken. Nederland heeft een vleugellamme regering en dat zal voorlopig wel zo blijven, want de gemiddelde burger accepteert het allemaal heel gelaten. Ieder volk krijgt de regering die het verdient. Dus een echte oplossing zal er voorlopig nog niet komen, alle onderzoeken ten spijt.
Reactie: Ze willen zelf toch alles in de Randstad hebben want in de rest van Nederland (en dat is best heel groot) zetten ze nergens fatsoendelijke bedrijven neer nee alles moet in de Randstad en vervolgens gaan ze klagen dat er een mobiliteitsprobleem is. Ja maak gebruik van de ruimte in Nederland en je problemen lossen vanzelf op
Reactie: Ben het helemaal eens met de stelling dat online-reputaties steeds belangrijker worden. Is precies de reden om niet alleen een traditioneel persbericht te versturen over bijvoorbeeld de benoeming van Stilano van Embricqs als nieuwe Sales Manager Zakelijke Markt bij Infotheek, maar ook een geschreven interview te publiceren en een YouTube-filmpje.