zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?

23 mei 2023 - De wereld van de houtindustrie staat nooit stil. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten technologieën in ontwikkelingen die bijvoorbeeld de productie van hardhout planken alleen nog maar kunnen bespoedigen. En daar profiteren tal van bedrijven van. Zowel op economisch vlak als op duurzaam vlak. Ben je benieuwd naar wat de meest bekende technologieën en trends van dit moment zijn? Lees dan vooral verder in dit artikel en ontdek waar vandaag de dag de focus steeds meer op ligt.

Dankzij automatisering kan de houthandel net even wat sneller in gang worden gezet


Je hebt er vast en zeker weleens een keer van gehoord. Automatisering en robotica spelen een steeds grotere rol in de houtindustrie, bijvoorbeeld tijdens de productie van douglas hout. Robots worden bijvoorbeeld ingezet voor het uitvoeren van verschillende soorten taken. Je kunt daarbij denken aan het zagen, schuren en verpakken van houtproducten. En dat heeft verschillende soorten voordelen te bieden. Deze technologieën kunnen namelijk de productiviteit verhogen, de arbeidskosten verlagen en de veiligheid op de werkvloer verbeteren. En hierdoor kunnen bedrijven ook weer aardig op de kosten besparen tijdens het plaatsen van een order. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om gaat.

Duurzame houtproductie speelt vandaag de dag een steeds belangrijkere rol
Maar ook duurzaamheid is een belangrijke trend als het aankomt op het gebied van de houthandel. Bedrijven streven vandaag de dag steeds meer naar duurzaam bosbeheer, het gebruik van gecertificeerd hout en de implementatie van milieuvriendelijke productieprocessen. Dit zijn voorbeelden van communicatie die ook met de buitenwereld kunnen worden gecommuniceerd. En dit is dus niet alleen een erg belangrijk aspect binnen bedrijven. Ook consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaam geproduceerde houtproducten. De bedrijven die hierop inspelen kunnen dus een aardig concurrentievoordeel hebben.

Ga altijd in zee met een expert op het gebied van houthandel
Daarnaast heeft ook 3D-printen zijn intrede gedaan in de houtindustrie. Hoewel 3D-printen van hout nog in de experimentele fase zit, zijn er al enkele interessante ontwikkelingen gaande. Deze technologie kan de productie van complexe houten onderdelen en prototypes versnellen. En dat zorgt er dus ook weer voor dat er enorm veel tijd kan worden bespaard. Om zeker te zijn van deze innovatieve technologie, is het altijd een goed idee om in zee te gaan met een expert op het gebied van houthandel.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10