zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant

23 mei 2023 - Je wilt als manager de mogelijkheid hebben om klanten, zakenpartners en bijvoorbeeld verschillende vestigingen van je organisatie te bezoeken. Het liefst in een auto van de zaak. Hoe worden deze zakelijke voertuigen momenteel aangeschaft binnen de organisatie? In sommige gevallen kiest men voor de aankoop van bedrijfswagens, in andere gevallen voor operational lease en in weer andere gevallen voor financial lease. Zeker die laatste optie wordt steeds interessanter voor organisaties. De kosten van financial lease berekenen laten zien, dat de aanschaf van een bedrijfswagen bij financial lease niet veel duurder hoeft te zijn dan een eenmalige investering vooraf. In het bijzonder, wanneer je in deze berekening meeneemt dat het bespaarde eigen vermogen elders geïnvesteerd kan worden. Het rendement wat die investering oplevert is mogelijk veel groter, dan hetgeen je extra betaalt bij het financial leasen van een voertuig. 

Verschillende mogelijkheden bij het financial leasen van een auto 


Bij het financial leasen van een auto heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld allereerst tussen het leasen van een nieuwe bedrijfswagen en een voordelige occasion lease met jonge tweedehands auto’s. In de eerste jaren wordt relatief veel op de waarde van een nieuwe bedrijfswagen afgeschreven, wat het al snel interessant maakt om eens naar een tweedehands model te kijken. Bedrijfswagens worden in beide gevallen in tal van verschillende soorten aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen de compacte Volkswagen Up en een bestelbus als de Renault Kangoo. Op de websites van de verschillende aanbieders van financial lease vind je een compleet overzicht van het aanbod aan zakelijke voertuigen. 

Werking van financial lease voor organisaties
Er zitten een aantal grote verschillen tussen operational- en financial lease voor ondernemers. Zo ben je als organisatie direct eigenaar van het voertuig bij financial lease. Concreet betekent dit, dat je de auto aan de balans van de organisatie toe mag voegen en hierop kunt afschrijven. Daarnaast profiteer je van verschillende andere fiscale voordelen: de btw-teruggave en bijvoorbeeld de renteaftrek. 

Je hebt als manager de mogelijkheid zelf een autoverzekering af te sluiten en de auto bij iedere gewenste garage te laten ondernemen. Dit is niet mogelijk bij operational lease, waar de leasemaatschappij dergelijke keuzes voor je maakt. Ook zit je bij operational lease vast aan een aantal kilometers wat je per jaar met het voertuig mag rijden; daar je bij financial lease direct eigenaar van de auto bent, speelt dat niet. Extra gereden kilometers zijn bij operational lease erg duur. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10