zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse managers meest tevreden in Europa

24 februari 2010 - De Nederlandse managers zijn de meest tevreden werknemers in de grotere landen van Europa. Een verlichting van de werkdruk of een betere balans tussen werk en leven zou voor hun een hele kleine groep de tevredenheid nog meer doen toenemen. Ze zijn positief over hun carrièremogelijkheden en slechts tien procent vindt dat hun bedrijf niet goed wordt geleid.

Meer dan 94 procent zegt ook dat ze de kans krijgen van hun managers om iets te bereiken. Tot slot is 88 procent optimistisch of gematigd optimistisch over de toekomst van hun bedrijf. Dit blijkt uit een recent onderzoek van financieel werving- en selectiebureau Robert Half Finance & Accounting onder meer dan 1.000 financiële, human resources en algemene managers. Flexibel
Barbara Kollée, Senior Manager van Robert Half, zegt in een toelichting: "De Nederlandse professionals zijn over het algemeen tevreden. Ze krijgen goed betaald en ze krijgen de vrijheid om veranderingen te weeg te brengen. Ook blijkt iedere keer weer dat de Nederlandse werkgevers het meest flexibel zijn wat betreft werktijden en van huis uit werken." 

Toekomstmogelijkheden
In Europa is gemiddeld dertien procent van de professionals ontevreden over zijn functie. In Nederland is dit slechts zeven procent. Wel stelt negentien procent van de ondervraagde Nederlanders dat ze gefrustreerd zijn over hun toekomstmogelijkheden bij hun huidige werkgever. Maar ook dit cijfer steekt gunstig af bij de frustratie van onze buren. 25 procent van de Belgen is gefrustreerd over de kansen in de toekomst, in Duitsland is dit 28 procent en in Frankrijk schat zelfs 36 procent van de managers de toekomstige kansen zwartgallig in. 

Managementklachten
In het algemeen zijn onze oosterburen het meest ontevreden: 22 procent gaf aan dat ze niet blij zijn met hun huidige baan. En meer dan twintig procent is van mening dat hun bedrijf niet goed wordt gemanaged. De Belgen en Fransen hebben dezelfde opinie over hun bestuur. Nederlanders zijn beduidend minder kritisch over hun management. Slechts tien procent, het laagste percentage in Europa, heeft klachten over het management. 

Vrijheid
Uit de vraag naar de vrijheid die professionals hebben om iets voor elkaar te krijgen, blijkt dat Nederlanders meer het gevoel hebben dat ze verantwoordelijkheden krijgen van hun manager. Slechts zes procent geeft aan dat ze dat gevoel niet hebben. Duitsland staat er het slechtst voor in Europa: meer dan 24 procent van de Duitse managers zegt dat ze geen kansen en niet de vrijheid krijgen om iets van hun baan te maken 

Stabiliteit
De Europeanen zijn vrijwel unaniem wat betreft hun inschatting van de stabiliteit van de bedrijven waarvoor ze werken. Bijna 90 procent is van mening dat hun bedrijf financieel stabiel is. Ook hier zien we dat Duitsland iets lager scoort. Zeventien procent van de Duitsers is niet zo zeker over de stabiliteit van hun bedrijf.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf maatregelen waarmee topwerkgevers hun medewerkers tevreden houden
 Ongelukkig op het werk? Drie tips
 Ambtenaar is tevreden werknemer
 Nederlanders zijn tevreden werknemers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
reacties
Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19? (2) 
Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
top10