zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Politieke voorkeur bepaalt mening over collega

17 maart 2010 - Van de Nederlandse werknemers beoordeelt 54 procent zijn collega op de politieke voorkeur. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 748 respondenten. Verder komt naar voren dat bijna 25 procent van de werknemers zijn politieke voorkeur geheim houdt voor collega’s.

Het is voor werknemers taboe om op de werkvloer over de politieke voorkeur te praten, meer dan tien procent is zelfs bang veroordeeld te worden door collega’s. Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl: "Niet geheel onterecht, aangezien meer dan de helft van de werknemers zijn collega beoordeelt op basis van politieke voorkeur. Het is opmerkelijk dat politiek zo’n gevoelig onderwerp is op de werkvloer. Het zegt ten slotte niets over het functioneren van een persoon." 



Val kabinet gesprek van de dag

Ruim 40 procent van de werknemers praat op het werk over de val van het kabinet. In 24 procent van de gevallen heersen er zelfs felle discussies. "Het is opvallend te zien dat wanneer het om een algemeen politiek onderwerp gaat, zoals de val van het kabinet, het juist wel geaccepteerd is om over politiek te praten terwijl het uitspreken van een politieke voorkeur gevoelig ligt. Waarschijnlijk komt de acceptatie door het gemeenschappelijke belang, dit wordt nog eens versterkt door de huidige economische situatie. Zeventien procent maakt zich door de val weer zorgen over de economie, dit zorgt voor verbintenis," aldus Schmit.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 PwC-rapport: politiek grootste risico volgens bankiers
 'Politieke en financiële instabiliteit kenmerken handelsklimaat'
 Werkgevers: crisis te midden van crisis zeer slecht
 Kabinet minder populair onder ondernemers
 
 
reacties
 
Janus Kizuna  |   | 
17-03-2010
 | 
07:50 uur
In Nederland zijn we goed in het opplakken van etiketjes en bij die etiketjes krijg je meteen een klassificatie. Hoe verder je van het midden zit in je politieke voorkeur, hoe sterker het etiketje en de kwalificaties. Ik kan best begrijpen dat mensen niet zitten te wachten om dit vervolgens uit te moeten leggen (want dat wordt nog vaak verwacht ook).
Mensen ook in hun politieke voorkeur gewoon in hun waarde laten zou wel mogen.
Respect  |   | 
17-03-2010
 | 
11:19 uur
Naar mijn mening een zwak onderzoek van NV.
Volgens mij is ''de Nederlander'' helemaal niet open om zijn/haar politieke mening te ventileren. Zeker niet in de werkkring.
Kijk naar het percentage Nederlanders die uberhaupt gaat stemmen.
boykesarjoe@hotmail.com  |   | 
17-03-2010
 | 
11:48 uur
Het is inderdaad zo dat het niets zegt over het functioneren van een persoon,maar ik vind dat het wel enige invloed heeft op het werkvloer. Personen op het werkvloer die politiek gelieerd zijn gedragen zich anders en hebben meestal het hoogste woord. Het is wel merkbaar en dit kan de werksfeer verpesten. Soms zijn de leidinggevende zelfs bang om deze figuren te corrigern. Eigenlijk vind ik dat deze soort topics niet op het werkvloer besproken moet worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10