zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Half miljoen jaarstukken nog niet gedeponeerd

26 maart 2010 - Gemiddeld vijftien procent van de ondernemingen hebben nog steeds niet hun jaarstukken gedeponeerd over de boekjaren 2005, 2006 en 2007. Dit komt neer op 285.000 jaarstukken. Over het boekjaar 2008 heeft 35,6 procent van de ondernemingen verzuimd tijdig de jaarstukken te deponeren. 

Dit komt overeen met 250.000 bedrijven die daarmee formeel een economisch delict plegen (ontheffingen niet meegeteld). Een en ander blijkt uit onderzoek van kredietmanagementbureau Graydon in samenwerking met Het Financieele Dagblad



Lichte verbetering
De resultaten over 2008 tonen een lichte verbetering aan in vergelijking met voorgaande jaren, toen circa 40 procent van de ondernemingen hun jaarcijfers niet tijdig hadden ingediend. Deponeringsplichtige ondernemingen dienen binnen een wettelijke termijn van zeven maanden hun jaarcijfers te deponeren, maar op grond van bijzondere omstandigheden kan een onderneming uitstel worden verleend van maximaal zes maanden. Hiermee kan de termijn worden opgerekt tot dertien maanden na afsluiten van het boekjaar. 

Ondernemers laten kansen liggen.

Het gebrek aan transparantie over de financiële prestaties van een onderneming is funest voor de kredietverstrekking. Algemeen directeur Gertjan Kaart van Graydon Nederland: "Kredietverstrekkers zoals banken, kredietverzekeraars en leveranciers zijn veel kritischer geworden op de risico’s die zij lopen. Gebrekkig inzicht vanwege het niet of te laat publiceren van de cijfers zet kredietverlening onder druk. Het gevolg is dat bedrijven tegen minder gunstige voorwaarden geld moeten lenen of niet langer producten of diensten op rekening geleverd krijgen. Ondernemers laten middelen onbenut om hun kredietwaardigheid te promoten en doen er verstandig aan meer aandacht besteden aan hun eigen financiële PR." Daarnaast nemen de aansprakelijkheidsrisico’s voor ondernemers toe. Bij een faillissement kan de bestuurder van een BV bijvoorbeeld persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. 

Tegendraadse maatregelen in tijden van crisis.

Onder het mom van administratieve lastenverlichting heeft het Europees Parlement een wetgeving in voorbereiding waarbij micro-entiteiten (lees ondernemingen met minder dan tien man personeel) van deponering worden vrijgesteld. "Dit beleid is penny-wise, pound-foolish," aldus Gertjan Kaart. "Dit leidt er toe dat het lastiger wordt om de kredietwaardigheid vast te stellen. Minder transparantie in het MKB zorgt voor nog meer onzekerheid met als gevolg een lagere acceptatie en een hogere prijs voor kredietverlening van zowel leveranciers (leverancierscondities) als banken (rente) en kredietverzekeraars (premies).". Het wetsvoorstel neemt niet weg dat ondernemingen een jaarrekening moeten opstellen voor zowel interne doeleinden en de fiscus.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bestuurders missen balans tussen regulering en ondernemersvrijheid
 Ook EU gaat snijden in regels, maar ondernemers vertrouwen het niet
 Administratieve lasten blijven MKB'er tergen
 Administratieve lasten en personeelstekort kwellen kleinere bedrijven
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
26-03-2010
 | 
08:58 uur
Mja een prachtig verhaal en overdrachtelijk is het juist gesteld ware het niet dat Graydon zich hier en nu als 'ter zake kundige' presenteert.

Allereerst, Graydon heeft de hier gepresenteerde cijfers niet van zichzelf maar een 'schatting' van elders.

in tweede wil ik graag even naar voren brengen dat Graydon hierin de ontheffingen niet heeft meegerekend. Dus wordt het getal al een halfmiljoen - X. Deze X zou dus heel goed 95% van die half miljoen kunnen bedragen maar misschien ook maar 10%. Het had netter gestaan van Graydon dat even te hebben nagekeken. Want er zal ongetwijfeld ook een percentage aan failissementen bij zitten of bedrijfs beeindigingen. Maar goed.

Nu staat Graydon ook erg bekend als verkoper van bedrijfsgegegevens aan derden. Daarbij schuwen ze niet met 'kleine leugentjes' als het de deur uit sturen van een mailing onder de volgende noemer ''dat regelmatig 'potentiele klanten' bij ons komen controleren wat voor vlees ze in de kuip hebben.''

Daarbij een formulier om het invullen van een flink aantal gegevens, waaronder ook financiele gegevens, onder de noemer dat zij graag willen verifieren of hun gegevens wel stroken met hetgeen wij aandragen.

Let wel, dit alles vanuit een ernstig commercieel belang die Greydon hierbij heeft.

Dus de uitspraak op de vereenvoudiging van de regelegeving door de EU, voor bedrijven < 10 werknemers, 'pound foolish, penny wise', gaat alleen maar op voor hun commerciele belang van de eigen doelgroep. Namelijk die kleine bedrijfjes. Nu kunnen zij namelijk niet zo eenvoudig meer achter de jaarcijfers komen en moeten dus weer wat nieuws verzinnen.

Greydon heeft daarnaast ook nog andere belangen zoals kredietverstrekking, incasso, om er maar even twee te noemen.

Ik wil alle lezers/ondernemers hier dan ook even heel erg duidelijk maken dat het deponeren van handels gegevens alleen een verplichting is wanneer dat kenbaar is gemaakt. Dat geld ondermeer de wettelijke verplichtingen zoals gesteld door de belastingen, de KvK en het CBS.

Daarnaast wil ik de lezer[es]/ondernemer er heel graag op wijzen dat Greydon de wettelijke verplichting heeft, indien men gegevens van u, dan wel uw bedrijf in beheer heeft en houd, voor wel doel dan ook, Greydon, ingevolge de wetten van de Commissie Bescherming Persoonsgegevens [CBP], dit te registreren in het openbaar register van het CBP.

Dit geld voor ALLE persoonsgegevens, dus ook die van u, wanneer u een bedrijf heeft van

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10