zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

EU trekt 6,4 miljard euro uit voor slimme groei en slimme banen

20 juli 2010 - De Europese Commissie trekt bijna 6,4 miljard euro uit voor onderzoek en innovatie. Dit pakket, van een nooit eerder gezien omvang, heeft betrekking op tal van wetenschappelijke disciplines, overheidsbeleidsgebieden en commerciële sectoren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager overweegt opleidingsbudget in te zetten voor vitaliteit

20 juli 2010 - Vitaliteittraining heeft potentie. Maar liefst 53 procent van de managers wil training inzetten om ziekteverzuim te verminderen en de productiviteit te verhogen. Een positief imago op de arbeidsmarkt is tevens een belangrijke reden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Vier tips voor meer positiviteit op de werkvloer

20 juli 2010 - De medewerkers die u leiding geeft, kunnen de gevolgen van de crisis niet overwinnen als ze in de put zitten. John Ryan, directeur van het Center for Creative Leadership, deelt op BusinessWeek vier ideeën om het moraal en daarmee de productiviteit een positieve boost te geven.

 Lees verder...   5 reacties
 

Human resources heeft sleutelrol in sociale innovatie

19 juli 2010 - Niet technologie, maar human resources (hr) heeft een sleutelrol in sociale innovatie. Ton de Korte, directeur van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI), verklaart dat de recessie organisaties heeft geprikkeld om sociale innovatie hoog op de agenda te zetten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager verdient het meest onder grote Raad van Bestuur

19 juli 2010 - Niet alleen de bedrijfsomvang, groeiverwachtingen en prestaties zijn van invloed op de beloning van een CEO. Ook factoren als de eigendomsstructuur en de samenstelling van het bestuur spelen een rol.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen tips om de overstap van collega naar baas te maken

19 juli 2010 - Het is u gelukt: u heeft die promotie tot manager in de wacht gesleept. In plaats van directe collega, wordt u nu de leidinggevende van de mensen met wie u samenwerkt. Hoe sneller u accepteert dat u niet langer ‘een van hen’ bent, hoe sneller u zult uitblinken in uw nieuwe functie.

 Lees verder...   6 reacties
 

Crisis vraagt om nieuwe strategie Randstad

19 juli 2010 - Wil Nederland sterker uit de crisis komen dan is het ontwikkelen van de Randstad tot een duurzame en internationaal concurrerende topregio urgenter dan ooit. Dat schrijft de Vereniging Deltametropool aan de kabinetsinformateurs.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart Nederlandse mkb'ers negeert buitenlands belastingklimaat

19 juli 2010 - Bij investeringen over de grens houdt een kwart van de Nederlandse mkb-ondernemingen geen rekening met het belastingregime in het desbetreffende land. Nederland ligt daarmee in lijn met het Europese gemiddelde (22 procent), maar wereldwijd is deze houding van bedrijven hooguit zeventien procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier mythes over vrouwelijke zelfpromotie

16 juli 2010 - Wilt u een vrouw enigszins onzeker maken? Vraag haar dan naar haar sterke kanten. Dit is geen flauwe stereotypering, uit tal van onderzoeken blijkt inderdaad dat vrouwen niet altijd even goed zijn in zichzelf verkopen. Kelly Watson, freelance copywriter en marketing consultant legt op Forbes uit hoe dat komt.

 Lees verder...   4 reacties
 

Collega’s en uitdaging belangrijkste drijfveren Generatie Y

16 juli 2010 - Werkzoekenden uit de Generatie Y worden vooral gedreven door prettige relaties met collega’s en geestelijke uitdaging. Dat bleek uit het onderzoek ‘De waarden van de Generatie Y’ van sociaal psycholoog Marissa van der Sluis van Studelta,

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijven kennen spamregels niet

16 juli 2010 - Sinds de invoering van het spamverbod sturen Nederlandse bedrijven nog bijna net zoveel spammailtjes naar klanten en prospects als daarvoor.  47 procent van de bedrijven is niet of nauwelijks bekend met de inhoud en de regels van het spamverbod.

 Lees verder...   3 reacties
 

Oneigenlijk ziekteverzuim kost miljarden

16 juli 2010 - Oneigenlijke ziekmeldingen (het zogenoemde ‘zwart verzuim’) leveren Europese werkgevers jaarlijks een kostenpost op van meer dan 40 miljard euro. In Nederland gaat het om een kostenpost van zo’n drie miljard euro.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vrouwen winnen terrein in bedrijfstop

16 juli 2010 - Het glazen plafond in het bedrijfsleven vertoont barsten. De aanwas van vrouwelijke bestuurders en commissarissen zet door, ondanks de crisis. Dat komt door een 'effectieve lobby', het kleiner aantal commissariatenverzamelaars en het besef van de toegevoegde waarde van diversiteit door het bedrijfsleven.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkgevers hebben het niet op thuiswerk

15 juli 2010 - Thuiswerken wordt niet gestimuleerd door werkgevers. Dit komt naar voren uit onderzoek van Peil.nl in opdracht van Plantronics, zo weet 6Minutes.be. Maar liefst 62 procent van de respondenten geeft aan dat mobiel werken op geen enkele manier wordt gestimuleerd.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 958 959 960 961 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10