zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager overweegt opleidingsbudget in te zetten voor vitaliteit

20 juli 2010 - Vitaliteittraining heeft potentie. Maar liefst 53 procent van de managers wil training inzetten om ziekteverzuim te verminderen en de productiviteit te verhogen. Een positief imago op de arbeidsmarkt is tevens een belangrijke reden.

Dat blijkt uit onderzoek van Holland Fit onder meer dan 70 organisaties met 1.000 medewerkers of meer. Combinatietraining
Niet iedere organisatie heeft budget voor gezondheidsbeleid. Een vitaliteittraining kan echter bekostigd worden uit het opleidingsbudget. Daar wordt zelfs in crisistijden niet of nauwelijks op bezuinigd. Managers zien het liefst een combinatietraining voor zowel de fysieke als mentale fitheid. Belangrijke voorwaarden zijn de toegankelijkheid (36 procent) en aantoonbaar resultaat (34 procent).

Sporten met korting
Vooral de branches waar psychisch of fysiek zwaar werk wordt verricht, beamen dat vitaliteittraining bij hen past. Zo voorziet 27 procent van de organisaties in ‘sporten met korting’. Overige activiteiten zijn bijvoorbeeld lunchwandelen en stoelmassage. Organisaties zetten één tot vijf trainingen per jaar in. Het merendeel van de organisaties ziet het belang van healthchecks en duurzaam vitaliteitbeleid. 

Trends
Trends in de markt van opleiding en training zijn innovatieve communicatietechnologie, blended leerprocessen (flexibel leren met en zonder technologie) en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vitaliteittraining sluit daarbij aan door duurzame inzetbaarheid op laagdrempelige wijze te stimuleren.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgever wil bijdrage zorgpremie korten bij niet vitale werknemer
 Werknemer krijgt 50 euro van baas om vitaal te blijven
 Geef uw medewerker een dosis vitaliteit cadeau
 Oudere werknemer is vitaler dan jongere
 
 
reacties
 
Liesbeth Veldhuizen  |   | 
21-07-2010
 | 
08:35 uur
Goede ontwikkeling! Voor zowel werkgevers als werknemers. Meer vitaliteit betekent meer werkplezier door minder stress en dus lagere kosten!

Een aandachttraining biedt uitkomst. Op basis van mindfulness is het volgende binnen handbereik:
- werknemers meer werkplezier en grip op stress, waardoor de kans op ziekte afneemt,
- werkgevers hebben vitale mensen rondlopen die meewerken aan een positieve werksfeer, productiever zijn en er wordt bespaard op kosten door ziekte. Mail naar liesbeth@stainjekracht.nl voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,
Liesbeth Veldhuizen


Ronald Rolvink Good to be fit  |   | 
21-07-2010
 | 
19:53 uur
Beste lezers,

Sinds 10 jaar ben ik al bezig op vitaliteit bedrijfsmatig op de kaart te zetten en inderdaad bij organisaties heeft het nog geen hoge prioriteit. Dit ondanks dat Managersonline heeft gepubliceerd dat en in 2009 een verzuim van 10,1 miljard euro is gerealiseerd door de beroepsbevolking in Nederland. Zelfs dat heeft de urgentie niet verhoogd. uitval van 4% is het gemiddelde en bij 2% is een organisatie dik tevreden. Als je dit afzet tegen ondernemers en mensen met een hoge verantwoordelijkheid in hun functie dan kom je op 0,5%. Hoe is het dan mogelijk dat we 4% accepteren en met 2% blij zijn als 0.5 acceptabel is. We werken teveel curatief, we komen pas in actie als het te laat is en dan is de interventie duur. Wordt preventief beleid goed ingezet binnen organisaties dan bespaart dit enorm veel geld. niet alleen op uitval maar vooral op productiviteit. Naast de financiële voordelen zijn er ook sociaal maatschappelijk en emotionele voordelen te realiseren. Op het moment dat we gaan samenleven in een samenleving en gaan samenwerken binnen een organisatie gaan we genieten van de welvaart die we nastreven. Let wel, welvaart en welzijn werken elkaar met regelmaat tegen. Door ontwikkelen van bewustzijn en verantwoordelijkheid op een positieve manier krijgen we de cultuur omslag gerealiseerd.

Wij hebben al een plan kant en klaar en opmaat voor iedere organisatie. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden dan kunt u altijd met mij in contact treden.

Dank voor het lezen,
Ronald Rolvink

Good to be fit
De mens in balans
Martin Velthuizen  |   | 
21-07-2010
 | 
11:13 uur
Een serie goede behandelingen stoelmassage, waarbij de medewerker niet alleen 'consumeert' maar ook informatie krijgt over bijvoorbeeld (werk-)houding, is een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit van de medewerker. Een goede besteding van het opleidingsbudget! Beter dan de zoveelste time management cursus die er op is gericht nóg meer te doen in minder tijd.
harry grob  |   | 
4-08-2010
 | 
16:51 uur
Altijd gezond, gelukkig en vitaal?! Het is juist deze illusie, en het grijpen er naar, die disbalans veroorzaakt!

Harry Grob
Balanstrainer
Marian Dekker  |   | 
10-08-2010
 | 
10:07 uur
Zeker een goede ontwikkeling! Hopelijk blijft het niet alleen bij stoelmassages en wandelen, maar wordt ook aandacht besteed aan 'moeilijke' onderwerpen zoals overmatig alcoholgebruik - een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim, bedrijfsongevallen en onderpresteren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10