zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht tips voor een kantoorromance die werkt

26 augustus 2010 - Volgens onderzoek van CareerBuilder.com, hebben vier van de tien werkenden wel eens iets gehad met een collega. Drie van de tien van deze koppels is zelfs getrouwd. Desondanks is een relatie met een collega niet zonder risico’s.

Forbes geeft acht adviezen voor het geval Cupido toeslaat op de werkvloer.1. Begin niets met uw leidinggevende of ondergeschikte
Een relatie met een leidinggevende of ondergeschikte kan rampzalige gevolgen hebben. Een dergelijke relatie kunnen ertoe leiden dat promoties en salarisverhogingen om de foute redenen toegekend of juist tegengehouden worden. Alleen al daarom kunnen ze funest zijn voor het moraal. Gaat het mis, dan loopt de leidinggevende bovendien het risico aangeklaagd te worden wegens seksuele intimidatie. 

2. Stel een contract op

Is de aantrekkingskracht te sterk en begint u toch iets met een leidinggevende of ondergeschikte, zet dan enkele basisregels op papier. Bevestig dat de relatie met wederzijdse instemming aangegaan is (om u te wapenen tegen die aanklacht wegens seksuele intimidatie). Zo'n contract is overigens ook het overwegen waard als u op hetzelfde niveau werkzaam bent. 

3. Maak het bekend
Begint u een relatie met een collega, meldt dit dan zo snel mogelijk bij HR en vertel het aan uw collega's. Ook dit voorkomt dat een eventuele aanklacht wegens seksuele intimidatie later kans van slagen heeft.  Openheid van zaken is ook aan te raden als er geen gezagsverhouding tussen u bestaat, al is het maar om geroddel in de kiem te smoren. 

4. Zoek iemand van een andere afdeling

Kijk eens wat verder dan uw directe collega’s als u op zoek bent naar een partner. Een bedrijfsfeest of sportdag is een ideale gelegenheid om collega’s van andere afdelingen te ontmoeten. Het grote voordeel is dat – mocht het misgaan – u elkaar niet elke dag tegen hoeft te komen. 

5. Denk goed na

Begin niet zomaar een relatie met een collega. Vraag uzelf - vooral als u elkaar elke dag ziet - eerst af of u daadwerkelijk bij elkaar past, of u bereid bent voor deze persoon het risico te nemen en of die intenties van de ander dezelfde zijn als de uwe. 

6. Mail niet via de interne mail

Verstuur geen liefdevolle berichten via de interne mail. Uw baas zou ze wel eens kunnen lezen. En de jongens van IT. Onthoud: e-mail is niet privé! 

7. Houd u in

Ga niet zoenen en knuffelen voor het oog van uw collega’s. Ga ook eens met andere collega’s lunchen dan uw geliefde. En vooral: zorg dat de rest van uw collega’s niet mee hoeven te genieten van uw ruzies! 

8. Wees bereid om een andere baan te zoeken

Wees eerlijk: u heeft er waarschijnlijk geen zin in om iedere werkdag geconfronteerd te worden met degene die u gedumpt heeft. In veel gevallen betekent het einde van de relatie ook dat een van beide een andere baan zoekt. 50 procent kans dat u diegene bent.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Kennis en vaardigheden van werknemers nog te weinig benut
  Nederlandse zakenvrouw Joëlle Dinnage finalist International Business Excellence Awards 2019
 Big Tech domineert overzichten van grootste merken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander hoeft kantoorromance niet geheim te houden
 Vijf tips voor een succesvolle kantoorromance
 Steeds meer seks in de tijd van de baas
 Liefde op de werkvloer eindelijk geaccepteerd
 
 
reacties
 
i. steel  |   | 
26-08-2010
 | 
12:54 uur
Tip 9. Wees alert, in geval van een one night stand. Er lopen nogal wat lief ogende kraaksters rond die primair uit zijn op het zaad en de portemonee van -al dan niet getrouwde- mannen die welvarend(er) ogen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Verleid en behoud talent met een multifunctionele werkomgeving
reacties
Meer Nederlanders lossen hypotheek af (1) 
Voor het eerst minder werklozen dan voor crisis (1) 
Kia Stinger GTS (1) 
Zeven seo factoren die óók in 2019 werken (1) 
Drie handige kantoorapps in 2019 (1) 
Tesla Model 3 met 4% bijtelling (3) 
Wintersporters laks met sneeuwkettingen (1) 
top10
De strijd tegen plastics: hoe beleggers kunnen bijdragen aan veranderingen
Meer vrouwen nodig voor de digitale vooruitgang van Nederland
Dit kunnen managers leren van gaming
Bijna driekwart van de werknemers durft zich niet ziek te melden vanwege hooikoorts
Samen werken aan de toekomst van werken
Griepgolf kost dit jaar ‘slechts' 750 miljoen euro
Voor het eerst minder werklozen dan voor crisis
Digitalisering zorgt in Nederland voor meer banen dan in buurlanden
Alles transactie Managementboek van het jaar 2019
Koester hoge verwachtingen, zonder iets te verwachten
meer top 10