zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht tips voor een kantoorromance die werkt

26 augustus 2010 - Volgens onderzoek van CareerBuilder.com, hebben vier van de tien werkenden wel eens iets gehad met een collega. Drie van de tien van deze koppels is zelfs getrouwd. Desondanks is een relatie met een collega niet zonder risico’s.

Forbes geeft acht adviezen voor het geval Cupido toeslaat op de werkvloer.



1. Begin niets met uw leidinggevende of ondergeschikte
Een relatie met een leidinggevende of ondergeschikte kan rampzalige gevolgen hebben. Een dergelijke relatie kunnen ertoe leiden dat promoties en salarisverhogingen om de foute redenen toegekend of juist tegengehouden worden. Alleen al daarom kunnen ze funest zijn voor het moraal. Gaat het mis, dan loopt de leidinggevende bovendien het risico aangeklaagd te worden wegens seksuele intimidatie. 

2. Stel een contract op

Is de aantrekkingskracht te sterk en begint u toch iets met een leidinggevende of ondergeschikte, zet dan enkele basisregels op papier. Bevestig dat de relatie met wederzijdse instemming aangegaan is (om u te wapenen tegen die aanklacht wegens seksuele intimidatie). Zo'n contract is overigens ook het overwegen waard als u op hetzelfde niveau werkzaam bent. 

3. Maak het bekend
Begint u een relatie met een collega, meldt dit dan zo snel mogelijk bij HR en vertel het aan uw collega's. Ook dit voorkomt dat een eventuele aanklacht wegens seksuele intimidatie later kans van slagen heeft.  Openheid van zaken is ook aan te raden als er geen gezagsverhouding tussen u bestaat, al is het maar om geroddel in de kiem te smoren. 

4. Zoek iemand van een andere afdeling

Kijk eens wat verder dan uw directe collega’s als u op zoek bent naar een partner. Een bedrijfsfeest of sportdag is een ideale gelegenheid om collega’s van andere afdelingen te ontmoeten. Het grote voordeel is dat – mocht het misgaan – u elkaar niet elke dag tegen hoeft te komen. 

5. Denk goed na

Begin niet zomaar een relatie met een collega. Vraag uzelf - vooral als u elkaar elke dag ziet - eerst af of u daadwerkelijk bij elkaar past, of u bereid bent voor deze persoon het risico te nemen en of die intenties van de ander dezelfde zijn als de uwe. 

6. Mail niet via de interne mail

Verstuur geen liefdevolle berichten via de interne mail. Uw baas zou ze wel eens kunnen lezen. En de jongens van IT. Onthoud: e-mail is niet privé! 

7. Houd u in

Ga niet zoenen en knuffelen voor het oog van uw collega’s. Ga ook eens met andere collega’s lunchen dan uw geliefde. En vooral: zorg dat de rest van uw collega’s niet mee hoeven te genieten van uw ruzies! 

8. Wees bereid om een andere baan te zoeken

Wees eerlijk: u heeft er waarschijnlijk geen zin in om iedere werkdag geconfronteerd te worden met degene die u gedumpt heeft. In veel gevallen betekent het einde van de relatie ook dat een van beide een andere baan zoekt. 50 procent kans dat u diegene bent.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander hoeft kantoorromance niet geheim te houden
 Vijf tips voor een succesvolle kantoorromance
 Steeds meer seks in de tijd van de baas
 Liefde op de werkvloer eindelijk geaccepteerd
 
 
reacties
 
i. steel  |   | 
26-08-2010
 | 
12:54 uur
Tip 9. Wees alert, in geval van een one night stand. Er lopen nogal wat lief ogende kraaksters rond die primair uit zijn op het zaad en de portemonee van -al dan niet getrouwde- mannen die welvarend(er) ogen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10