zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers vergeten parttime te vermelden in vacature

25 augustus 2010 - In bijna tweederde van de parttime vacatures wordt het woord 'parttime' niet vermeld. Dit blijkt uit onderzoek van de AMC Academie onder meer dan 57.000 vacatureteksten waarvan 6.664 parttime waren. Dit heeft grote consequenties voor de vindbaarheid van deze vacatures, omdat 'parttime' wel tot de belangrijkste zoekwoorden behoort binnen vacaturesites en zoekmachines.

Uit het onderzoek blijkt dat in slechts 36,7 procent van de vacatures die gerubriceerd zijn als 'parttime' of waar maximaal 32 uur wordt gevraagd, het woord 'parttime' wordt genoemd. Volgens Martijn Hemminga, docent en mede-oprichter van de AMC Academie laten werkgevers hier een grote kans liggen. "Nederland is parttime land nummer een wereldwijd en mensen gebruiken het woord dan ook veelvuldig in hun zoekopdrachten. Werkgevers denken dat het vermelden van het aantal uren, fte of een percentage voldoende is. Maar dit zijn woorden waar mensen niet op zoeken. Als een bepaald woord niet in de vacaturetekst staat, wordt de vacaturetekst niet gevonden. Niet op de eigen werkgeverssite, maar ook niet op vacaturesites." Google

Uit zoekwoordstatistieken van Google blijkt dat er maandelijks meer dan 660.000 zoekopdrachten worden gegeven in het Nederlandse taalgebied met daarin het woord parttime. "Het zoekresultaat dat mensen dan feitelijk krijgen is slechts een derde van wat er werkelijk aan parttime banen voorhanden is," legt Hemminga uit. "Daarom is zo essentieel voor werkgevers om goed stil te staan bij het schrijven van hun vacatureteksten. Je kunt je visvijver en vindbaarheid vergroten met factor drie door in dit geval het ene woord 'parttime' in de tekst toe te voegen." 

Vacaturesites voor hoger opgeleiden

Opvallend is dat de twee bekende vacaturesites voor hoger opgeleiden, Intermediair.nl en VKbanen.nl niet eens de mogelijkheid bieden voor hun bezoekers om specifiek te zoeken op parttime of het aantal uren. Dat is ook de reden waarom deze twee sites, net als bijvoorbeeld Careerbuilder.nl, niet zijn meegenomen in het onderzoek. 

Verantwoording
Het onderzoek is uitgevoerd op donderdag 12 augustus 2010 onder zes vacaturesites die het aantal parttime vacatures tonen. Voor dit onderzoek wordt onder parttime verstaan vacatures van maximaal 32 uur of die door de vacaturesite zijn gerubriceerd onder parttime. De zes vacaturesites zijn: Monsterboard.nl, Nationalevacaturebank.nl, NUwerk.nl, Jobtrack.nl, Stepstone.nl en Jobnews.nl. Er is binnen de zoekfunctie van de betreffende vacaturesites gezocht naar 'parttime' en de alternatieven 'part-time' en 'part time'.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Fulltime baan kan ook parttime
 Vijf tips voor een efficiënte overgang van fulltime naar parttime werk
 Drie tips voor parttimers
 Wervingskracht ontbreekt in vacatureteksten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10