zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zomerstop op de arbeidsmarkt

16 september 2010 - Na een lichte daling van het online vacatureaanbod in juli nam het aantal vacatures ook in augustus verder af, zo blijkt uit de Monster Employment Index. De index daalde met vier punten naar 91 punten en staat daarmee één punt hoger dan in augustus 2009. Alleen binnen de IT nam het aantal vacatures iets toe, de gezondheidszorg vertoonde de grootste afname van het vacatureaanbod.

"Vanaf januari zien we een constante groei in het vacatureaanbod ten opzichte van vorig jaar. De afnemende groei van de laatste maanden is in die zin opvallend maar wordt grotendeels verklaard door de jaarlijkse daling van het vacatureaanbod tijdens de zomermaanden," aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. "Voorzichtig positieve geluiden uit macro-economische hoek voor zowel Nederland als geheel Europa bieden een goed vooruitzicht voor de ontwikkeling van het vacatureaanbod in de komende maanden." 



Lichte vacaturegroei IT

Alleen de IT-sector liet in augustus een lichte groei van het vacatureaanbod zien. De Index steeg er met één punt. Vergeleken met augustus 2009 daalde het aantal vacatures binnen de IT, de Index stond vorig jaar twee punten hoger. Het vacatureaanbod binnen de sectoren transport & logistiek (+23), R&D (+veertien), productie (+tien) en marketing, PR & media (+tien) is in vergelijking met augustus 2009 wel aanzienlijk gestegen. Binnen de financiële dienstverlening en de HR bleef het vacatureaanbod in augustus onveranderd.
Het vacatureaanbod binnen de gezondheidszorg nam in augustus sterk af, de Index daalde er met 30 punten naar een niveau van 212. Daarmee staat de Index 58 punten (21 procent) lager dan in augustus 2009. Ook voor de juridische sector (-25), onderwijs & training (-twintig), transport & logistiek (-vijftien), de publieke sector (-elf) en horeca & toerisme (-elf) daalde de Index aanzienlijk. 

Vacatureaanbod neemt overal af

In augustus nam het vacatureaanbod in geheel Nederland af. Friesland kende de sterkste daling, de Index zakte er veertien punten. Ook in Drenthe (-dertien) en Groningen (-elf) daalde de Index aanzienlijk. In Flevoland is het vacatureaanbod vergeleken met augustus vorig jaar het sterkst gedaald, de Index staat er negen procent lager. Ten opzichte van vorig jaar vertonen Zeeland en Limburg de sterkste groei, de Index voor beide provincies groeide met vier procent. 

Vacaturegroei in heel Europa

Het Europese vacatureaanbod bleef in augustus onveranderd, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar betekent dit een stijging van vijftien procent. Wederom steeg het online vacatureaanbod in Duitsland het sterkst (+twee). De Index voor Duitsland staat nu achttien procent hoger dan vorig jaar. Ook in Groot-Brittannië steeg de Index met één punt licht. In Frankrijk en Zweden nam het aanbod in augustus het sterkst af, de Index voor beide landen daalde met negen punten. Ook in België (-drie) en Italië (-drie) daalde de Index licht.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkzoekende niet optimistisch over kansen
 Vacatureaanbod stabiliseert voor het eerst dit jaar
 Vier tips voor een interne sollicitatieprocedure
 Weer meer marketing- en communicatievacatures
 
 
reacties
 
Helma.van Wanrooij  |   | 
16-09-2010
 | 
08:36 uur
Hopenlijk is de stijgende lijn niet van tijdelijke aard en komt iedereen weer aan de bak. We zullen de arbeidskrachten de komende jaren nodig hebben!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10