zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Niet beheren van bedrijfskritische systemen kost miljoenen

14 september 2010 - Het vermogen van een organisatie om inkomsten te genereren daalt met 23 procent wanneer belangrijke IT-systemen in het gedrang komen. Dat blijkt uit een door CA Technologies gepubliceerd rapport. Hieruit bleek bovendien dat Nederlandse organisaties jaarlijks meer dan 329 miljoen euro aan inkomsten mislopen door de tijd die het kost om uitgevallen IT-systemen te herstellen.

CA Technologies is van mening dat deze hoge kosten voor het bedrijfsleven en de economie grotendeels kunnen worden vermeden met betere strategieën voor gegevensbescherming die gericht zijn op de snelheid waarmee gegevens worden hersteld. 



Tijd is geld
Het rapport 'Avoidable Cost of Downtime 2010' van CA Technologies toont aan dat de financiële verliezen in verband met IT-uitval snel oplopen naarmate het organisaties meer tijd kost om ze op te lossen. Uit het onderzoek onder 1.808 organisaties in elf Europese landen (waarvan 201 in Nederland) blijkt dat een Nederlandse organisatie gemiddeld dertien uur IT-uitval per jaar heeft. Dat komt neer op 15.000 uur voor heel Nederland. Organisaties in Nederland schatten dat hun vermogen om inkomsten te genereren met 23 procent afneemt tijdens perioden waarin bedrijfskritische systemen uitvallen. Van de onderzochte landen lijden de bedrijven in Frankrijk met bijna 500.000 euro per jaar de hoogste gemiddelde inkomstenderving door systeemuitval. Met iets minder dan 34.000 euro is het verlies in Italië het laagst. 

Gegevensherstel
Uit het rapport blijkt ook dat een organisatie jaarlijks twaalf uur extra vertraging heeft na IT-uitval (wanneer de IT-systemen weer werken) voordat alle gegevens hersteld zijn. Voor heel Nederland komt dat neer op nog eens 14.000 uur waarin het bedrijf niet op volle toeren draait. Tijdens deze herstelperiode na systeemuitval wordt het genereren van inkomsten nog ernstig belemmerd; gemiddeld bedraagt de daling 21 procent.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Duur IT-systeem levert bedrijven geen voordeel op
 Vier tips om netwerkoverbelasting tijdens het WK te voorkomen
 Nederlander is ontevreden over ICT-snelheid op het werk
 Netwerkstoring verlamt medewerker drie dagen per jaar
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
14-09-2010
 | 
17:51 uur
Hier moet ik het CA nageven, predikend voor eigen parochie, hebben ze een punt die ik al jaren propageer.

CMDB

De Configuration Managements Data Base, kortweg CMDB, is feitelijk het enige meet moment dat men dient in te richten waar we het hebben over juist monitoren van de hele IT infrastructuur.

Veel te weinig managers begrijpen dat, willen het accepteren, en veel verkopers, geef ze eens ongelijk, proberen u en mij te overtuigen dat die eenvoudige cmdb eigenlijk in hun tooling moet worden vervat. Wat vind u in die cmdb?

Ik geef u ruwweg de meest basale informatie

- Alle hardware componenten in de organisatie
- Alle software componenten in de organisatie
- Alle locaties waar deze componenten zich bevinden
- Alle licentie keys van alle boengenoemde componenten
- Aanschaf datum van alle componenten
- Afschrijfdatum van alle componenten
En last but zeker NOT LEAST! De eigenaar van alle componenten en wie beheer dan wel het support op die componenten in handen heeft.

Nog veel te vaak zie je organisaties met allerhande verschillende programmatjes die uiteindelijk een en hetzelfde beogen. Een volledige cmdb.

Is de hele IT uitbesteed? Ook prima. Zorg als organisatie dat U de cmdb in handen hebt. Ik zal u vertellen waarom. Het zijn intrinsieke bedrijfsgegevens namelijk. wellicht stond u daar nog niet zo bij stil. U betaald, linksom of rechtsom, voor deze hele vitale informatie.

Een IT diensten leverancier die tegen u zegt dat het allemaal wel snor zit? Put your money where your mouth is.

Een hoegenaamd veronachtzaamd onderdeel ie in of aan die cmdb moet zijn gekoppeld? Alle bedrijfsmatige IT changes, hard of software. Die dienen in deze cmdb te worden bijgehouden. Op die manier haalt u ALLE informatie uit 1 bron.

Hiernaa maakt het niet uit welke prachtige schil hier omheen wordt gebouwd door die of gene. Hoe eenvoudiger en scalable deze cmdb, des te meer geld bespaart u zich, iets waar het uiteindelijk toch allemaal om is te doen.

Wat haalt moet u uit deze cmdb tenslotte ook nog kunnen halen?

- Historie van een machine
- Historie van storingen
- Afschrijvingen
- Maandelijkse kostenberekening per werkplek
- Historie van onderhoud van een machine gespecificeerd.

Als organisatie wilt u kunnen doen aan trendberekeningen en risico calculatie. U bent beslist een van de 75+% waarvan de cmdb niet op orde is.

Natuurlijk wil ik u niets aanpraten maar een periodieke iijking van die cmdb, dat is iets waar u voor betaald. Of u het nu zelf ter hand neemt of niet, de organisatie betaald er voor.

Het veronachtzamen van dit bovenstaande? Afhankelijk van de grootte van de onderneming. Zomaar tot E. 200,- per werkplek per maand. Het is uiteindelijk wel UW geld.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10