zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goed werkgeverschap loont in tijden van bezuiniging

11 oktober 2010 - Vandaag maakt Lof, het platform voor werknemers en werkgevers die werk en gezin willen combineren, voor het derde achtereenvolgende jaar de top tien van de Loflist 100 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders bekend. De lijst wordt symbolisch overhandigd aan Esther Raats, directeur van Talent naar de Top en Agnes Jongerius, voorzitter FNV.

Dit jaar hebben meer dan 100 werkgevers meegedaan aan het onderzoek. Met het oog op het toekomstig tekort op de arbeidsmarkt, is het laten wegstromen van talent omdat werk en gezin niet naar wens te combineren valt, een negatieve businesscase. Middels deelname aan de Loflist laten organisaties zien dat het behoud van talent vanwege strategische overwegingen hoge prioriteit heeft. De focus van het onderzoek ligt dit jaar met name op flexibele werkregelingen. Steeds meer organisaties bieden een breed pallet regelingen en voorzieningen aan hun werknemers om flexibel te werken. Meer dan 70 procent van de organisaties biedt deze in ruime mate aan en meer dan 90 procent voelt zich verantwoordelijk voor het creëren van een goede werk/privé balans. Ook bieden meer werkgevers in vergelijking met vorig jaar tien procent meer vaderschapsverlof. Top tien

De Loflist laat per branche in alfabetische volgorde zien welke organisaties werkende ouders het beste tegemoet komen op het gebied van verlofregelingen, kinderopvang, flexibele werktijden, werk/privé balans, beleid en cultuur. De 5 organisaties met meer dan 250 werknemers die dit jaar uitblinken, zijn: Achmea, Getronics Consulting, Cisco, IBM en Cap Gemini. Voor de organisaties met minder dan 250 werknemers zijn dat dit jaar: &Samhoud, Keerpunt, Partners aan het Werk, e-office en Higher & Company. Jolanda Holwerda, oprichter en directeur van Lof: "We zijn erg blij met het feit dat dit jaar meer dan 100 werkgevers mee hebben gedaan aan het onderzoek. De huidige ontwikkelingen in de politiek maken het extra noodzakelijk dat werknemers , werkgevers en overheid de handen ineen slaan om er voor te zorgen dat werk en gezin gecombineerd kan worden en er niet sprake is van een teruggang van de arbeidsparticipatie en doorstroom van vrouwen naar de top."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mannen willen geen onbetaalde 'papadag'
 Kraamverlof voor vaders is een feit
 Nederlandse werknemer klaar voor flexibel werken
 Flexibel werken staat bovenaan verlanglijstje
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10