zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beleggers optimistisch over ontwikkeling AEX

12 oktober 2010 - Bijna 60 procent van de 246 bezoekers die in september op Beurs.nl de enquête 'Voorspel de AEX!' invulden, voorspelt dat de Amsterdamse beursgraadmeter dit jaar boven de 350 punten zal eindigen.

De laatste weken schommelt de AEX tussen de 330 en 340 punten. Afgaande op de uitslag van deze enquête is de stemming onder beleggers in september optimistischer geworden. In augustus ging nog maar 36 procent van de bezoekers er van uit dat de AEX voor het einde van het jaar de grens van 350 punten zal doorbreken. Voorspellingen
In september denkt 54,1 procent van de bezoekers van Beurs.nl dat de AEX op 31 december 2010 boven de 350 punten zal eindigen. Nog eens 5,7 procent gaat er zelfs vanuit dat de graadmeter de grens van 400 punten voor het einde van 2010 zal slechten. Een eindstand rond het huidige niveau - tussen de 300 en 350 punten - wordt door 23,6 procent van de bezoekers van Beurs.nl geprognosticeerd. De AEX zal dit jaar volgens 10,6 procent van de bezoekers tussen de 250 en 300 punten eindigen . Slechts 6,1 procent ziet de Amsterdamse graadmeter zakken onder de 250 punten aan het einde van het jaar. 

(Bij)kopen

Het optimisme over de ontwikkeling van de AEX wordt niet weerspiegeld in een toename van het aantal beleggers dat in september aangaf aandelen te willen (bij)kopen. Dat percentage zakte van 43,3 procent in augustus tot 37,8 procent in september. 

Verkopen

Ook het aantal beleggers dat aandelen wil verkopen nam af, van 23,4 procent in augustus tot 15,9 procent in september. Logischerwijs nam het aantal beleggers dat hun portefeuille niet wil wijzigen wel toe: van 28,4 procent in augustus tot 42,7 procent in september. 

Dubbele dip

Tot slot blijken de bezoekers van Beurs.nl verdeeld over het economische scenario tot aan het einde van het jaar. De angst voor een dubbele dip (W-scenario) is in september met 35 procent vrijwel gelijk gebleven met augustus. 

V-scenario
Echter, het aantal beleggers dat de economie snel ziet herstellen (V-scenario), is toegenomen van 19,9 procent tot 32 procent procent. Het L- en U-vormige economische scenario werden met elf procent en 22 procent in september door de bezoekers van Beurs.nl minder waarschijnlijk geacht.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beleggers blijven optimistisch over 2010
 Beleggers weer minder optimistisch over 2010
 2008: slechtste beursjaar ooit
 'AEX daalt komende maanden naar kritiek punt'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10