zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacaturesites populairst bij werkzoekenden

6 december 2010 - Werkzoekenden geven de voorkeur aan een vacaturesite bij de oriëntatie naar een nieuwe baan (52,1 procent), direct gevolgd door regionale dagbladen (47,9 procent). Van alle vacaturesites heeft JobTrack.nl met een maandbereik van 14,2 procent het hoogste bereik onder werkzoekenden.

Dit blijkt uit het onlangs verschenen Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt (NOA) van 2010. Uit het onderzoek blijkt dat het grootste gedeelte van de beroepsbevolking in de markt is voor een nieuwe baan, 75 procent is namelijk actief of latent werkzoekend. 



Bereik vacaturesites
Niet alleen over all, maar ook onder mensen met een MBO- en HBO-opleiding heeft JobTrack.nl het hoogste bereik van alle vacaturesites (16,1 procent). Nummer twee is Monsterboard.nl met een bereik van 14,1 procent. Als het gaat om academici heeft Monsterboard.nl het hoogste bereik (16,0 procent), gevolgd door JobTrack.nl (13,7 procent).  Als wordt gekeken naar de verschillende sectoren heeft JobTrack.nl het hoogste bereik in ‘non-profit’, ‘administratief/secretarieel’, ‘gezondheidszorg’ en ‘onderwijs’. In de sector ‘zakelijke dienstverlening’ moet het Monsterboard.nl voor laten gaan.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Social media spelen nauwelijks een rol bij banenjacht
 Oriëntatie op werk onderhevig aan grote verschuivingen
 Werkzoekende kiest voor Monsterboard of nichesite
 Respons via vacaturesites hoger dan gedacht
 
 
reacties
 
Helma van Wanrooij  |   | 
6-12-2010
 | 
08:12 uur
Dat deze sites onder werkzoekenden erg populair zijn is evident. Weinig verrassend. Opvallend dat De Nationale Vacturebank er niet bij staat. Mensen die ik spreek en op zoek zijn, komen allemaal met die naam op te proppen (verschillend opleidingsniveau).
Egbert  |   | 
7-12-2010
 | 
11:24 uur
Hoewel aantallen iets zeggen over bekendheid c.q. populariteit van de grote vacaturesites, zegt het niet per definitie iets over de kwaliteit en doelgerichtheid.

Zelf ben ik werkzaam voor de relatief kleine site van Duurzame Vacaturebank, hoewel er toch nog ca. 10.000 HBO-ers en academici staan ingeschreven. Allemaal mensen die best een leuk salaris willen verdienen, maar vooral op zoek zijn naar een baan waar ze persoonlijke en maatschappelijke voldoening uit kunnen halen.

Vandaar dat hier alleen banen te vinden zijn die specifiek gerelateerd zijn aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen. De behoefte van werkzoekenden naar deze banen wordt steeds groter en ook ondernemers en organisaties zien steeds meer het nut van een vacaturesite voor deze groeiende doelgroep.

Het nadeel bij de bekende sites is dat genoemde banen vaak ondersneeuwen in het grote geheel van het aanbod. Een grote site met veel vacatures, betekent niet dat deze ook allemaal beter vindbaar zijn.

Door een optimaal gebruik van Search Engine Optimizing (SEO) en persoonlijke advisering bij de tekstopmaak, scoren onze vacatures juist prima bij de belangrijke zoekmachines.

De genoemde cijfers in het artikel zijn dan misschien statistisch van belang, maar zeggen verder weinig over werkwijze, visie en effectiviteit.
Toos  |   | 
16-01-2011
 | 
05:47 uur
Ik zocht werk.. Heel erg lang! ik ben langs alle regionale arbeidsbureau's gegaan maar helaas.. weer nops!! Toen ging ik op internet zoeken en heb ik eindelijk weer een 'leuke' baan in me eigen sector (Zorg en Welzijn) na uren lopen zwoegen kwam ik terecht op de site van Zorgwelzijnbank en nadat ik mijn eigen oproep hab geplaatst kreeg ik na een week al een bericht van een ondernemer die wel interesse in mij had! Zorgwelzijnbank heeft zorg welzijn vacatures waar ik snel een baan heb gevonden.. Terwijl het in deze tijden erg moeilijk is om werk te zoeken. Met vriendelijke groeten, Toos

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10