zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager wantrouwt datakwaliteit eigen organisatie

25 januari 2011 - Slechts 26 procent van de zakelijke beslissers vertrouwt volledig op de kwaliteit van de data die binnen de eigen organisatie aanwezig is. Dit blijkt uit een onderzoek van Information Builders onder ruim 100 IT- en business managers in de profit en non-profit sector.

Opvallend is ook dat de respondenten veel verschillende eindverantwoordelijken voor de datakwaliteit in hun organisatie aanwijzen. Wantrouwen
Het grootste deel van de ondervraagde zakelijke beslissers (35 procent) wantrouwt de data binnen bepaalde informatiesystemen en 34 procent van de ondervraagden geeft aan de eigen bedrijfsdata in zijn geheel niet volledig te vertrouwen. 

Verantwoordelijkheid
In het onderzoek geeft 38 procent van de respondenten aan dat de IT-afdeling binnen hun organisatie verantwoordelijk is voor de datakwaliteit en 23 procent stelt dat dit een taak is voor het hogere management. Zeventien procent heeft geen idee onder wiens verantwoordelijkheid dit valt. Hieruit blijkt dat de verantwoordelijkheid binnen organisaties erg verspreid is. 

Redenen
Gevraagd naar de belangrijkste redenen voor organisaties om met datakwaliteit-projecten aan de slag te gaan, worden de optimalisatie van master data management (43 procent) en inrichting van een data warehouse (38 procent) als hoofdredenen genoemd. Verder vormt het voldoen aan wettelijke regelgeving voor veel organisaties een belangrijke drijfveer voor het optimaliseren van bedrijfsdata. 

Uitdaging
De zakelijke beslissers zien de groeiende hoeveelheid data binnen hun organisatie en toegenomen complexiteit hiervan als de grootste uitdaging voor data-integratie. Ook worden de beperkte tijd en IT-middelen als een uitdaging gezien. 

Effectief sturen

"Wij zijn geschrokken van het hoge aantal respondenten dat niet volledig vertrouwt op de datakwaliteit binnen de eigen organisatie," zegt Dennis Bartels, Vice President Sales EMEA bij Information Builders. "Om daadwerkelijk op basis van bedrijfsinformatie te kunnen sturen, is het belangrijk dat duidelijk is wie voor de onderliggende data verantwoordelijk is. De kwaliteit van de data dient continu gewaarborgd te worden met de inzet van de juiste middelen."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Vier technologietrends die we de komende jaren steeds vaker gaan zien
 Twee derde organisaties in afgelopen jaar slachtoffer geworden van ransomware-aanval
 Meer dan een derde van de CMO's verliest talent aan concurrenten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onvolledige backups steeds vaker oorzaak van dataschade
 Europese bedrijven onduidelijk over corporate databasebeleid
 Managers verslaafd aan grote hoeveelheid data
 Databases blijken onbetrouwbaar
 
 
reacties
 
Olaf Pijl  |   | 
25-01-2011
 | 
07:57 uur
In mijn functie als webanalist en consultant zie ik veel bedrijven waar het meten van webanalytics niet goed gebeurt, of waar niets gedaan wordt met verkregen data. Dat zijn gemiste kansen.

Je hoort wel eens dat dit voornamelijk bij (semi-)overheid speelt, maar in mijn ervaring komt dat bij alle bedrijfstakken voor. Bovendien blijkt dat grotere bedrijven vaak meer problemen hebben met interpreteren van data en het ondernemen van aktie hierop.
Hans van Dommelen  |   | 
25-01-2011
 | 
11:44 uur
Mijn ervaring is dat er teveel wordt ''gerommeld'' met excelsheets, omdat uit de masterdata onvoldoende bruikbare informatie komt. Hierdoor ontstaan verschillende informatiestromen binnen het bedrijf, met verschillende uitkomsten. Logisch dat men deze gegevens niet vertrouwt. Oplossing, verbeter de rechtstreekse informatie uit de masterdata, zodat mensen minder snel geneigd zijn om eigen ''excelletjes'' te gaan produceren. Laat de benodigde informatie verstrekken door deskundigen, zowel wat betreft het rappoteren vanuit de masterdata als wat betreft het werken met excel of andere externe software.
louisa.hanst@curacao-gov.an  |   | 
25-01-2011
 | 
16:11 uur
Dit is een heel goed artikel. Datakwaliteit en datawarehouses zijn een must voor een goed functionerende organisatie. Teneinde een kwalitatief goed product binnen een redelijk termijn te kunnen leveren is de betrouwbaarheid aan data opgeslagen in de datawarehouses een minimale vereiste voor de organisatie. Wie dit beseft, begrijpt dat managen met betrouwbaar IT in 2011 essentieel is voor de dagelijkse bedrijfsvoering.Dit geldt ook onverkort voor de overheid. Het opslaan van data en het goed omgaan met de opgeslagen informatie, het hebben van betrouwbaar/integer, geschoold en professioneel IT-personeel moet doelstelling zijn van elk management.De eindverantwoordelijkheid ligt bij het management.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
60 procent IT-securityspecialisten vindt ransomware en terrorismedreigingen vergelijkbaar
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
Meeste finance afdelingen beschikken slechts over beperkte digitale basis
Global Networking Trends report: NaaS steeds populairder
meer top 10