zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager wantrouwt datakwaliteit eigen organisatie

25 januari 2011 - Slechts 26 procent van de zakelijke beslissers vertrouwt volledig op de kwaliteit van de data die binnen de eigen organisatie aanwezig is. Dit blijkt uit een onderzoek van Information Builders onder ruim 100 IT- en business managers in de profit en non-profit sector.

Opvallend is ook dat de respondenten veel verschillende eindverantwoordelijken voor de datakwaliteit in hun organisatie aanwijzen. Wantrouwen
Het grootste deel van de ondervraagde zakelijke beslissers (35 procent) wantrouwt de data binnen bepaalde informatiesystemen en 34 procent van de ondervraagden geeft aan de eigen bedrijfsdata in zijn geheel niet volledig te vertrouwen. 

Verantwoordelijkheid
In het onderzoek geeft 38 procent van de respondenten aan dat de IT-afdeling binnen hun organisatie verantwoordelijk is voor de datakwaliteit en 23 procent stelt dat dit een taak is voor het hogere management. Zeventien procent heeft geen idee onder wiens verantwoordelijkheid dit valt. Hieruit blijkt dat de verantwoordelijkheid binnen organisaties erg verspreid is. 

Redenen
Gevraagd naar de belangrijkste redenen voor organisaties om met datakwaliteit-projecten aan de slag te gaan, worden de optimalisatie van master data management (43 procent) en inrichting van een data warehouse (38 procent) als hoofdredenen genoemd. Verder vormt het voldoen aan wettelijke regelgeving voor veel organisaties een belangrijke drijfveer voor het optimaliseren van bedrijfsdata. 

Uitdaging
De zakelijke beslissers zien de groeiende hoeveelheid data binnen hun organisatie en toegenomen complexiteit hiervan als de grootste uitdaging voor data-integratie. Ook worden de beperkte tijd en IT-middelen als een uitdaging gezien. 

Effectief sturen

"Wij zijn geschrokken van het hoge aantal respondenten dat niet volledig vertrouwt op de datakwaliteit binnen de eigen organisatie," zegt Dennis Bartels, Vice President Sales EMEA bij Information Builders. "Om daadwerkelijk op basis van bedrijfsinformatie te kunnen sturen, is het belangrijk dat duidelijk is wie voor de onderliggende data verantwoordelijk is. De kwaliteit van de data dient continu gewaarborgd te worden met de inzet van de juiste middelen."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Invoering AVG niet van invloed op open- en klikratio’s
 Hoe eerlijk zijn Nederlanders over zelf veroorzaakte autoschade?
 Steeds meer Nederlanders combineren verschillende banen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onvolledige backups steeds vaker oorzaak van dataschade
 Europese bedrijven onduidelijk over corporate databasebeleid
 Managers verslaafd aan grote hoeveelheid data
 Databases blijken onbetrouwbaar
 
 
reacties
 
Olaf Pijl  |   | 
25-01-2011
 | 
07:57 uur
In mijn functie als webanalist en consultant zie ik veel bedrijven waar het meten van webanalytics niet goed gebeurt, of waar niets gedaan wordt met verkregen data. Dat zijn gemiste kansen.

Je hoort wel eens dat dit voornamelijk bij (semi-)overheid speelt, maar in mijn ervaring komt dat bij alle bedrijfstakken voor. Bovendien blijkt dat grotere bedrijven vaak meer problemen hebben met interpreteren van data en het ondernemen van aktie hierop.
Hans van Dommelen  |   | 
25-01-2011
 | 
11:44 uur
Mijn ervaring is dat er teveel wordt ''gerommeld'' met excelsheets, omdat uit de masterdata onvoldoende bruikbare informatie komt. Hierdoor ontstaan verschillende informatiestromen binnen het bedrijf, met verschillende uitkomsten. Logisch dat men deze gegevens niet vertrouwt. Oplossing, verbeter de rechtstreekse informatie uit de masterdata, zodat mensen minder snel geneigd zijn om eigen ''excelletjes'' te gaan produceren. Laat de benodigde informatie verstrekken door deskundigen, zowel wat betreft het rappoteren vanuit de masterdata als wat betreft het werken met excel of andere externe software.
louisa.hanst@curacao-gov.an  |   | 
25-01-2011
 | 
16:11 uur
Dit is een heel goed artikel. Datakwaliteit en datawarehouses zijn een must voor een goed functionerende organisatie. Teneinde een kwalitatief goed product binnen een redelijk termijn te kunnen leveren is de betrouwbaarheid aan data opgeslagen in de datawarehouses een minimale vereiste voor de organisatie. Wie dit beseft, begrijpt dat managen met betrouwbaar IT in 2011 essentieel is voor de dagelijkse bedrijfsvoering.Dit geldt ook onverkort voor de overheid. Het opslaan van data en het goed omgaan met de opgeslagen informatie, het hebben van betrouwbaar/integer, geschoold en professioneel IT-personeel moet doelstelling zijn van elk management.De eindverantwoordelijkheid ligt bij het management.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
De veiligheidseisen in jouw magazijn
reacties
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
advertorial
Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren
Zorgeloos leven en werken betekent niet dat je geen zorgen meer hebt, maar je maakt je alleen niet meer zo’n zorgenWeten hoe? Lees het inspirerende boek van Frank van Marwijk: Doe niet zo moeilijk, De kunst van het relativeren. Bestel het nu!
Lees verder
top10
Vakantieperiode? Collega’s staan er alleen voor
Freelancen en zzp’en minst populair onder Nederlanders
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen?
Zeven toffe producten die het milieu een handje helpen
Dit moet elke manager weten over threat intelligence
Nederlander maakt zich meer zorgen om digitale veiligheid
Bedrijven worstelen met veiligheid nieuwe technologie
Zeven procent van de werkenden wil minder uren werken
Tien MVO-managers op de shortlist voor titel ‘MVO Manager van het Jaar 2019’
Werknemers kijken uit naar vierdaagse werkweek door de komst van technologie
meer top 10