zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekende vindt baan vooral via vacaturesite

15 februari 2013 - Maar liefst 70 procent van de werkzoekenden geeft aan dat zij de meeste kans op een baan denken te hebben door hun CV op een vacaturewebsite te plaatsen. Door hun CV te plaatsen, ontvangen ze niet alleen vacatures per mail, maar kunnen ze immers ook direct door bedrijven gevonden worden, die zoeken in de CV-database.

 Lees verder...   5 reacties
 

Chinezen betreden Europese fusie- en overnamemarkt

15 februari 2013 - De fusie- en overnamemarkt in Europa wordt in 2013 gedomineerd door Chinese bedrijven. Dat voorspelt Towers Watson naar aanleiding van de Quarterly Deal Performance Monitor dat wereldwijde fusie- en overnamedeals boven de 100 miljoen dollar in kaart brengt. De markt kende de laatste twee weken van 2012 een enorme opleving. Het aantal deals was in het laatste kwartaal het hoogst sinds 2008.

 Lees verder...   Reageer
 

Duitse taal wint aan populariteit onder Nederlandse werknemers

15 februari 2013 - Steeds meer werkende Nederlanders volgen een opleiding of cursus om de Duitse taal onder de knie te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Springest.nl. Cursussen Duits zijn te vinden op de vijfde, achtste én dertiende plek op de ranglijst met populaire cursussen in 2012. Creatieve cursussen, zoals schilderen en tekenen, waren juist veel minder in trek dan het jaar ervoor.

 Lees verder...   6 reacties
 

De nieuwe werkomgeving: van kostenpost naar strategische investering

15 februari 2013 - DDi Document Software laat met de White Paper ‘Winning Workplaces’ zien dat het voor een succesvolle overgang naar Het Nieuwe Werken niet gaat om nieuwe meubels, maar dat het vooral van belang is dat informatie digitaal aanwezig is. "Maak het de (kennis)werker zo makkelijk mogelijk. De gang naar digitale informatie hoort daar onlosmakelijk bij," aldus Thom Menssink, directeur van DDi Document Software.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vinden van het juiste talent cruciaal voor bedrijven

14 februari 2013 - Uit het jaarlijkse Talent Management-onderzoek van NorthgateArinso (NGA) blijkt dat managers vrezen dat het identificeren en vinden van het juiste talent een cruciaal vraagstuk wordt. Uit het onderzoek blijkt dat 87 procent van de mensen uit het bedrijfsleven gelooft dat het identificeren van talent de komende drie jaar cruciaal wordt voor het succes van hun organisatie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Akkoord woningmarkt mag geen boemerang blijken voor werknemers

14 februari 2013 - "Het akkoord voor de woningmarkt lijkt iets lucht te geven aan huurders, starters op de woningmarkt en aan de bouw, maar zolang niet bekend is wie de rekening betaalt kan ik het nog niet omarmen," aldus Jaap Smit, voorzitter van de CNV Vakcentrale. "Dit akkoord slaat naar verwachting een gat in de rijksbegroting van enkele honderden miljoenen, dat gat zal het kabinet willen vullen, en dan moet dit akkoord niet als boemerang terugkomen bij werknemers."

 Lees verder...   1 reactie
 

Helft werknemers weleens verliefd geweest op collega

14 februari 2013 - Liefde op de werkvloer wordt slechts in één op de tien gevallen niet geaccepteerd door de werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim 1.000 respondenten over liefde op de werkvloer. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers is weleens verliefd geweest op een collega. 23 procent overkwam dit vaker dan eenmaal en bij 29 procent was de liefde wederzijds.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer meldt depressie niet bij baas

14 februari 2013 - Bijna de helft van de Nederlandse werknemers licht zijn werkgever niet in wanneer zij kampen met depressieklachten. Waarbij één op de tien zelfs aangeeft helemaal geen hulp te zoeken als zij geconfronteerd worden met de klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van U-center onder ruim 800 Nederlandse werknemers.

 Lees verder...   9 reacties
 

Valentijnslessen voor managers

14 februari 2013 - Het is weer Valentijnsdag. Het moment waarop we onze geliefden even wat extra aandacht geven in de vorm van bloemen, cadeautjes of chocolade. Wat de vorm ook is, het heeft vaak als doel de onderlinge verbondenheid een extra boost te geven. En laten we eerlijk zijn, we voelen ons maar wat fijn in die momenten van verbondenheid. Maar wat kan een manager hier mee?

 Lees verder...   1 reactie
 

Doorstarterslening kan woningmarkt en staatskas redden

13 februari 2013 - Nu minister Blok het CDA niet voor zijn plannen heeft kunnen winnen, zou de crisis in woningmarkt jaren langer kunnen gaan duren. Er is een uitweg om de koopwoningmarkt vlot te trekken: de doorstarterslening. Een renteloze lening -net als de huidige starterslening - kan mensen stimuleren om een nieuwbouwhuis te kopen, waar zij anders het geld niet voor zouden hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

Lage rentes en nieuwe Pensioenverslaggevingsregels treffen Europees bedrijfsleven hard

13 februari 2013 - Lage rentes zetten de vermogenspositie van het Europese bedrijfsleven per eind 2012 flink onder druk. Een aantal ondernemingen wordt bovendien getroffen door een aanpassing van de boekhoudregels per begin 2013. Voor Europa´s 50 grootste ondernemingen betekenen de lage rente en de aangepaste boekhoudregels bij elkaar een stijging van de balansvoorzieningen voor pensioen en andere uitgestelde personeelsbeloningen met, naar verwachting, zo’n 130 miljard euro per eind 2012.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer strategische rol voor HR-managers

13 februari 2013 - Uit het rapport ‘C-level perspectives of the HR function in Western Europe’ blijkt dat veel CEO's en CFO's in deze regio van mening zijn dat de expertise en ervaring van HR-organisaties kunnen helpen met het maken van moeilijke, maar cruciale beslissingen in uitdagende economische tijden.De studie toont ook aan dat West-Europese managers hun relatie met senior HR-managers waarderen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Steeds meer mobiele sollicitaties

13 februari 2013 - In 2012 is het percentage bezoekers van een online sollicitatieformulier via een smartphone of tablet met 250 procent gestegen. Dit is gemeten op data van 500 klanten van Adver-Online die gebruik maken van een online sollicitatieformulier.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer staat positief tegenover liefde op de werkvloer

13 februari 2013 - 44 procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat daten met een collega moet kunnen. Zij vinden dat in de liefde alles geoorloofd is. Negentien procent van de respondenten geeft aan het niet bezwaarlijk te vinden als collega's met elkaar daten, mits de een geen manager is van de ander.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 726 727 728 729 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10