zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Organisaties in startblokken voor (Inter)Nationale Complimentendag

27 februari 2013 - Vrijdag 1 maart is het voor de elfde keer Nationale Complimentendag in Nederland. Het van oorsprong Nederlandse initiatief dat in 2010 al navolging kreeg in België, wint nu ook via de (eveneens van origine Nederlandse) website WorldComplimentDay.com snel verder aan populariteit.

De organisatie krijgt vooral via de social media dagelijks signalen door dat het initiatief zich verder ontwikkelt in onder andere Australië, Curaçao, Noorwegen, Canada, de VS, Ierland en Oostenrijk.Nederland staat stil bij Complimentendag
"Nergens staat men er echter nog zo bij stil als in Nederland," aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet. "Op zich ook wel begrijpelijk. Na elf jaar is de dag inmiddels wel te vinden op de meeste kalenders." Zo gebruikt bijvoorbeeld het vrijwilligers- & verenigingsleven, maar ook het maatschappelijk werkveld de dag om haar vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten. Een voorbeeld hiervan dit jaar is KNGF Geleidehonden dat in Amstelveen feestelijk uitpakt. Ook Resto van Harte (betaalbare diners in buurt-restaurants) is in onder andere  Middelburg en Dordrecht weer actief en buurtjournalist Willeke Tjassens van Buurtlink fietst door Duiven voor filmopnamen van ‘live’ complimenten. Poortvliet: "Uiteraard verwachten we ook dit jaar weer veel ludieke ondersteunende acties van het bedrijfsleven op internet." 

Internationaal: spant België weer de kroon?

Vorig jaar bezorgde Belgisch Post maar liefst 1,2 miljoen Complimentenkaarten ‘huis aan huis’ die men op kosten van BP mocht versturen. En ook dit jaar staat er weer een ludieke actie op touw. Hierbij nodigen het magazine CHANGE Think Positive en partners B-Post, Arteel en Edenred alle Belgen uit om op 1 maart massaal vrienden, familie, buren, collega's, baas, kinderen, maar ook de postbode of vaste buschauffeur te verrassen met een uniek, eerlijk en persoonlijk compliment in de vorm van wat zelfgebakken lekkers. "We gaan voluit voor de ontmoeting en verbinding tussen mensen, want positieve contacten stimuleren ons geluksgevoel en sociale cohesie," aldus partner BZN (Bond Zonder Naam). Poortvliet vult aan: "Geweldig zo’n samenwerking tussen de verschillende commerciële en niet commerciële partijen, die gezamenlijk besluiten om een ‘positieve dag in België’ te organiseren waar iedereen vrolijk van wordt. Daar ben ik wel een beetje jaloers op. Wie neemt volgend jaar in Nederland het initiatief hiertoe?" 

Beurzen in Amsterdam en Brussel openen met World Compliment Day

Dit jaar worden zowel in Nederland als in België de financiële beurzen op 1 maart in het kader van World Compliment Day geopend. In België gebeurt dit door Monica De Coninck, Minister van Arbeid & Tewerkstelling. In Nederland heeft Poortvliet Paul Schnabel (Directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau) gevraagd om de gong om 09.00 uur te slaan. Poortvliet verklaart zijn keuze voor de heer Schnabel: "Omdat de heer Schnabel jaar in, jaar uit ons nadrukkelijk vraagt om vooral ook te kijken naar wat er allemaal goed gaat in Nederland. En dat is precies de essentie van deze dag!"

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips om medewerkers te belonen voor leren
 Luisterend oor belangrijker dan financiële beloning
 Donderdag: tiende Nationale Complimentendag
 De drie beste manieren om mensen te motiveren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10