zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verantwoordelijke voor talentontwikkeling ontbreekt vaak

26 februari 2013 - Bij een meerderheid van de organisaties (52 procent) is er geen directe verantwoordelijke voor talentontwikkeling. Dat blijkt uit een onderzoek van ASA. In het onderzoek hebben 275 bedrijven hun ervaringen met talentontwikkeling gedeeld. Wanneer de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling wel is belegd, is dit doorgaans bij de HR-afdeling (46 procent) of het lijnmanagement (21 procent).

Soms ligt de verantwoordelijkheid hoger, bijvoorbeeld op directieniveau (dertien procent) of bij het hoger management (zeven procent). Als de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling op hoog niveau ligt, heeft dit een aantoonbaar positief effect op de doorgroei van young professionals. Uit het onderzoek van ASA blijkt namelijk dat wanneer de HR-afdeling en/of het management een grotere of belangrijkere rol gaat spelen bij talentontwikkeling, de doorgroei van het aantal starters toeneemt. Belang van talentontwikkeling
"Talentontwikkeling blijkt bij het merendeel van de bedrijven nog niet in de organisatie belegd te zijn. Daarbij komt dat dit onderwerp ook nog beperkt op de agenda’s van het hoger management staat. Met ons Trendrapport hebben we het belang van talentontwikkeling op de bedrijfsvoering aangetoond. Het blijkt dat een bedrijf er financieel beter van wordt om te investeren in talent. Niet alleen op financieel vlak, maar ook om de kwaliteit te verhogen en om innovatie te stimuleren is talentontwikkeling een belangrijk middel. In ons trendrapport wordt dit uitgebreid beschreven en onderbouwd met onderzoeksresultaten. Ik hoop van harte dat dit rapport organisaties inspireert bij hun talentenstrategie," aldus Jan van Gorkum, algemeen directeur van ASA.

Het Trendrapport van ASA over het aantrekken en behouden van jong talent is te downloaden via: www.asatalent.nl/succesboekje.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven hebben talent niet in kaart
 De vier basics van talentontwikkeling
 Zonder talentontwikkeling en persoonlijk leiderschap geen innovatie
 'HRM en managers faciliteren talentontwikkeling onvoldoende'
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
26-02-2013
 | 
20:06 uur
Telkens wanneer ik weer een artikel zie over talent en talent ontwikkeling, kan ik er niets aan doen en stel ik graag mijn eigen ervaring ter beschikking.

In Nederland zijn er maar heel weinig, ik ken er trouwens maar enkelen, die echt weten wat talent is, wat dat inhoud, en hoe je met dat talent om zou kunnen gaan.

En plots schijnt Nederland meer talent managers te kennen dan ooit. Iedereen weet plots hele 'white papers' te produceren over talent, hoe die te herkennen, aan te trekken en hoe ze aan je te binden.

Een grotere kul is bijna niet denkbaar. Overigens, dit wel met alle Respect voor diegenen die zich plots talent managers noemen.

Talent is niet een opleiding, aangevuld met een stukje werkervaring en dan nog iets van een assessment is geen talent managent. Talent management is de kennis van de persoon om wie het gaat en daar aan gekoppeld de eigen ervaring en inzicht in een bepaald vakgebied.

Talent management, als je die zou willen bedrijven begint eigenlijk pas wanneer je jezelf hebt bewezen in een bepaald vakgebied en je mensenkennis bezit. Bezit je die niet, dan heb je werkelijk een uitdaging.

Talent is eigenwijs. Nog eigenwijzer als dat talent denkt dat zij of hij dat heeft. Heb je geen idee hoe je daarmee om moet gaan? Noem jezelf dan geen Talent manager. In Nederland zijn er maar een handjevol, en ik ken ze bij na allemaal van naam.

Wil je jong talent binnenhalen en aan je binden? Dan begint dat bij het persoonlijke inzicht, nog voor de opleiding en prille ervaring.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10