zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers negeren behoeften van vrouwen in nieuw arbeidslandschap

25 april 2023 - In de huidige transitie naar hybride werkmodellen houden bedrijven onvoldoende rekening met hun werknemers, met name vrouwen. Uit het recente Future of Work-rapport van Accenture blijkt dat slechts één op de drie vrouwen tevreden is met de nieuwe werkstructuren die bedrijven invoeren.
 Lees verder...   Reageer
 

Leidinggevenden overweldigd door hoeveelheid data

25 april 2023 - Er is meer data beschikbaar dan ooit tevoren. Bij het nemen van cruciale beslissingen wordt ervan uitgegaan dat leidinggevenden de analyse van data inzetten om de juiste afwegingen te maken. Uit onderzoek van Oracle blijkt echter het tegendeel waar. 82 procent van de Nederlandse leidinggevenden ervaart de hoeveelheid data die op hen afkomt als overweldigend.
 Lees verder...   Reageer
 

Spreek de taal van financiële besluitvormers

24 april 2023 - Tegenwoordig worden beslissingen over technologie niet meer uitsluitend genomen door het IT-team. Veel meer stakeholders, waaronder de financiële afdeling, moeten nu worden overtuigd van een nieuwe oplossing. Daarbij is niet alleen de technische functionaliteit belangrijk, maar ook de bijdrage van de oplossing aan het bedrijfsresultaat.
 Lees verder...   Reageer
 

Meldingen van pestgedrag op de werkvloer fors gestegen

24 april 2023 - 19 april) was het de Dag tegen Pesten. Aanleiding om pesten op de werkvloer aandacht te geven. Bij Hoffmann, het grootste onderzoeksbureau van Nederland, is er een forse toename te zien van het aantal meldingen van pesterijen op de werkvloer. Opvallend is dat deze meldingen steeds vaker binnenkomen met behulp van de vertrouwenspersoon.
 Lees verder...   Reageer
 

Drie cruciale trends voor de toekomst van technologie

24 april 2023 - De wereld staat op een kantelpunt als het gaat om technologie. Recentelijk nog voorspelde Gartner dat vanaf nu tot 2027 verschillende technologische verschuivingen zullen plaatsvinden. Per Overgaard, EMEA ISG CTO van Lenovo, heeft deze voorspellingen geanalyseerd en wijst op drie verschuivingen die hier in het bijzonder uitspringen: een toename van enterprise metaverse-technologie, een grotere focus op duurzame AI, en een toenemende behoefte aan 'moonshot'-technologieën.
 Lees verder...   Reageer
 

Oplichting via mobiele gesprekken bereikt alarmerende hoogten in 2022

21 april 2023 - Oplichting via tekstberichten wordt steeds vaker gebruikt als mobiele bedreiging. In 2022 is het aantal gemelde gevallen via sms, berichten-apps (zoals WhatsApp) en sociale media met maar liefst een factor twaalf toegenomen. De oplichter begint met een onschuldig berichtje en als het slachtoffer hierop reageert, blijft de oplichter soms wel dagen of weken in contact om vertrouwen op te bouwen. Pas daarna vraagt de oplichter om informatie, geld of inloggegevens. Op deze manier worden slachtoffers gemanipuleerd en misleid. 
 Lees verder...   Reageer
 

Negen procent van de Nederlandse organisaties in staat alle data te herstellen na betaling bij ransomware-aanval

21 april 2023 - Bijna alle IT- en securityleiders wereldwijd (96 procent) zijn bezorgd dat hun organisatie niet in staat is om de bedrijfsvoering te vervolgen na een cyberaanval. Dat blijkt uit onderzoek van Rubrik, de Zero Trust Data Security Company, in samenwerking met Wakefield Research. Voor het onderzoek "The State of Data Security by Rubrik Zero Labs: The Hard Truths of Data Security" zijn ruim 1.600 IT- en securityleiders ondervraagd (125 in Nederland).
 Lees verder...   Reageer
 

Millennials luiden de noodklok: zorgen om mentale gezondheid

21 april 2023 - In opdracht van OOPKOP, platform voor mentaal fitte werknemers, onderzochten onderzoeksorganisatie Norstat en Dr. Ruth Hekman* de beleving van de mentale gezondheid van bijna 500 hoogopgeleide millennials op het werk. De resultaten zijn opvallend: ruim 63 procent van de millennials ervaart mentale gezondheidsproblemen door hun werk, zoals stress.
 Lees verder...   Reageer
 

Belangstelling voor expertise AI vertienvoudigd in Nederland

20 april 2023 - Nederlandse organisaties hunkeren massaal naar expertise rondom het gebruik van AI tools. Dat blijkt uit een analyse van Fiverr, resulterend in de Business Trends Index met alle populaire zoekopdrachten van de afgelopen zes maanden. Onder de miljoenen zoekopdrachten op het platform is de vraag naar AI-diensten, die in Nederland is vertienvoudigd, de grootste stijger in de afgelopen zes maanden.
 Lees verder...   Reageer
 

Ransomware-aanvallen nemen toe; menselijke fouten hoofdoorzaak van datalekken in de cloud

20 april 2023 - Thales publiceert het 2023 Thales Data Threat Report, het jaarlijkse rapport over actuele cyberbedreigingen en beveiligingstrends op basis van onderzoek onder circa 3.000 IT- en security-professionals in achttien landen. Het rapport signaleert een toename van het aantal ransomware-aanvallen en risico’s rond gevoelige data in de cloud.
 Lees verder...   Reageer
 

Slechts één op de tien werkenden meldt zich ziek bij mentale klachten

20 april 2023 - Voor slechts één op de tien werkende Nederlanders (twaalf procent) is het hebben van mentale klachten een reden om zich ziek te melden. Medewerkers melden zich eerder ziek bij fysieke klachten dan wanneer zij mentaal niet lekker in hun vel zitten (45 procent). Dit blijkt uit het nieuwste vitaliteitsonderzoek van OneFit onder ruim 1.500 medewerkers en HR-betrokkenen.
 Lees verder...   Reageer
 

Technische branche: Cultuuromslag cruciaal om sector vrouwvriendelijker te maken

19 april 2023 - De technische sector kampt nog steeds met een ondervertegenwoordiging van vrouwen. Zowel technici (64 procent) als HR-beslissers (72 procent) uit de branche onderschrijven dit. Zes op de tien (59 procent) technici bestempelen de branche momenteel zelfs als onaantrekkelijk voor vrouwen. Om hier verandering in te brengen, zien technici vooral (57 procent) dat bedrijven een cultuurverandering moeten ondergaan.
 Lees verder...   Reageer
 

Innovatie en verandervermogen floreren in het cloud native tijdperk

19 april 2023 -  Devoteam onthult de TechRadar van 2023. Dit is een uitgebreide gids waarin technologieën worden besproken die de potentie hebben om de toekomst zowel op bedrijfsmatig als maatschappelijk vlak te veranderen. Zo’n 150 baanbrekende technologieën zijn onderzocht en beoordeeld op hun transformatiepotentieel. Sleutelbegrip in deze TechRadar is cloud native, dat als aanjager wordt bestempeld.
 Lees verder...   Reageer
 

Een op de drie HR-professionals voelt zich opgejaagd in het vinden van geschikt personeel

19 april 2023 - De druk op HR-professionals om geschikt personeel te vinden, neemt toe. Dit blijkt uit het HR Kopzorgen Onderzoek van Visma | YouServe onder meer dan 500 HR-professionals met een uitvoerende, (mede)beslissende of eindverantwoordelijke functie. Maar liefst een op de drie HR-professionals voelt zich opgejaagd door collega’s in het vinden van nieuw personeel.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 6 7 8 9 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10