zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

70 procent bedrijven doet aan direct marketing

28 februari 2002 - Een forse meerderheid (70 procent) van de Nederlandse bedrijven doet aan direct marketing op de zakelijke markt. Het blijkt echter lastig te zijn de juiste doelgroep te bereiken. Dat blijkt uit onderzoek onder 2500 ondernemingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tandartsen en kappers hebben vaker RSI dan beeldschermwerkers

28 februari 2002 - Tandartsen, kappers, kleermakers, musici en studenten lopen een hoger risico om RSI te krijgen dan beeldschermwerkers. RSI gerelateerde klachten komen in Nederland bij 1 op de 5 werknemers langdurig of regelmatig voor.

 Lees verder...   Reageer
 

Bouw-cao zet aan tot fraude

28 februari 2002 - De mogelijkheid tot het maken van prijsafspraken in de bouw, een praktijk die nu door een parlementaire enquêtecommissie wordt onderzocht, blijkt al jaren in de bouw-CAO te zijn vastgelegd. De passage in de arbeidsovereenkomst waarin wordt opgeroepen om vóór de aanbesteding van een project prijsafspraken te maken is in strijd met de Mededingingswet.

 Lees verder...   2 reacties
 

'Digitaal belastingaangifte doen pakt slecht uit voor particulieren'

27 februari 2002 - De aangiftediskette van de Belastingdienst vertoont tekortkomingen die nadelig zijn voor een groot aantal particulieren. De Belastingdienst is zich van geen kwaad bewust.

 Lees verder...   Reageer
 

Nationale luilakdag in Engeland vestigt aandacht op 'onthaasten'

27 februari 2002 - In Groot-Brittannië werd vorige week vrijdag voor de tweede keer de nationale luilakdag gehouden om mensen te motiveren meer te relaxen. De organisatie wil hiermee duidelijk maken dat het hele leven niet draait om werken en op kantoor zitten.

 Lees verder...   Reageer
 

Geen Nederlands bedrijf in top-50 meest bewonderde ondernemingen

27 februari 2002 - In de top-50 van meest bewonderde ondernemingen ter wereld komen geen Nederlandse bedrijven voor. Uitgesplitst naar branche heeft Nederland wel enkele toppers in huis.

 Lees verder...   Reageer
 

Balkenende: 'Maatschappelijke betrokkenheid niet aan markt overlaten'

27 februari 2002 - Maatschappelijke verantwoordelijkheid moet niet alleen aan de werking de markt worden overgelaten, maar ook niet aan de overheid. Dat vindt CDA-voorman Jan-Peter Balkenende.

 Lees verder...   Reageer
 

90 procent van de managers werkt niet effectief

27 februari 2002 - Managers hebben het tijdens hun werk vooral druk met alledaagse tijdverslinders, die hen afhouden van elke mogelijkheid op reflectie. Ze klagen over tijdgebrek, maar zoeken de oorzaak in de verkeerde hoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Karel Vuursteen (Heineken) moet weer leren auto rijden

27 februari 2002 - Heineken-topman Karel Vuursteen moet opnieuw leren auto rijden. Tegenwoordig rijdt hij hij voorin mee met zijn chauffeur om de weg te vinden naar verschillende afspraken.

 Lees verder...   Reageer
 

BOB-reclame slaat aan ondanks ongezond leefgedrag jongeren

25 februari 2002 - De resultaten van de alcoholcampagne Bob (bewust onbeschonken bestuurder) zijn hoopvol te noemen. Bob is geen traditionele anti-alcoholcampagne, geen actie met het vingertje, aldus Koninklijke Horeca over het succes van de campagne.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrienschap op het werk verhoogt productiviteit

25 februari 2002 - Vriendschappelijke banden tussen collega's verhoogt de productiviteit van de onderneming. Ook blijven bevriende werknemers langer bij een onderneming werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Belangengroepen massief in de verdediging tegen Hoogervorst

25 februari 2002 - De vakbonden zijn woedend op staatssecretaris Hoogervorst. Volgens FNV en CNV zijn zijn vroegtijdige uitgelekte plannen om ziektegeld niet langer tot 100 procent aan te vullen stuitend.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten weigeren steeds vaker medewerking aan marktonderzoek

24 februari 2002 - Veel consumenten weigeren nog langer aan marktonderzoeken deel te nemen. Uit een Amerikaanse studie van de Council for Marketing and Opinion Research (CMOR) uit 2001 bleek dat 45 procent van de respondenten het voorgaande jaar geweigerd had aan een marktonderzoek deel te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook hoogleraren en artsen kritiseren WAO-akkoord

24 februari 2002 - Een aantal bedrijfsartsen en hoogleraren heeft in een open brief zware kritiek geleverd op het WAO-voorstel van de Sociaal Economische Raad (SER). Vooral de scherpe grenzen die de SER trekt tussen verschillende groepen WAO'ers liggen onder vuur.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1477 1478 1479 1480 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10