zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Word lid van de Klanten Wegjaag Club

13 november 2002 - Welke marketeer of verkoper vindt zichzelf nu niet klantgericht? Gek genoeg denken klanten er vaak anders over. Kennelijk zit dit onderwerp in een impasse. Hoe hier uit te komen?

 Lees verder...   Reageer
 

Concurrentiepositie Nederland sterk verslechterd

13 november 2002 - Nederland heeft flink aan concurrentiekracht verloren. Op een ranglijst van het World Economic Forum, die dinsdag is gepubliceerd, is Nederland van de derde naar de zevende plaats gezakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om 'lucht' te verkopen

13 november 2002 - Diensten kun je niet vastpakken, het is in feite lucht. Hoe verkoop je lucht, zonder te vervallen in clichés als 'wij bieden service' en 'totaalproducten'?

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen verdienen 20 procent minder dan mannen

12 november 2002 - Werkende vrouwen verdienen gemiddeld 20 procent minder dan hun mannelijke collega's. Vrouwen in Portugal, Italië en België zijn veel beter af.

 Lees verder...   Reageer
 

IBM op eerste plaats in top-5 ICT-bedrijven

11 november 2002 - IBM is in de automatiseringsbranche in Nederland veruit het best gewaardeerde bedrijf. Dat blijkt uit een online onderzoek van het automatiseringsvakblad Computable.

 Lees verder...   Reageer
 

Commissaris verdient gemiddeld 10. 000 Euro

11 november 2002 - Leden van een Raad van Commissarissen verdienen jaarlijks gemiddeld 10.000 Euro. Commissarissen bij een structuurvennootschap zitten daar ruim boven, terwijl commissarissen bij middelgrote en kleine ondernemingen dikwijls met minder dan 5000 Euro naar huis gaan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Veertien regels voor effectieve persoonlijke communicatie

10 november 2002 - Communicatie wordt wel het smeerolie van de menselijke machinerie genoemd. De persoonlijke effectiviteit van een manager valt of staat dikwijls met hoe hij over komt of hoe zijn boodschap aankomt.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers voeren jaarlijks maximaal twee functioneringsgesprekken

10 november 2002 - Driekwart van de managers voert maximaal één of hooguit twee functioneringsgesprekken per jaar met hun medewerkers. Tien procent van de managers voert zelfs nooit een functioneringsgesprek.

 Lees verder...   Reageer
 

Het geheim van oplossingsgericht management

10 november 2002 - Niet zoeken naar oorzaken in het verleden, maar u richten op oplossingen in de toekomst. Dat is in een notendop de essentie van Oplossingsgericht management.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven leiderschaps-eigenschappen zijn aan te leren

8 november 2002 - Eén van de grootste managementmythes is dat leiders geborden worden en niet gemaakt. Weliswaar zijn sommige eigenschappen, zoals charisma, doorgaans aangeboren, maar de meeste kwaliteiten kunnen worden geleerd.

 Lees verder...   Reageer
 

RSI meest gesignaleerde beroepsziekte

8 november 2002 - RSI is de meest voorkomende beroepsziekte onder werknemers. Daarna volgen werkgebonden psychische aandoeningen.

 Lees verder...   Reageer
 

De artiest, de ambachtsman en de technocraat

8 november 2002 - In iedere onderneming speelt zich een drama af: het leiderschapsdrama. De hoofdrollen worden vervuld door drie typen leiders: de artiest, de ambachtsman en de technocraat.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Meet de resultaatgerichtheid van uw organisatie

7 november 2002 - Een systeem van prestatie-indicatoren wordt door steeds meer bedrijven toegepast om resultaten inzichtelijk te maken en verbeteringen aan te kunnen brengen. Hoe is het met de resultaatgerichtheid van uw team of organisatie gesteld.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland telt twaalf miljardairs

7 november 2002 - Volgens het zakenblad Quote telt Nederland twaalf miljardairs. Dat blijkt uit de jongste Quote-500 van rijke Nederlanders die het blad jaarlijks publiceert.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1442 1443 1444 1445 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10