zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Spanning stijgt voor topman-verkiezing

12 januari 2003 - Vanavond rond 23.00 uur wordt bekend wie zich de Topman van het Jaar 2002 mag noemen. De deelnemers aan het Nationale Management Diner (NMD) in grand-hotel Huis ter Duin in Noordwijk hebben de laatste en beslissende stem in de verkiezing.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-7 criminaliteit bij bedrijven en instellingen

12 januari 2003 - De helft van alle bedrijven en instellingen in Nederland heeft in 2001 te maken gehad met criminaliteit. Dat blijkt uit de Monitor Bedrijven en Instellingen, waarin voor het eerst een beeld geschetst wordt van criminaliteit onder Nederlandse bedrijven en instellingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Beste werknemers zijn kritisch op zichzelf en de organisatie

12 januari 2003 - De beste werknemers onderscheiden zich van de doorsnee door telkens 'kritisch reflectief' naar zichzelf en naar de organisatie te kijken. Een dergelijke houding kan door managers worden gestimuleerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-5 managementartikelen op internet

9 januari 2003 - De jubilerende internetsite M@n@gement maakte gisteren de top-5 hoogst gewaardeerde artikelen bekend sinds de oprichting van de site, vijf jaar geleden. Het artikel De intensieve menshouderij van Jaap Peters staat op de eerste plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Burnout-patiënten vaak ambitieus en perfectionistisch van aard

9 januari 2003 - Burnout-patiënten omschrijven zichzelf vaak als ambitieus en perfectionistisch. Vaak werken ze in een slecht functionerende organisatie waarbij ze proberen er het beste van te maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder nieuwe wao'ers

9 januari 2003 - Het aantal nieuwe WAO'ers is vorig jaar gedaald. Tussen 2001 en 2002 deden 93.704 mensen voor het eerst een beroep op de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat is een daling met 5,9 procent ten opzichte van de periode 2000-2001, toen de instroom ruim 104.000 werknemers groot was.

 Lees verder...   Reageer
 

MBA geen garantie voor een top-carrière

8 januari 2003 - Een dure MBA-opleiding met dito titel is bepaald geen garantie voor een droomloopbaan. Ondanks de hoge kosten (tot wel 60.000 Euro voor prestigieuze business schools) worden de claims dat deze investeringen in no time worden terugverdiend niet aantoonbaar waargemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

2003 wordt het jaar van de Reality Generation

8 januari 2003 - Jongeren genieten in 2003 vooral van 'echt', ze vormen de Reality Generation. Authentiek zijn is belangrijk en daarbij willen jongeren zelfbewust laten zien wie ze zijn. Ze kiezen met het hoofd en het hart.

 Lees verder...   Reageer
 

Beter boekhouden kan faillisement vaak voorkomen

8 januari 2003 - Het ontbreken van een accurate en snelle boekhouding is één van de belangrijkste oorzaken waardoor bedrijven failliet gaan. Vaak is dit helemaal niet nodig.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nu ook MBA-opleiding via LOI

8 januari 2003 - Vandaag verliest de opleiding tot Master of Business Administration definitief zijn mythische gedaante. Gisteren berichtten wij al dat een MBA-titel allerminst een garantie is voor een topcarrière, vandaag werd bekend dat de LOI deze maand start met een MBA-opleiding.

 Lees verder...   Reageer
 

Intercedenten Tempo Team moeten de straat op

8 januari 2003 - Uitzendorganisatie Tempo Team gaat mogelijke kandidaten voor vacatures letterlijk op straat ronselen. Intercedenten in regio's waar het bedrijf geen eigen vestigingen heeft worden er met auto, laptop en mobiele telefoon op uitgestuurd en maken afspraken met kandidaten in buurthuizen en lunchrooms.

 Lees verder...   Reageer
 

Een manager hoeft niet intelligent te zijn om conflicten op te lossen

8 januari 2003 - Intelligentie speelt geen rol bij het aanpakken van conflicten op de werkvloer door managers. De Tilburgse wetenschapper Renée de Reuver onderzocht welke managementeigenschappen eigenschappen belangrijk zijn bij het oplossen van meningsverschillen.

 Lees verder...   Reageer
 

Merkbeleid niet alleen op gevoel richten

6 januari 2003 - Omdat consumenten klagen dat producten steeds meer op elkaar lijken, hebben marketeers bedacht dat merken vooral op de emotionele beleving moeten mikken. Dat zou de enige manier zijn om onderscheidend te zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

De tien beste werkgevers van Nederland

6 januari 2003 - ABN Amro is de nummer één werkgever van Nederland volgens het tijdschrift Intermediair. Het bedrijf, dat het afgelopen jaar fors reorganiseerde, dankt de eerste plaats aan de investeringen die het bedrijf in secundaire arbeidsvoorwaarden deed.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1434 1435 1436 1437 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10