zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kinderopvang kan 50 procent goedkoper dankzij fiscale truc

10 april 2003 - Bedrijven betalen over het algemeen 50 procent teveel aan hun kinderopvang. Dat komt omdat ze niet optimaal gebruik maken van alle fiscale mogelijkheden en subsidies.

 Lees verder...   Reageer
 

Aanval is beste strategie in moeilijke tijden

10 april 2003 - MKB-bedrijven met een actieve, ondernemende strategie ter presteerden in het afgelopen jaar beter dan de andere bedrijven. Daarmee wordt een strategie bedoeld om actief de concurrentie te slim af te zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers kopiëren gedrag van graaiende managers

10 april 2003 - Graaiende topmanagers hoeven niet op respect van hun werknemers te rekenen, aldus blijkt uit onderzoek van het CNV. Werknemers keuren dit gedrag sterk af, maar gaan het tegelijkertijd kopiëren.

 Lees verder...   Reageer
 

Durf-investeerders raken hun deelnemingen niet kwijt

10 april 2003 - Participatiemaatschappijen hebben grote moeite af te komen van de bedrijven waarin ze hebben geïnvesteerd. De desinvesteringen van NVP-leden zijn bijna gehalveerd tot 377 miljoen euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Kinderen van 2 jaar zijn al gevoelig voor merkbeleving

10 april 2003 - Al op extreem jonge leeftijd ontwikkelen kinderen een voorkeur voor bepaalde merken. Kinder van 2 jaar kennen al favoriete mereken en kunnen dit aan hun ouders duidelijk maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Keuze lease-auto hangt af van cadeautjes

10 april 2003 - De Nederlandse consument laat zich bij de keuze van een lease-auto leiden door privécadeautjes en niet door een merk of een bepaald type wagen. Dat schrijft Algemeen Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoog opgeleiden mentaal minder gezond

8 april 2003 - Hoogopgeleide werknemers zijn mentaal wat minder gezond dan de gemiddelde mens. Dat valt op te maken uit Amerikaans onderzoek, waarover Psychologie Magazine bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Bent u een goede huisman?

8 april 2003 - In maar weinig gezinnen zorgt de vrouw voor het geld en de man voor het huishouden. Maar ze rukken wel op, deze huismannen.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB: weer verkiezingen uitschrijven

8 april 2003 - Nederland moet terug naar de stemhokjes als CDA en PvdA geen kabinet kunnen formeren. Dat heeft voorzitter Hans de Boer van ondernemersorganisatie MKB-Nederland dinsdag gezegd.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijzenslag onder IT-consultants

8 april 2003 - De geldkraan is bij veel bedrijven nog steeds dicht, waardoor it-budgetten onder druk staan. Vooral de adviesbureaus voelen dit in hun portemonnee. Onder consultancyfirma's ontstaat daardoor een prijzenslag.

 Lees verder...   Reageer
 

Nuon-bestuurders stappen onverwacht op

7 april 2003 - Twee leden van de driekoppige raad van bestuur van het energiebedrijf Nuon stappen op. Hun vertrek komt volkomen onverwacht. Het gaat om financieel bestuurder H. Visser en commercieel bestuuder C. Kok.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft werknemers werkt meer dan 40 uur per week

7 april 2003 - Bijna de helft van de werknemers in Nederland maakt werkweken van meer dan 40 uur. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de vacaturesite Monsterboard.nl. Eén op de tien werkt zelfs meer dan 50 uur per week.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf manieren om vermoeidheid tegen te gaan

6 april 2003 - Eenderde van het ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid komt door psychische vermoeidheid. Ruim 40 procent van de mensen tussen de 15 en 65 jaar voelt zich moe. Vijftien jaar geleden was dat nog geen 30 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Boonstra blijft weg bij rechtszaak en roept geen getuigen op

6 april 2003 - Cor Boonstra zal niet verschijnen tijdens de rechtszaak die deze week tegen hem dient. De verdediging zal evenmin getuigen oproepen in de rechtszaak waarbij Boonstra van handel met voorkennis wordt verdacht.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1421 1422 1423 1424 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10